nedeľa 15. apríla 2018

Modrá hortenzia

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Pri sledovaní 53. ročníka jednorazových pretekov Amstel Gold Race v Holandsku som vyšívala:



Neviem, či ste si včera všimli, že v množstve potravín sa modrie aj hortenzia. Áno, neodolala som jej! Ešte dva-tri dni síce počká v kuchyni, ale potom už v mojej izbe odkvitne cyklámen a hyacint a tak sa pre hortenziu uvoľni miesto u mňa. Tam trávim najviac času a tak si kvietky najviac užijem :-)










Dnes som mala zalievanú kávu:



Včera mi Katka doniesla miešaný bylinkový čaj, vlastnú výrobu. Čaj je lahodný nielen pre chuťové poháriky, ale aj pre oči:



Pred štvrtou som čaju našla miesto. Vrecúško na medovku som mala už prázdne, tak snáď mu tam bude dobre :-)






Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

8 komentárov:

  1. Milá Daniela, ďakujem vám za návštevu a za váš náklonnosť! Mám naozaj rád svoj blog, navštevujem ho takmer každý deň, ale vždy neopúšťam správu ... veľmi pekne ďakujem za krásnu prácu a krásne fotografie, ktoré nám ukazujú!
    Hugs!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Hortenzia je môj favorit. Doma ich mám už niekoľko, ale modrú ešte nie. Myslím, že pre zachovanie modrej farby je potrebné ich hnojiť nejakým špeciálnym hnojivom. Danielka, nech Ti tento krásny kvietok robí dlho radosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka všimla som si ... nedalo sa nevšimnúť ... :) je prekrásna ... Hortenzie mám veľmi rada, mám v záhrade niekoľko kríčkov ... Nikdy mi však nezmodrejú, treba vraj na to špeciálne hnojivo ... teraz pozerám, že to isté píše aj Monika ... :) Zalievanú kávu som už nepila veľmi dávno, ale vieš že by som si s chuťou dala tiež ? Maj pekný dník L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, Danko, tak já se přiznám, že tvůj nákup v košíku jsem si prohlížela pozorně, o tom svědčí i můj minulý komentář, ale hortenzii jsem přehlédla. Prostě jsem ty potraviny vnímala víc :-))). Také si občas květinu v květináči koupím, ale hortenzii jsem neměla. Jedna roste pod oknem, ale jak se tu už píše, byla modrá a změnila se na růžovou. Jinak si myslím, že do kuchyně, kde se vaří, je lepší živé květiny nedávat. Ať ti hortenzie dělá jen radost! Jo a takovou kávu mám nejraději, není nad pravého poctivého turka. Zdraví Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Všimla jsem si modré hortenzie a tušila jsem, že bude v dnešním příspěvku. Hortenzie mám moc ráda a po založení zahrady jsem si jich hodně namnožila i koupila. Aby zůstaly modré, koupila jsem si v Německu (od nás je to kousek) speciální hnojivo na modré hortenzie. V sezoně přihnojuji pravidelně a barva se nemění. Až vykvetou musím je také vyfotit😀 Přeji hezké jarní dny a plno pěstitelských úspěchů! Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Such pretty stitching, Daniela--I seem to be drawn to bee designs lately. And I love your blue hydrangea--my favorite flowers (along with sunflowers and yellow tulips)! Enjoy your week!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danielko, hortenzie mám moc ráda, na tvém okně krásně vynikne. Máme v zahradě jednu. Ráda pozoruji jak se barva květů během sezóny mění. Doma jsme ji nikdy nepěstovali... i bych ji koupila, ale kytek v bytě máme dost.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Hortenzie milujem, teším sa keď mi v záhrade rozkvitnu, len aby nepomrzli ako vlani...tvoja je mladá ale pekná nech ti robi dlho radosť.

    OdpovedaťOdstrániť