Dnes som zobrala do školy ukázať Soni prvý, hotový obrázok. Budú také ešte dva. Tak si 12 mesiacov rozdelila sama. Som šťastná, lebo obrázok mal úspech. A nakoniec som ešte ďalšej kolegyni - Juliáne, sľúbila vyšiť marec. Ten sa jej, ako angličtinárke, veľmi páči. Potešilo ma to, určite marec navyše hravo zvládnem :-)
Naša slaninka je zaúdená. V komore rozvoniava a láka. Ešte nie je celkom dobrá na jedenie, treba jej čas. Ja som neodolala a aspoň kúsok som na ochutnávku odkrojila :-)
vidíte ADIDAS ? |
V obchodoch dostať kúpiť oravskú slaninu. Tá sa s našou, ozaj oravskou, nedá porovnávať. Manželovi povedal náš známy mäsiar, ako robia vo veľkovýrobe oravskú slaninu. Podľa predpisov EU musí surová slanina prejsť teplotou 80°C. Robí sa to vodnou parou. Pri takej vysokej teplote sa slanina v podstate uvarí. Preto je potom ako žuvačka a nedá sa ani pražiť.
Farbu, akoby po údení, získa slanina potravinárskym farbivom a rýchlosoľou (je to zmes dusičnanu sodného NaNO3, dusitanu sodného Na NO2 a soli a cukru). A také sú asi všetky európske slaninky.
Predsa som objavila v jednom HM slaninu, ktorú je možné pražiť. Používam ju na bryndzové halušky a niektoré strukovinové polievky:
Och, viem, v našom veku by sme nemali jesť takúto potravinu. Je plná nasýtených mastných kyselín, cholesterolu a joulov! Moja "teta" obezita sa má :-))))))
Nech sa vám darí!
No tak Dani, s tou slaninkou mi robíš riadne chute teda. :):):) Jasné, domáce je vždy najlepšie!! :):) Zdravím. Dana
OdpovedaťOdstrániťTak to aj ja som taká, že ak vidím na blogu nejaké mňamko, idem do chladničky :-)
OdstrániťPá
Danielka, výšivka parádna a slaninka, slinky mi tečú. Domáca je domáca.
OdpovedaťOdstrániťEmily
Tak, tak, nič nie je nad domácu :-)
OdstrániťA výšivka je iba v tretine :-)
Pá
Beautiful stitching...
OdpovedaťOdstrániťErm.... Me being a vegetarian, not a lot to say about your meat, apart from... Enjoy!
Smiles :)
Thank you Jacquie, I did not know that you are a vegetarian:-)
OdstrániťPá
All the four months are looking great !! :)
OdpovedaťOdstrániťI am a vegetarian, cannot comment on these food items, hope you enjoy eating.
Wow, the other a vegetarian! In India it is about normal?
OdstrániťI like vegetables and fruits, but also meat:-)
Pá
Obrázočky sú krásne. A tá slaninka? Mňam.
OdpovedaťOdstrániťSlanina je pre Slovákov to pravé, orechové :-)
OdstrániťNo čo, niektorí nevedia, čo je dobré :-)
Pá
Отлично смотрится, прекрасная работа!
OdpovedaťOdstrániťКсения, спасибо за ваш комментарий!
OdstrániťБольшая рад, что вам нравится моя работа!
Pá
Great stitching, you're so fast!!! :D
OdpovedaťOdstrániťI love bacon!!! Gosh, home smoked... it must be delicious :D
Do not get too Lizzie Kate take:-)
OdstrániťHome bacon is great, yummy ......
Pá
Daniela, your needle is taking off again (flying) :O April is done already!!!
OdpovedaťOdstrániťNext time I'll send you our Evil Eye Bead, in order to keep you against stitching jealousy :D Ha ha
Paa
Dear Nurdan, it's true, I'm sewing depends:-)
OdstrániťWhether spring comes, I go every day to nature.
I sit all winter and weight gain hahaha!
Paka
Bei dir rast das Jahr nur so dahin :)) - jeden Tag ein Monat. Hast du eine besondere Nadel ??? :)))
OdpovedaťOdstrániťLiebe Grüße Marion
Hahaha, nein besonderer Nadel:-)))
OdstrániťViel Zeit sitzend mit Nadel in der Hand:-))))))))))
Pá
I'm amazed at how quickly you are stitching the LK months, Daniela--they all look wonderful. And the bacon looks delicious :)
OdpovedaťOdstrániťEvery time I visit your blog there is another completed month! You are so quick at stitching these. They look lovely too.
OdpovedaťOdstrániťI am jealous of your homemade bacon!!!! I am not a vegetarian -- my husband would cry without meat haha. But fresh meat can be expensive here! :(
OdpovedaťOdstrániť