nedeľa 24. mája 2020

Kvietky mojej sestričky

Vitajte u mňa!
Ďakujem za milé komentáre, a samozrejme aj za rady, ako dostať moje vyšívané obrázky na stenu! Ale pravdupovediac, ružovo to nevidím :-(
Obávala som sa, že z mini výšivky nie je jasné, o aké kvietky ide. Ale, ... Danka K uvidela kytičku konvaliniek, hurááá!


Najmilšie kvietky mojej sestry Amálky boli konvalinky. Vo mne a aj v jej dcére Lenke to zanechalo tiež lásku k nim. Obidve hneď reagujeme na fotografie konvaliniek všade,  aj na FB :-)

O mesiac to bude už 20 rokov, ako sa Amálka "vytratila" z našich životov, ale navždy zostala v našich srdciach a myšlienkach.  Verím, že by mala radosť z malého darčeka odo mňa:






Tu sa musím pozastaviť pri konvalinkách vo vázičke. Sú umelé. Jediné umelé kvety, ktoré som kedy v dome mala. Pôvodne som ich kúpila na hrob, kde by snáď vydržali pár mesiacov. Potom som sa rozhodla, že si ich nechám doma a tak vždy pri pohľade na ne si na Amálku spomeniem. A už ich mám pomaly 20 rokov :-)



Dnes som si "čajíkovala" s kvitnúcim čajom:

ďalší do série :-)





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!
Daniela!

12 komentárov:

  1. И я люблю ландыши! Красивая вышивка!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, konvalinky jsou nádherné.. určitě by udělaly velikou radost... já jsem nedávno donesla mamince krásný malinký pugét růžiček... umělých do květníčku.. a jsou pryč... některým lidem není nic svaté. Už mám nové jiné a taky moc hezké a ty jsou doma u fotky. Já jsem si dnes dala zelený s rakytníkem.. moc mi chutná. U kvetoucího čaje nejradši pozoruju jak se rozvíjí.
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Dani, to je článek psaný srdíčkem... Vzpomínka na milovanou sestřičku je určitě milá a myslím, že ona by byla ráda, abys na ni nevzpomínala se smutkem. Konvalinky na výšivce jsem také poznala, je tam typický konvalinkový list a květy. Mám konvalinky ráda, spoustu let jsem je měla pod balkonem, než tady sousedka zasadila nějakou zvláštní rostlinu, která se rozrůstá tak, že zahlušila nejen konvalinky, ale i další květiny. Takže loni jsem měla asi pár posledních konvalinek, letos už nic. Ať se ti daří, Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Λυπάμαι για την αδερφή σας, το κέντημα με τα κρίνα πολύ όμορφο !

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    konvalinkový vankúšik je krásny, hneď som vedela, že sú to oni :-)
    Kvitnúci čaj vždy obdivujem a určite aj chutil skvelo.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielo,tento celý článek je dojemný.Na konvalinky mám vzpomínku z dětsví.Za řekou Moravou je takový lesík.Šli jsme tam na procházku.Bylo tam móóc metrů poseto konvalinkami.Tu omamnou vůni si pamatuji dodnes.
    Já mám stejný citový vztah ke kopretinám,které miloval můj taťka(zemžel mladý)
    Přeji krásný celý týden.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Paní Danielko, i já miluju konvalinky, ale chtěla bych vás moc poprosit...třeba jako tip na příští příspěvek. Nemohla byste napsat něco o původu jména sirôtek na Slovensku (Macešek v Česku)? Máte nějakou pověst o vzniku toho jména? Jsem v jedné mezinárodní skupině zahradníků/zahrádkářů a dnes jsem přišli na to, že v každé zemi máme jinou, ale podobnou legendu, jak macešky keke jménu přišly. V Česku máme macešky, vy máte sirôtky,v Lotyšsku "vdovy" (v překladu), v Polsku (Bratki)...a v Indii jsou z toho paf.😂 Hledala jsem na internetu, ale nic moc jsem k původu vašeho slova "sirôtky" nenašla. Kdybyste měla trochu času a neobtěžovalo by Vás to, směla bych vás pěkně poprosit, zda byste zkusila něco zjistit? Věřím, že by to zajímalo víc lidí. Děkuji pěkně a držte se.Vaše Lenka Jeřábková

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Veľmi milučký vankúšik, tiež by som sa takému potešila, konvalinky mám rada, práve ich mám vo vázičke :-) Danka, všetko dobré, ahoj.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Konvalinky mám taky ráda.Měla jsem malou kytičku na stole a vůně se linula po celé kuchyni.Před několika léty jsme byli na návštěvě v Hodoníně a šli jsme procházkou přes les.Pod stromy právě rozkvetly konvalinky.Ta vůně a krása.Hezký zážitek na celý život.
    Tvé konvalinky na malém polštářku by sestřičce udělaly radost a určitě se na ně dívá a usmívá se.
    Čajík hezky rozkvetl v konvičce.Ještě jsem ho nevařila.Dostala jsem kuličky čaje v dárkové krabičce od kamarádky a mám krabičku "vytavenou" :-D Ale přijde den,kdy si ho taky uvařím.
    Hezký den přeji !
    Dáša

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Πολύ όμορφο!
    Η συλλογή σας είναι υπέροχη!

    OdpovedaťOdstrániť