pondelok 9. apríla 2018

Tatárský biftek

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Dupľované vyšívanie:

a čaká ma aj dupľované šitie :-)

Po mnohých, mnohých rokoch sme dnes mali tatársky biftek. Zaujala ma reklama v televízii, vraj akcia. Málokedy dám na takú reklamu. Ale tatársky biftek som v obchode naposledy videla niekedy v roku 1979, v malej predajni polotovarov na sídlisku Banisko v Dolnom Kubíne. Tam sme vtedy bývali v dvojizbovom byte :-)


kečup, horčica, cibuľka, žĺtok

čierne korenie, rasca, soľ





Podľa niektorých receptov by tam mala ísť aj worčestrova omáčka. Manžel dokonca povedal, že mu tam chýbala. Bohužiaľ, doma ju nemáme. Mne nechýbala, pochutila som si :-)

Dnes som si neposedela pri čaji, mali sme ho len k večery. Zo školy som prišla unavená a nepomohlo mi ani teplé jarné počasie. Hodinka oddychu to obyčajne napraví, ale dnes nepomohli ani dve. Žeby na mňa išla jarná únava? A to sa celý život hrdím tým, že na mňa nemá vplyv striedanie ročných období, či zmeny letného a zimného času. Je to pribúdajúcimi rokmi???


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

9 komentárov:

  1. Bello il ricamo e buonissima la tartare!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. I do love Steak Tartare but I think that I would only be brave enough to eat it in a restaurant, prepared by a chef.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Tatarák mám moc ráda, ale musím říct, že jsem ho hodně dlouho neměla. Taky mám ráda v něm worchester. V mládí jsme na tataráka občas chodili.
    Jsem zvědavá co z výšivek bude.
    Danielko, hezký den. Jarka.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Mňam tatarák. Ten mám ráda, ale doma ho nedělám. Ale vím o jedné restauraci, kde ho umí na jedničku! Hezké jarní dny! Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Worčestr mám ráda, i do číny.....Zase jsi mě naladila na nějakou mňamku....Měj se pěkně...hlavně zdraví. Milada

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Oooo mňam ... tatarák milujem a veľmi dávno som ho už nejedla ... Takto zabalený som v obchode ešte nevidela ... a možno aj videla. len som si nevšimla čo to je ... narobila si mi chute ... Výšivka je veľmi krásna, nežná ... maj sa dobre danka ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Danka,
    krásna výšivka dvojmo :-)
    Tatarák z obchodu zabalený som nikdy ešte nemala, zato výborný robí môj svokor, ja sama si naň netrúfnem. A veru, už sme ho dávno nemali, vďaka za pripomenutie.
    Pekný deň

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danko, pěkné vyšívání. Tatarák jsem už nejedla hooooodně dlouho. Děláš mi chutě.M.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tatarák miluje môj manžel, ja mäso nejem a tatarák veru ani neviem pripraviť. Takže keď manžel dostane naň chuť , zájdeme do jednej reštaurácie, kde sú na tatarák špecialisti. Manžel si dá tatarák a ja brokolicu ... A sme všetci spokojní :-). Výšivka je veľmi emotívna.

    OdpovedaťOdstrániť