štvrtok 27. augusta 2020

Od Aďky pre mňa 😊

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Monike sa páči moja vzorka, ale ju sklamem, nijaký popis ani odkaz nemám. Myslím si však, že ak je ako-tak zručná pletiarka, vzorka sa jej dá odčítať aj z fotky. 

V skratke a mojou rečou neodborníka: 3 farby, vždy jednou tam a naspäť, stále hladko, teda aj tam aj naspäť, 3 očká novou farbou a 4 očko nepreštrikovať, len pretiahnúť s vlnou vzadu, naspäť s vlnou vpredu. Ďalšia farba 3 očká tak, že stredné očko je to potiahnuté. Teraz budeme preťahovať stredné očko predchádzajúcich 3. No, neviem, či tomuto niekto rozumie :-)

Štrikujem si pri rozhovoroch s deťmi. Mám už 49 cm :-)



Dva predchádzajúce príspevky som sa venovala pleteným vankúšom, ktoré som pripravila pre bloger priateľku Aďku. Tento rok sme sa stretli osobne po tretí raz. Aďka s rodinou chodievajú každý rok na týždeň - dva do Zuberca v Roháčoch a som veľmi rada, že si dokážu pár hodín "odkrojiť" aj pre mňa. 

Nuž, a že sú to mladí ľudia s malým synčekom Kubkom, ktorý teraz pôjde do tretej triedy, a ja už v dôchodkovom veku, o to viac si vážim ich priateľstvo.

Vždy mi Aďka pripraví darčeky. Keďže sú to obrovskí znalci húb, nechýbajú sušené huby spod roháčských vrchov, domáce džemy, tento rok šípkový (veľmi hodnotný, pretože len čistenie šípok im trvalo 9 hodín) a množstvo rôznych milých drobnôstok. Ale čo nemôže nikdy chýbať, je niečo spod rúk Aďky. Obdivujem, že tak mladá osôbka sa venuje vyšívaniu a šitiu, klobúk dolu!

Tentokrát to bolo srdiečko z dreva s vloženou výšivkou:





A keďže s darčekami od Aďky sa u mňa dá stretnúť takmer všade, odfotila som ich aj pre vás:














Aďka, za všetko moc ďakujem!


Kuchyňu mám už v poriadku, odfotím niekedy. S Maxíkom spolu varíme, ale keďže sa ja po celý rok do reštaurácie nedostanem, tak aspoň teraz, s deťmi :-)






Nakoniec ešte čaj:

zelený s bielou čokoládou a ananásom



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!
Daniela!

6 komentárov:

  1. Danka,
    nesmierne si ma potešila a prekvapila zároveň... Len ma mrzí, že ja mám od Teba také veľdiela a ja som Ti darovala len také drobnosti.
    Aj ja Ti za všetko ďakujem, vždy ma niečím potešíš a cítim sa u Teba v kuchyni ako v nebi (určite chápeš prečo) :-)
    Ale trošku Ťa opravím, tento rok sme boli na Orave na dva týždne a Kubko už ide do tretej triedy :-)))
    Jedlá ste mali teda vyberané, jedno lepšie ako druhé.
    U mňa dnes čaj nebol, ale bola kofola s jednou môjmu srdcu blízkou osobou. Ale doplnila som si zásoby nových čajov.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danielko, máš překrásné dárečky od Aďky.. je moc šikovná ...líbí se mi kombinace výšivky s tím srdíčkem ze dřeva. Jsem ráda, že jsou u tebe děti a občas si vyrazíte do světa a dáte si baštu. Tvoje pletení já můžu jen obdivovat. Tvůj čaj .. ten obsah zní zajímavě. Já si dnes dám ještě heřmánkový. Užívej si krásný čaj s dětmi! Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Nádherná ruční práce Tvé kamarádky.Taky se mi moc líbí kombinace dřeva a vyšívky.Já teď pár dní piju čaj z květu bezu.Jsem přesvědčená,že mi pomáhá na průdušky.
    Šulánky s mákem jsou nejoblíbenější jídlo mého muže.
    Přeji krásné poslední dny léta Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Krásne darčeky, nech Ťa dlho tešia ♥
    Šúľance zbožňujem :-
    Príjemný víkend prajem

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj Danka, zase som prišla oveľa za ten čas, čo som u teba nebola, ale ja som si všetky tvoje príspevky samozrejme prezrela...bola som očarená výšivkami včielkových motívov, sú veľmi milé a prekvapila si ma tým, že si vymenila vyšívanie za pletenie, ale samozrejme je to fajn, treba zmenu a pre teba nie je ani táto technika cudzia, urobila si skutočne krásne vankúšiky a deka bude nádherná aj keď dá viac práce...aj darčeky ktoré si dostala sa mi páčia, keď sa stretnú dve šikovné vyšívačky, tak to musí byť príjemné, ešte keď sa aj obdarujete vašimi výrobkami je to super. Dani, želám ti všetko dobré, ak ideš do školy, tak veľa síl a príjemných chvíľ medzi deťmi a ak budeš ďalej zaslúžene odpočívať na dôchodku, tak si to užívaj v zdraví v krásnom oravskom prostredí a pri ručných prácach...pá Eva

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Πολύ όμορφα δώρα....καλό μήνα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť