piatok 12. septembra 2014

Záhradky vo Westparku

A včera večer som opäť párala. Iba malý kúsok, ale párala. A to si stehy zjednodušujem oproti predlohe. Tam sú stehy zložité a neviem ich odhaliť. Vyšívam totiž len zo stiahnutých obrázkov do môjho iPadu.







Dnes budem pokračovať v rozprávaní o Westparku. Zaujímavý je aj tým, že po obidvoch stranách po pár metroch od vchodu z Nestroystrasse sú malé záhradky. Sú vo vlastníctve mesta Mníchov a ľudia z mesta si ich prenajímajú. Tak majú priamo v meste kúsok svojej zelene, záhradný domček, ovocné stromy a pár hriadok na zeleninu. V jednej som objavila dokonca aj úle so včielkami. 

Miško mi hovoril, že na prenájom záhradky sa čaká dlhé roky. Nájomníci si záhradky udržiavajú vo vzornom poriadku a trávia tam svoj voľný čas. Mysleli by ste si, že keď je to v meste a okolo sa premelie veľké množstvo návštevníkov parku, bude tam hlučno a bez trochu súkromia. Ale nie je to pravda. Ani okoloidúci ľudia nie sú rušiacim momentom. Všade je pokoj, poriadok a pohoda.

Do záhradkárskej osady býva každý deň otvorená bránička pre takých zvedavcov, ako som ja. Ale nik sa tam nehrnie. Ja som si to nenechala ujsť a všetko som si prezrela. Nik ma odtiaľ nehnal, nikomu som nevadila. A všetko som si fotila. Teraz vám časť z toho ukážem:





















Zajtra ukážem ďalšie fotky, mám ich veľa.

Ďakujem všetkým za návštevu, príďte aj zajtra, neobanujete!
Daniela

4 komentáre:

  1. Hi Daniela

    Beautiful stitching and gorgeous photos!
    Happy weekend (:

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Still summer over there :) Nice pictures and wonderful progress!
    Happy weekend Daniela :))

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. For us it is already autumn. I can extend the summer :)
      Von raining, my embroidery shines :)

      Odstrániť