Moje bloger-priateľky mi pochválili angličtinu napriek tomu, že ju neovládam a používam len prekladač. Vážim si to! Viac ma však teší, že sa im páči moja každovečerná práca :-))
Takže, čo mi pribudlo včera:
Každý článoček o pohánke sa začína tým, že to bola kedysi potravina chudobných. Dnes je moderným zdrojom antioxidantov. Má blahodarný vplyv na cievy, kŕčové žily. Obsahuje bioflavonoidy - kedysi nazývané vitamín P. Vraj asi 60 týchto látok je prospešných pre ľudský organizmus. Majú význam aj pre stav pleti. Učím o nich aj svoje žiačky - budúce kozmetičky. Písala som už o nich v príspevku TU .
Moja maminka ju v kuchyni nikdy nemala. Ak som chcela z nej vyskúšať niečo navariť, siahla som po internete. Prečítala som si niekoľko receptov. Vyhral ten môj, vymyslený :)
Z pohánky varievam polievku. Nie je to žiadny diétny recept! Kto však chce, môže použiť namiesto slaninky ghee a nepoužiť klobásku. Potom to je výborná polievka pre vegetariána. My si s manželom radi doprajeme slaninky a klobásky, aj keď by sme nemali! Tak je naša polievka sýta a chutná :-)
pohánka |
zemiaky, slanina, klobása, cibuľa, cesnak, soľ, korenie, bujón |
ešte trocha hladkej múky na poprášenie cibuľky na slanine a klobáse nakoniec mi niečo chýbalo, tak som pridala pár kvapiek octu, super! |
výborná, skúste si uvariť aj vy! |
Ďakujem vám za kliknutie na môj blog! Teším sa už teraz, že tak urobíte aj zajtra :-)
Daniela
Daniela, have you put a turbo on your needle??? Such progress on your stitching!!!
OdpovedaťOdstrániťYou have me laugh:-))
OdpovedaťOdstrániťThe needle is ordinary. I work every evening:-)