nedeľa 12. februára 2017

O čom bol 12. február?

Dievčatá, ďakujem vám za krásne komentáre!!!

Dva motýle:


Manžel roky pozoruje pohyb slniečka. Už včera mi pripomínal, že dnes by malo vychádzať na vrchu Choča.  Samozrejme, že z nášho pohľadu, z nášho domu. Úplne inakšie to vidieť spoza kostola. Tam vidieť slniečko z ľavej strany, potom zájde za Choč, v podstate ho obíde a ukáže sa na jeho pravej strane. Od dnes nie :-)

Vidím na Choč z kuchynského okna a tak som si ráno počkala na to divadlo:












Druhá februárová nedeľa je Svetovým dňom manželstva. Myslím si, že manželstvo v dnešnej dobe  stráca na dôležitosti. Stále viac párov si zakladá rodinu (myslím tým s deťmi) bez toho, aby uzavreli manželstvo. Kedysi to bolo nemysliteľné. Ak slobodná žena mala dieťa, bolo to preto, že sa sklamala v otcovi dieťaťa a rozhodla sa vychovávať ho radšej sama. 

Spoločný život rodiny v jednej domácnosti bez sobášneho listu vtedy snáď ani neexistoval. Alebo to len ja nepamätám?

Zaujímavý je aj vek dnešných mladomanželov. Stále sa zvyšuje. Ja som sa vydávala 22 ročná. Dnes by som bola veľmi mladá nevesta :-)

Nuž, a najsmutnejšie je, že pri prvých nezhodách pri riešení problémov (ktoré sa nájdu v každom manželstve) sa nehľadá konsenzus, ani jeden z dvojice nechce ustúpiť ani o kúsok. Východisko sa hneď nájde - rozvod. Pre mňa je čudná aj tá časť štatistiky, ktorá hovorí, že rozvodovosť stúpa aj pri dlhoročných manželstvách. 

Naše manželstvo nadobudlo práve teraz nový rozmer. Deti sme vychovali, pripravili sme ich na život, tešíme sa z ich úspechov a my sa plne môžeme venovať len sebe a svojim záľubám :-)

Minulý rok sme s manželom mali okrúhle výročie svadby (40.). Plánov máme ešte veľa, snáď aj času na ich plnenie :-) Takto sme to vtedy spečatili pred svedkami:


Ľudia ešte stále nevymysleli nič lepšie na spolužitie, ako manželstvo. Preto chcem práve v dnešný významný deň blahoželať všetkým, ktorým to v manželstve "klape". Tým, ktorým to "neklape" prajem, aby dokázali manželstvo zachrániť a byť v ňom šťastní. A tým, ktorí to zatiaľ nevyskúšali, nech tak urobia! Za pokus to stojí :-)

Dnešný čaj:


zelená Deep Forest, krásne vonia a chutí po lesných kvietkoch, to modré v ňom sú lístky nevädze


Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. Danuško,zdravím!!krásné fotky!!jak svítí sluníčko,hned je na tom světě líp...Z.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Another cute butterfly!! Wish you both wonderful life together:) Lovely pictures!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Beautiful butterflies! Wonder what you're going to make with them?

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danielko, pohyb sluníčka taky moc ráda pozoruji. Dnes bylo konečně slunečno a už trošku nakukuje do kuchyně,od podzimu bylo schované, to je známka, že se jaro blíží. Hezky jsi to o manželství napsala, máte s manželem na co vzpomínat.
    Dnes jsem si ohřála klobásu s hořticí a po dlouhé době jsem otevřela Prazdroj. Tak na zdraví !!!!
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, krásně jsi pro nás zdokumentovala východ slunce tam u vás, je to nádherný pohled, to se máš! A díky za info, že byl Světový den manželství, to jsem nevěděla! Já se prvně vdávala, když mi bylo 20 let, což bylo v 60. letech normální. Do roka se mi narodil syn. Pravda, manželství nevydrželo, ale já se rozvádět nechtěla, myslela jsem si vždy, že to budu mít jako rodiče - tedy nafurt. No dnes jak to je, se mi to také moc nelíbí, ale kdo chce kam....

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pretty butterflies .
    Lovely photos .
    Wishing you many happy years of marraige.
    We reach our 50th year of marrage in a few weeks . Enjoy a lovely week .

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Such a lovely image from your wedding day! You look so fantastic inyour wedding dress ♥♥♥

    Butterflies are lovely ♥

    Happy Valentine Day my dear friend

    Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielko krásně u Vás ale máte ♥ já se vdávala hodně mladá...jako 18ti letá a bohužel to netrvalo věčně...Měj se moc hezky ♥

    OdpovedaťOdstrániť