utorok 19. mája 2020

Kolesá :-)

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre, ktoré pre mňa veľa znamenajú!

Nevyšívam, neštrikujem, ale to v posledných mesiacoch nie je nič nové :-(
Popoludní som dve hodiny šila. Naplánovala som si šitie na tri dni, takže výsledok až potom :-)

Dnes som bola v servise. Konečne som si bola dať vymeniť zimné pneumatiky za letné. Aj toto patrí medzi práce, o ktoré som sa nikdy nemusela starať. 

Traja zamrznutí sú za nami, ranné mrazy by už nemali byť, takže konečne si môžem splniť aj povinnosť výmeny kolies. Naložiť ich do auta je pre mňa tiež už "kus" práce :-)

Najbližší servis, kde chodieval aj manžel, je vo Vyšnom Kubíne. Pracujú tam mladí chlapci, ktorí ma už nenechajú sa naťahovať s kolesami. Nechám tam auto a ja idem na prechádzku. Hneď za plotom je príroda :-)






A keď som sa po polhodinke vrátila, auto bolo už pripravené pred servisom :-)

K prírode sa hodí aj záhon tulipánov v našej dedine. Chodila som ich obdivovať každý podvečer:







Nakoniec trocha čaju, séria k tomu poslednému :-)





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!
Daniela!


7 komentárov:

  1. Danka,
    tak už máš autíčko prezuté :-) snáď už aj na Orave je po zime. A záhony ste tam mali krásne.
    Teším sa na Tvoj príspevok so šitím.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásna príroda, peknú prechádzku si mala. Romantika :-) Teraz môžeš aj na výlet vyštartovať.
    Príjemné šitie a krásne dni prajem♥

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko,ráda jsem se s Tebou prošla po vaší nádherné krajince.
    Těším se na výsledky Tvé práce.Já teď vyšívám-protože je dlouho světlo.Nějak špatně vidím při umělém osvětlení.
    Přeji nádherné jarní dny.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, Danka,
    s tím autem to děláš dobře a můj přítel to dělá zrovna tak. Když je spolehlivý servis a šikovní kluci v něm, je to nejlepší postup. Zrovna dnes jim tam nechal auto. Tulipány jsou nádherné. K tomu šití - když jsme šili roušky a já občas ještě roušku ušiju, začalo mě znovu šití bavit, takže svoje dny v karanténě jsem také trávila šitím. Ať se ti daří, Jana :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Paní Danielo, to je skvělé, že jste se nám vrátila!❤ Mám velikou radost!A hned tři příspěvky, co si s chutí přečtu! 🌸❤🌸 Lenka Jeř.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Aký dynamický názov.:) A aj tulipány sú v "kolese". Teta Danka, nádhernú prírodu tam máte. U Vás je romantika aj pneumatiky ísť vymeniť. :) U nás v pneu servise akurát z kúdoľa prachu, čo vietor preháňa podunajskou rovinou (nedávno aj z kúdoľa saharského piesku, čo sem zavialo) a výfukových výparov vybieha vždy chlapík v montérkach so špáratkom medzi zubami, že "Už to bude, panička". :) A inak nič okolo, len domy a rovina. A keď sa veľmi usilovne zahľadím smerom na Bratislavu, tak vidno obrysy Karpát v diaľke. :) Toto leto by som chcela ísť na "road trip" (cestovatelsky vylet) po Slovensku, no uvidím, či to vyjde. :) Nie som veľmi dobrá v plánovaní a organizovaní akýchkoľvek ciest (nebaví ma tá organizačná časť, najradšej už len idem a teším sa zo všetkého) a toto by chcelo celkom slušný plán, keďže s deťmi sa nedá vyraziť len tak, že cestou uvidím, ako ďalej. :) Ale ako sa vraví, aj motyka sem-tam vystrelí, tak hádam sa hecnem. :) Pozdravujem a teším sa na ďalšie oravské objavy a výšivkárske poklady.

    OdpovedaťOdstrániť