nedeľa, 22. marca 2015

Pečené jahňacie

November je asi v polovici:




Včera večer som rozmýšľala, čo pripraviť na dnešný obed. Otvorila som mrazničku a zistila som, že v nej nemám prehľad. Cez zimu sa mi toho akosi nazbieralo. Vybrala som balík mäsa a nevedela som, aké. Zistila som to až ráno. Bola to jahňacina. 

Dostali sme ju ešte v neskorú jeseň od manželovho bratranca, Janka. Každý rok si na jar kúpi jahniatka a chová ich do jesene. Na leto ich dáva do našej záhrady, ktorú máme na druhej strany cesty od Kukučínového domu (múzea). Mladé ovečky sa tam pasú a môj manžel nemá problém s kosením trávy. Spokojnosť je na oboch stranách. My ešte dostaneme prémiu - kus mäsa.

soľ, kurkuma, kari, rasca a trocha olivového oleja, nechať aspoň pol hodiny odležať
hrniec vymastený bravčovou masťou
cibuľa biela a červená, cesnak

pokvapkať octom a piecť pod alobalom asi 1,5 - 2 hodiny,
medzitým pridať asi deci vody, potom bez alobalu ešte asi pol hodiny piecť 
upečené :-)
uvarené zemiaky popučiť a pridať maslo (nešetriť ním), pridať surovú cibuľku
(lahôdkovú a červenú), a pridať ocot podľa chuti (ja mám rada kyslejšie)
dobrú chuť!


Nech sa vám darí!
Daniela


5 komentárov:

  1. Dani, jahňacie, tak to by si pošmákol môj Robo. :) Ten ho miluje. Ja to síce nerobievam, ale keď sme náhodou niekde v reštaurácii a tam ho majú, tak nikdy nezaváha. Krásny nový týždeň prajem. Pá. Dana :):):)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danka, ja to tiež robím len raz v roku, ale chutí nám obom :-)
      Dnes sme dojedli .-)
      Maj sa dobre!
      Pa

      Odstrániť
  2. Aký dobrý a pekný recepis ... :) Síce jahňacinu nemusím, ale môj chlap by si určite pochutil ... Inak ... presne toto isté sa aj mne stáva ... neoznačujem balíčky s mäsom a potom neviem, čo dávam rozmraziť ... :))))) až ráno vymýšľam, čo bude na obed ... :) S prácou si pekne pokročila ... :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne chutí každé mäso :-)
      A som rada, že sa ešte niekto nájde taký ako ja :-)))
      Nekupujem farebné vrecká a nemám systém v mrazničke, o to mám kreatívnejšie varenie :-)
      Pa

      Odstrániť
  3. Mmmm, this looks delicious! I do not have access to lamb meat here. Sometimes I forget to mark the package in the freezer. Supper becomes a surprise! :)

    OdpovedaťOdstrániť