sobota 23. mája 2020

Hra svetla

Vitajte u mňa!
Ďakujem za milé komentáre, všetky ma moc potešili!

Vyšila som jednu maličkosť:


a šijem, niečo už mám hotové, ale keďže to bude darček, ukážem až po odovzdaní :-)

Čím som staršia, tým viac pozorujem všetko okolo seba. V prírode to je jednoduché, lebo je pestrá a vždy iná. Doma mám stále rovnako a predsa som si niečo našla :-)

Pozorujem svetlo a jeho čary. Porovnávam priame a odrazené svetlo. Do obývačky sa dostanú sveteľné lúče najťažšie, pretože im zacláňa kostol. V lete je to iba veľmi skoro ráno, potom sa slniečko schová a keď prejde poza kostol, už má veľmi ostrý uhol dopadu. Kostol a susedov dom s novou fasádou mi však doprajú odrazené svetlo aj v podvečer, pri západe slnka. To mám rada, uvarím si čaj, sadnem do kresla a teším sa mu. Ako málo stačí človeku :-)


prvé lúče zavčas rána
podvečerné odrazené svetlo od susedovho domu a kostola


spálňa je otočená na západ, takže toto je v podvečer

a toto sú lúče odrazené, ráno :-)
stena je prázdna, asi aj ostane, pretože moje vyšívané obrázky mi už nemá kto zavesiť :-(

pred obedom v mojej izbičke na tvorenie


a jeden krásny odraz v televízore

každú chvíľu zasvieti aj v kuchyni

už svieti do kuchyne, tieň lampy z okna na protiľahlej stene

a jedna so zlatým dažďom, dávnejšie odfotené

Dnešný čajík bude zas do série:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!
Daniela!

12 komentárov:

  1. Ahoj Danka, som veľmi rada, že si sa vrátila na blog. Prezrela som si všetky tvoje posledné príspevky. Krásna prehliadka tvojich prác a fotiek...Želám tebe, ako aj všetkým nám aby táto pandémia ktorá nás už dlho straší a brzdí čo najskôr pominula a v zdraví sme sa mohli vrátiť k normálnemu životu. Dani, nech sa ti darí a určite sa nevzdávaj a píš nové a nové príspevky, vyšívaj, foť a rob všetko čo ťa baví. Ahoj

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, tu hru světla doma taky ráda pozoruju. Máme kuchyni na západ a za ty leta vím, kam až půjde slunce do kuchyně... v zimě sotva nakoukne do okna a je pruh světla vedle. V létě projede přes půl místnosti. Určitě najdeš ve svém okolí šikovného pána, který ti obrázky a jiné věci pověsí. Je to hřích je nepověsit. Budou ti dělat radost. Jako všechny krásné dekorace co máš v bytě.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dani, také jsem moc ráda, že jsi opět na blogu. Těším se na Tvé další vyšívání a fotky z přírody. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Aké krásne, priam umelecké fotografie si urobila. Tie so svetlom a tieňmi sa mi veľmi páčia a aj výšivka je milá.
    Prajem krásny víkend♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ciao Daniela , ti scrivo dall' Italia; è da molto tempo che leggo i tuoi post ma , per tanti motivi non commento mai. Mi piacciono molto i tuoi ricami e mi incanto a guardare i pezzi della tua vita che ci mostri nel blog, sia le parti felici che quelle tristi. Tutto dimostra che sei una donna forte e dolce e sensibile. La solitudine non deve essere semplice, specialmente in questi periodi di pandemia , ma con la tua operosità stai riuscendo a superarla più di tante persone che si lamentano tanto, anche se sono in compagnia. Ti mando un abbraccio forte Carla. (sperando che Google faccia una buona traduzione:)))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahojky Danielko,máš doma hezky a útulno.Všude výšivky a sluníčko vám kouzlí po stěnách světelné efekty pro radost.
    Natrefila jsem na hezké lištičky,ale návody jsou placené.Tak aspoň koukni..:-D
    Hezký večer přeji,Dáša

    http://irinapetrenko.blogspot.com/2020/05/blog-post_21.html



    https://www.etsy.com/listing/594496976/fox-and-rabbit-cross-stitch-pattern-fox?ref=shop_home_active_84

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Na internetu jsem poslední dobou málo,ale když někde vidím vyšívání,tak si na tebe vzpomenu.Ale už jsem to napravila a prošla jsem tvůj blog daleko dozadu.Máš ho vedený moooc hezky.Už opět budu něco dávat na svůj a taky sledovat ostatní blogy.Měj se príma Dáša

      Odstrániť
  7. Tie fotky hry svetla sú super. Naozaj, priam umelecké. Ale tak pôsobia aj mnohé predtým. :) A aj minimalistická konvalinka pekne rozkvitla. (teda dúfam, že som sa trafila do kvetu.):)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danka,
    krásne fotky a aj výšivka. Verím, že nájdeš dobrú dušu, ktorá Ti pomôže zavesiť obrázky na stenu, prípadne synovia :-)))
    Pekné dni, pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danka,
    moc hezky jsi to nafotila a je vidět, že umíš vnímat krásno nejen při výšivkách. K pověšení obrázků: Myslím, že velký problém to nebude. Pokud je obrázek lehčí, zvládneš to sama, jen mít správné skobičky a to by v železářství poradili. Ovšem vím, že obraz, který jsem vyšila a dala zasklít, je dost těžký a to musí jít na hmoždinku, takže navrtat do stěny. Tam je těžké už to sklo. Řekla bych, že na dědině se nějaký šikovný chlapík najde, případně by to zvládl nějaký šikovnější kolega. Jen musíš mít představu, jak obrázky na stěně umístít. Ať se ti daří, Jana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Procházka po Tvém bytě byla pro mne pohlazením po duši.Taky budu moc ráda,když se ozveš častěji.Nikam ven moc nemůžu-tak pořád vyšívám.
    Přeji krásný nový týden Eva

    OdpovedaťOdstrániť