utorok 11. augusta 2020

Včelárka :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Zas prešlo viac času od posledného príspevku, ako som chcela, plánovala. Stále mi blogovanie nejde podľa mojich predstáv a pritom dobre viem, ako mi pomáha. Akoby som si sama sebe pomôcť nechcela :-(

Vyšívam tiež spomalene:



A tak aj dnešná téma nie je celkom čerstvá, má už dva týždne. Možno práve ona mi nedala rýchlo písať. Musela som ju "stráviť". 

Dušan, manželov kamarát - včelár bol prezrieť včely a z jediného úľa vo dvore mi pripravil rámiky na vytáčanie medu. Za vodou vo včelnici sú ešte tri rodiny, ale vraj nie sú v dobrej kondícii, možno ani vytáčať nebude možné. Bude to presne tak, ako som povedala - aj tie včielky cítia, že gazdu nemajú a pomaly hynú :-(((

Už pohľad na rámiky hovorí, že medu tento rok nebudem mať dosť ani pre svoje deti. Nuž, ale o to bude vzácnejší :-)



















Do fľaštičiek (či pohárov) ho už musí dať Miško. Aj umývanie medometu zostalo na neho. Ja ho totiž nedokážem dostať von :-)


Môj čajový "dýchánek":




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!
Daniela!

6 komentárov:

  1. Včelárka moja už jsem tě vyhlížela ... snad se včelky dají dohromady .. to jsou nádherné a zajímavé fotky .. věřím, že nebylo jednoduché na to téma psát.
    Já mám letos med od tří včelařů - od nás ze vsi - toho jsem objevila náhodou, pak vedle ze vsi a pak z nějaké vesničky od Klatov. Kdybych tě tak mohla dodat. Ten od Klatov mi chutná nejvíc. Vidím, že je tam Miško u tebe.. to je moc fajn.
    Mějte se krásně a hodně zdraví přeji!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Pozerala som každý deň a čakala na príspevok. Som rada, že píšeš. Často myslím na Tvoje včielky, samej sa Ti okolo nich zle robí. Trošku medu budeš mať aspoň do čajíka v zime.
    Maj pekné dni a užívaj si august. Pá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    ešte raz ďakujeme za milé stretnutie a darčeky :-)
    Si šikovná, že si vytočila sama med, musela to byť "fuška". Miško s Maxíkom Ti určite pomôžu s ostatným...
    Výšivka je milá.
    My sme dnes dorazili domov, takže čaj nebol.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taky jsem pořád nakukovala.Med jsme kupovali od okolních včelařů.Letos žádný z nich už med neprodává.Tu trochu medu do perníků si koupím i někde v obchodě.Ale mám pocit,že včelky nejsou nikde ani vidět.Je to smutné.
    Přeji krásné dny(jen to vedro je těžké zvládnout)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Držím palce, třeba to s medíkem ještě dopadne dobře :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pozdravujem a pevne verím, že včielkam sa predsa len polepší. Medík vyzerá nádherne - ja vlastne prvýkrát vidím, že takto sa s ním pracuje. Sovička je milučká, pripomína mi časy, keď som bola prváčka a učiteľky nám pri písmene S vraveli, že máme byť všetci múdri ako sovy. :) A potom sme sa učili pesničku "Išla sova na tanec" - no a ja som mala dilemu, či ozaj treba byť až taký múdry, že sa vrabčiakovi máme vyhrážať dolámaním kostí.:) Riešila som to v tej prvej triede ako vážnu vec s výsledkom, že byť múdry je fajn, ale premúdrelý asi už nie.:)

    OdpovedaťOdstrániť