pondelok 22. augusta 2016

Vankúš č. 21

Nevyšívam :-(

Ďakujem vám za milé komentáre! Tie ma vždy moc potešia, ale občas sa stáva, že vám na ne neodpovedám :-(

V mojom osobnom kalendári je od dnes jeseň. Bola som totiž už v škole. Nový školský rok je pred nami a to je pre mňa začiatok jesene :-)

S Miškom sme boli na väčšom nákupe a potom som robila cuketovo-zemiakové placky:

nastrúhané 2 cukety
k nim 4 veľké zemiaky
+ 4 vajcia, cibuľa, cesnak a pažítka
čierne korenie, rasca a majoránky
a na oleji vyprážať z oboch strán menšie placky  
to je len polovica z nich, druhá polovica sa už zjedla :-)

Čaj som si dala s Jurkom a Maxíkom. Jurko nám pripravil nový zelený Darjeeling:


Až tri nálevy z jedného čaju a všetky boli výborné.
Moje krásne šálky, len škoda, že jedna je už odbitá :-(    No, ale tie majú rokov!

Chlapci spolu debatovali o veciach, ktorým ja už veru nerozumiem. Tak som aspoň dostala priestor na došitie vankúša č. 21:

zadná strana bude hnedá s bielymi bodkami


táto sada vankúš + vrecúško pôjde do Nemecka k malému Vincentovi, ktorý bude mať o pár dní 3 roky
a ja dúfam, že sa poteší :-)

Nech sa vám darí!
Daniela

9 komentárov:

  1. Danka,
    dnes som prvá...
    Sada je nádherná, Vincento sa bude určite tešiť, ver tomu :-)
    Mali ste fajný obed, milujem placky a cukinky boli zo semienka odomňa? Hneď by som si dala.
    No, to počasie vyzerá, ako keby už bola jeseň, ja ju mám spojenú s lastovičkami na drôtoch...
    Pekný večer, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prajem milučký večer, teda skoro noc (keďže nad Sencom sa už hojdá mimoriadne veľký polmesiac). :) Súprava pre malého Vincenta je zlatučká. Určite sa poteší. (Moja dcérka je zhruba v rovnakom veku, tiež je zaťažená na vankúšiky a so všetkými taškami sa hrá, že ide do roboty alebo do školy, takže maly Vincent bude asi na tom podobne). :) Placky urobím hneď zajtra, vyzerajú mňamkovsky. Veru, šk.rok je za dvermi, už tiež rozmýšľam nad reklamou na jazykové kurzy a nad zápisom, asi budem musieť kúpiť reklamný stojan na plagát+letáky a capnúť ho na pešiu zónu, čo tu máme. Už som vyskúšala kdejaký akože "marketing" :) a toto sa mi zdá najpohodlnejšie (už sa mi nechce roznášať letáky, keďže u seba v jazykovke mám viac pozícií - od riaditeľky niekedy až po upratovačku). :) Nových lektorov budem musieť hľadať na alma mater na FF UK v BA. :) Trochu melancholicky pozerám na končiace sa prázdniny, ale teším sa zase na nových a "starých" študentov. A aj peniažky treba. :) Babička (moja mama) nám ide do kúpeľov, tak to budem musieť zvládať sama (s malou všade), keďže manžela mám večne pracovne vo Viedni, kde aj ostáva takmer celý týždeň, ale hádam to dám aj so synovou pomocou (je skoro v Maxíkovom veku). Mama si tiež včera zaspomínala na 21. august, ako bola sama s mojou najstaršou sestrou-bábom doma, keď sa šinuli ruské tanky ulicami (môj otec bol v Ostrave vyzdvihnúť zahraničných študentov, obaja v tom čase mali prvú prácu - učili v tzv. zahraničnej škole-pripravovli zväčša Arabov a Vietnamcov na VŠ štúdium u nás). :) Tak ešte si ten zvyšok leta užime, tu asi aj horúco zase bude, ale sestre Janke do Brna som už k včerajším meninám darovala s knihou aj šál. Smiala sa, že či mi nešibe. :) :) Dobrú nocku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Daniela, nádherné darčeky. Vlastnoručne vyrobené sú vždy najmilšie. Mám radšej leto a teplo, ale tentokrát sa nie veľmi vydarilo. Prajem úspešný "školský rok" a veľa krásnych výšiviek.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, polštářek i pytlíček jsou moc pěkné. Určitě udělají radost. Bramborové placičky s cuketou vypadají chutně. Mńam. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Liebe Daniela,
    wunderschön ist das Kissen und das Beutelchen, so niedlich sind auch die Stickereien darauf !!!Alles sehr harmonisch in den Farben . Gefällt mir sehr !!! Ich wünsche Dir eine sonnige Woche. Sei lieb gegrüßt von Carmen

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielko, malý Vincent bude mít určitě velikou radost - souprava je nádherná! Takové placičky udělám taky .. představ si včera i dnes jsme měly brambor.šišky s mákem .. to ty jsi mi udělala chutě ... a teď brzy musím udělat bramb.placky.. až po tich cuketových ..dnes jsem udělala výměnný obchod jablka a špendlíky za rajský, za ty jsem byla ráda ...
    Měj se hezky ještě letně, i když i pracovně. Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  7. More pretty sewing/stitching finishes!!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Bellissimi i tuoi lavori
    Complimenti li hai rifiniti benissimo.

    OdpovedaťOdstrániť