utorok 1. mája 2018

Ráno ...

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Stále nevyšívam, ale už začnem. Jurko dnes odišiel, zas sme len dvaja, všetko sa vráti do vyšliapaných koľají. 

Štrikovanie mi pribudlo:



Zdá sa, že aj na Orave máme už leto. Aj dnes je od rána krásne slnečné počasie a keby nefúkal dosť silný vietor, človek si myslí, že je júl. Nuž, ale, stačí sa pozrieť z okna a hneď je jasné, že leto to nie je. Všade zelená, prebíja ju ďalšia zelená a pomedzi ne sa hrdo vystatuje biela farba rozkvitnutých jabloní:


jabloň pred kostolom celá v bielom


Jabloň ešte pred pár dňami:





takáto sa mi páči najviac :-)



Jurko si robí kávu v moka konvičke (link pre průpovídku, plus veľká výšivka). Tá naša je na dve kávy. Jednu predpoludním, druhú popoludní. Dnes na jednu zostalo pre mňa:




Čaj som práve dopila :-)


zmes materinej dúšky a dobrej mysle zo záhradky (tá mi zimné mrazy neprežila)




Sviatok práce som oslávila ako sa patrí, umyla som dve okná :-) Zajtra pokračujem. Boro na mňa už čaká. Počujem ho pod otvoreným oknom, on počuje mňa a nerozumie, prečo nejdem. Tak teda už idem :-)



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

5 komentárov:

  1. Dani ... zaujímavé štrikovanie, som zvedavá, čo z tých štvorcov bude ... :)
    Jar je tento rok mimoriadne krásna ... Očarujúca, u nás už pominuteľná ... Máme všade neopelené spadnuté kvetenstvá ... V rovnakej konvičke si robíme kávu s manželom. Máme výhodu, že sme dvaja ... :) Danka, pozdravujem ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    krásne Ti to štrikovanie pribúda.
    Leto je aj u nás, našťastie sme boli v horách, tak tam to nebolo také nepríjemné :-)
    Neuveríš, ale aj ja umývam okná, začala som cez týždeň, ešte mi ich ale dosť zostalo...
    Ja som dnes mala čaj zo žihľavy, púpavy a fialiek.
    Pekný máj Ti prajem, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Takovou konvičku míval kdysi kolega v práci a už tenkrát se mi líbil ten obřad přípravy kávy. Je to rok, dva, kdyjsem si tu konvičku koupit .. navíc je i hezká. Ale vlastně jsem pila kávu méně a dnes velice výjimečně, tak už ke koupi nedojde. Čajuji a dnes jsem měla rooibos s rakytníkem. Fotky jsou plné sluníčka, ovšem jablůňka je nejhezčí. Zrovna nám také kvetou jabloně - nejhezčí dny v roce. Také nevím jestli jsou opylené.. nevidím včelky.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je dobre že už aj na Orave máte jar...u nás už stromy takmer odkvitnuté, vidno už plody a ak sa nič nestane, tak bude veľká úroda čerešní, teda u susedov, lebo na našej mladučkej maličkej je možno 10 :) Dani nech sa ti darí, ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Z takové konvičky jsem čaj nikdy nepila, jak to chutná? Jo a u nás jsou všechny stromy v květu, některé už odkvetly a to je mi líto. Miluji, když všechno nádherně kvete.

    OdpovedaťOdstrániť