streda 16. mája 2018

Nový čaj od Basilur

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Musím sa vrátiť k držkovej polievke. Dopadlo to presne tak, ako som si myslela. Držky buď miluješ a nie je čo riešiť, alebo nenávidíš a zas nie je čo riešiť :-)

Vyšívala som len málo, aj tak som blízko cieľa :-)



Dnes sme otvorili nový čaj. Kúpili sme si ho v Liptovskom Mikuláši v malej predajničke s čajmi a čajovým náradím. Od firmy Basilur už čaj máme. Nuž, a keď je výborný jeden, určite bude aj druhý. 

Čaj zaujme svojim balením v tvare knihy:










cena: 10,90 €

Zloženie čaju: cejlónsky zelený listový čaj s kúskami ovocia, svetlica, nevädza, prírodnou arómou je bergamot. Čaj je balený priamo na Sri Lanke. (len pre poriadok - kedysi Cejlón, dnes to je Sri Lanka, ale dohodlo sa, že čaj z tohto ostrova sa bude stále nazývať cejlónsky).

O bergamote sa môžete viac dočítať TU. Je to zaujímavé čítanie príspevku ešte z novembra 2014. Začínala som vtedy s veľkou výšivkou. Teraz sa už do takých veľkých projektov nepúšťam. Mala by som o tom popremýšľať :-)

A aký bol môj dnešný čaj? Je to jasné :-)




skutočne výborný, príjemne voňavý a lahodne sa pije, odporúčam :-)

Už sme kedysi dávno, pradávno mali jeden nápoj v obale v tvare knihy. Knihu stále máme, len teraz, po vlaňajšom vysťahovaní celého horného bytu, neviem, kde je. Bolo by dobre uložiť ich obe vedľa seba. Keď nájdem, uložím a ukážem :-)


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

7 komentárov:

  1. Die Stickerei sieht sehr schön aus.
    Liebe Grüße Manuela

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    čajík vyzerá zaujímavo, aj ja mám doma ešte nenačatú knihu tej istej značky, ale inú príchuť...podľa mňa by to bol aj milý darček.
    Tak zajtra asi finišuješ s výšivkou, budem očakávať príspevok.
    A prečítala som si aj ten starší príspevok, budem musieť ten olej vyskúšať :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, kolem těchto knížek už jsem kroužila. Balení je úžasné, vůbec tato firma má krásné obaly, určitě i čaj, když je cejlonský. Já jsem kupovala od této firmy už 2x čaj pro švagrovou jako dárek. Kniha to nebyla, ale úspěch měly.
    Těším se na výšivku.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Veľmi krásne balenie čaju ... aj čajík vyzerá úžasne ... :) Určite využijem ako darček ... ďakujem za tip ... :) Dani, maj sa dobre ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Milý dník želám, teta Danka. :) Aká čajová "love story", a keďže "čajový" má v inom kontexte význam slabý, tak verím, že je to výrazne jedinečná chuť a "love story" taká riadna, ako má byť - aj na strhujúci román. :) Mne tu čvirikajú len akési pokusy o "love songs" miestne vrabce na streche. :) Veselé vyšívanie. Idem si dať aj ja trochu romantickejší čaj - jasmínový. :)pá.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka, Basilur jsou určitě supr čaje a dělají se i porcované,ale sypaaný je sypaný . Basilur je jedna z nejmladších a zároveň nejrychleji rostoucích firem zpracovávajících čaj na území Srí Lanky. Tato firma při výrobě zachová tradiční postupy zpracování čaje, avšak používá při tom nejmodernější technologie. Mám je taky ráda.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Basilur jsou vynikající čaje, dostávám je i si je kupuji a chutnaly my vždycky všechny. A v krabičkách- knížkách mám schované šicí poklady- patentky, nitěné knoflíky a tak. Takové hezké obaly přece nevyhodím! Romana

    OdpovedaťOdstrániť