November je asi v polovici:
Včera večer som rozmýšľala, čo pripraviť na dnešný obed. Otvorila som mrazničku a zistila som, že v nej nemám prehľad. Cez zimu sa mi toho akosi nazbieralo. Vybrala som balík mäsa a nevedela som, aké. Zistila som to až ráno. Bola to jahňacina. 
Dostali sme ju ešte v neskorú jeseň od manželovho bratranca, Janka. Každý rok si na jar kúpi jahniatka a chová ich do jesene. Na leto ich dáva do našej záhrady, ktorú máme na druhej strany cesty od 
Kukučínového domu (múzea). Mladé ovečky sa tam pasú a môj manžel nemá problém s kosením trávy. Spokojnosť je na oboch stranách. My ešte dostaneme prémiu - kus mäsa.
 
  | 
| soľ, kurkuma, kari, rasca a trocha olivového oleja, nechať aspoň pol hodiny odležať | 
  | 
| hrniec vymastený bravčovou masťou | 
  | 
| cibuľa biela a červená, cesnak | 
  | 
pokvapkať octom a piecť pod alobalom asi 1,5 - 2 hodiny,  medzitým pridať asi deci vody, potom bez alobalu ešte asi pol hodiny piecť  | 
  | 
| upečené :-) | 
  | 
uvarené zemiaky popučiť a pridať maslo (nešetriť ním), pridať surovú cibuľku  (lahôdkovú a červenú), a pridať ocot podľa chuti (ja mám rada kyslejšie) | 
  | 
| dobrú chuť! | 
Nech sa vám darí!
Daniela
 
 
Dani, jahňacie, tak to by si pošmákol môj Robo. :) Ten ho miluje. Ja to síce nerobievam, ale keď sme náhodou niekde v reštaurácii a tam ho majú, tak nikdy nezaváha. Krásny nový týždeň prajem. Pá. Dana :):):)
OdpovedaťOdstrániťDanka, ja to tiež robím len raz v roku, ale chutí nám obom :-)
OdstrániťDnes sme dojedli .-)
Maj sa dobre!
Pa
Aký dobrý a pekný recepis ... :) Síce jahňacinu nemusím, ale môj chlap by si určite pochutil ... Inak ... presne toto isté sa aj mne stáva ... neoznačujem balíčky s mäsom a potom neviem, čo dávam rozmraziť ... :))))) až ráno vymýšľam, čo bude na obed ... :) S prácou si pekne pokročila ... :)
OdpovedaťOdstrániťMne chutí každé mäso :-)
OdstrániťA som rada, že sa ešte niekto nájde taký ako ja :-)))
Nekupujem farebné vrecká a nemám systém v mrazničke, o to mám kreatívnejšie varenie :-)
Pa
Mmmm, this looks delicious! I do not have access to lamb meat here. Sometimes I forget to mark the package in the freezer. Supper becomes a surprise! :)
OdpovedaťOdstrániť