pondelok 27. februára 2017

Prelet včiel

Som vám vďačná za komentáre a každú návštevu blogu! Ďakujem vám!

Dnes som prerušila vyšívanie Parížanky. Je tu koniec mesiaca a ja zas, ako každý mesiac, dobieham prácu na Christmas Ornie SAL. Na február je téma koleda/hudba. Nečudujte sa, ukážem zas len rub výšivky. Kto bude chcieť vidieť aj líce, snáď zajtra, ale nie tu :-)



Dnes som bola usilovná :-)
Začala som aj štrikovať. Je to zo starej vlny značky Klárka. Je už páraná a dvojmo. Kedysi dávno mal z nej sveter Miško. Vypárala mi ho ešte veľmi dávno moja sestra Amálka. Robievala mi všetky pomocné práce, ktoré som ja jednak nestíhala, ale hlavne neznášala. Už v lete bude 17 rokov, čo nie je medzi nami, veľmi, veľmi mi chýba :-(((((((((

Začala som na 80 očiek na ihliciach 3,5. Štrikovať budem rovno dovtedy, kým bude vlna. A čo z toho bude? Nuž, plánujem to do našej novej kuchyne, ale ešte som nič také v skutočnosti nevidela. Dúfam, že moje predstavy a realita budú zhodné :-)))



Tento týždeň sú jarné prázdniny, takže mám dovolenku. Počasie lákalo od rána, vylákalo aj naše včielky na prvý jarný prelet:




Pridať popis

Manžel si urobil reorganizáciu vo svojom včelom kráľovstve. Na pôvodnom (tomto) mieste nechal len dve rodiny včiel, štyri v jeseni presťahoval "za vodu" do staronového kočovného voza. Tam slniečko tak neopieralo, nehrialo, preto včielky ešte von nevyleteli.

Po piatej som si uvarila čierny Earl Grey s mliekom:







Nech sa vám darí!
Daniela

8 komentárov:

  1. Danielko, dnes jsem myla okna a koukám na dvoře plno včelek na talovínu, o kousek dál vřes a taky tam poletovaly ... přes den bylo příjemně slunečno .. to jsem zvědavá co pleteš .. jsi pilná jak ty včelky ... mám plechovku od Twinings lady grey a ten byl moc dobrý... až mi dojde cejlon, koupím si ho zase..
    Užívej si volný týden v pohodě! Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Aj aj som dakedy dávno plietla a týmto príspevkom si mi vnukla myšlienku s tým opäť začať. Ešte sa chcem opýtať, kde kupuješ tie fajnové čajíky. Prajem peknú dovolenku.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Prajem milý dník. Ja som toho toľko zameškala, až sa hanbím. Tu boli prázdniny skôr, no stále som robila veci, čo "musím" a nie len "chcem". :) Keďže včielky už vyleteli, to znamená, že už by mala prísť jar (aspoň tak som si to laicky predstavila a teším sa). :) Cez prázdniny som robila druhýkrát Vaše pirohy (no obrovský úspech majú, keď prídu sestry- lebo u nás boli všetci zrejme odjakživa leniví a pirohy nikto nerobil). :) Idem čítať predošlé príspevky, teším sa na prvý fašiangový (aj šišku mám k tomu). Vidím, že sa budem deliť s fešandou Parížankou. Včera som práve o jednej čítala (takej bohémskej surrealistickej maliarke Leonor Fini) a aspoň virtuálne pozerala jej obrazy. Tá však bola argentínskeho pôvodu, ale zase, prišla žiť parížsky život. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka,
    teším sa na výšivku a štrikovanie tiež, som zvedavá, čo z toho bude. Mne by sa páčil aj štrikovaný obal na črepník so zapínaním na gombíky :-)
    Včielky vyleteli, to teda znamená príchod jari, teším sa. U nás síce včera i dnes svieti slnko, ale je aj silný vietor...
    Tak si uži dovolenku a pekne oddychuj, páá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tiez som zvedava co to bude za zlte cudo ... :) na kobercek je to male, mozno dake prestieranie ... Necham sa prekvapit ... Vysivku si urcite pojdem pozriet ... Dani ... pekne prazdniny prajem ... Pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Great knitting start, you're multi skilled Daniela :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. jůůů tak to jsem napnutá a už se moc moc těším :o)
    u nás máme Jarní prázdniny až příští týden už se moc těším ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. It seems Spring's arrived ♥♥ It is so good to see again those busy bees around your home ♥♥♥ Your knitting looks so yummy as well as the Christmas stitchery ♥

    Paaaaa

    OdpovedaťOdstrániť