streda 7. októbra 2020

Stará, ale nová :-)

Vitajte u mňa!

Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!


Pár stehov obšívania urobí svoje:


Ďalší čakateľ na šitie. Bude vankúš, len sa prinútiť sadnúť k šijaciemu stroju.


Kamarátka Katka je staršia odo mňa asi o 10 rokov, ale vôbec to nevidieť. Je plná energie, ktorú by mohla aj rozdávať. Žije s manželom v Bratislave, ale často trávia aj celý mesiac na chalupe u nás, v Jasenovej. 

Katka sa dlhé roky starala o svoju mamu a potom aj o sestru. Navyše, podobne ako ja, venovala sa svojej práci aj v dôchodkovom veku. Pracovala ako lekárka ortopédka. Všetko to bolo vyčerpávajúce, náročné nielen na čas, ale hlavne na psychiku. Aby toho nemala málo, teraz sa stará o manžela, ktorému sa zdravotný stav za posledných pár rokov dosť zhoršil a musel podstúpiť niekoľko operácií.

Pri minulej návšteve ma Katka požiadala o radu. Po vyše tridsiatich rokoch vytiahla darček od svojej pacientky - niekoľko malých výšiviek. Čo s nimi? Vyhodiť, či zúžitkovať? Z úcty k pacientke, ktorú si už ani nepamätá, zvíťazilo zúžitkovať :-)

Výšivky to boli naozaj malé, podľa mňa nevhodné na samostatné rámovanie. Zašli sme spolu k môjmu "ujovi" rámarovi, snáď poradí :-)

Poradil, a myslím si, že veľmi dobre, veď sa pozrite:








Katka hneď vedela, kde jej v kuchyni pristane a ja som rada, že sme zachránili starú výšivku a dali jej nový "šmrnc" :-)


Ani dnes nemám čaj. Mám však novú šálku. Čakala na cyklistiku od vianoc a tá, ako viete, si musela pre pandémiu počkať na jesenné termíny. Kto vedel, že ani v jeseni to nebude "ružové", ba naopak, druhá vlna pandémie bude ešte desivejšia. Nuž ale, aspoň sme sa naučili chrániť sa a dodržiavať prísne opatrenia a tak ja môžem cestovať po svete aj keď sedím doma pred televízorom :-)

Najskôr som bola 3 týždne vo Francúzku a teraz cestujem po Taliansku. Prvé 4 dni viedli Sicíliou, dnes to už bude pevnina :-)

Moja cyklistická šálka:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!


Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela!



6 komentárov:

  1. Danka,
    pred chvíľou som k Tebe nakukla, či nemáš nový príspevok a dočkala som sa...
    Macík je milý, bude to krásny vankúš.
    Vybrali ste zaujímavú alternatívu na zarámovanie mini obrázkov. Priznám sa, že ja by som nikdy nedarovala vyšité obrázky bez rámu alebo iného zakončenia...
    Šálka je nádherná, vyzerá ako plecháčik.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dani, zeleným výšivkám v paspartě to moc sluší. Cyklistický hrneček se mi tuze líbí. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Πολύ όμορφο θα γίνει το μαξιλάρι και τα μικρά κεντήματα έγιναν υπέροχα για να στολίσουν την κουζίνα !!!! Ελπίζω η μετάφραση να είναι αυτά που γράφω γιατί εμένα μου βγαίνουν διαφορετικά ....

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Výšivkám v rámečku to pěkně sluší. Paní co je darovala, by měla určitě radost, kdyby to viděla, já myslím, že to byl milý dárek. Takto si paní Katka sama zvolila jak je využít a zarámovat. Hrneček je pěkný.. během sledování cyklistiky v TV ti z něj bude kávička obzvlášť chutnat. Koukám jaká jsi cestovatelka, hezky na jihu, kde je ještě poměrně teplo. Danielko, hezké dny plné zdraví ti přeji. Papa

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Vynikající nápad jak využít malé výšivky.
    Velice ráda jsem se dívala na cyklistiku.Hlavně kvůli poznávání krajiny.Ale když jsem viděla to drsné narážení a podlost,tak jsem to pro letošek ukončila.
    Danielko,přeji krásný den ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pozdravujem. :) Nápad dať tie malinke výšivky spolu do rámu je výborný. Pôsobia tak určite ozaj jemne a nevtieravo v kontexte kuchyne pani Katky.A vankúš pre malého šibala/šibalku spôsobí určite veľkú radosť. Predpokladám, že teraz možno bude aj viac času na ručné práce, keď sa musia stredoškoláci učiť online. Hoci, študenti chodia iste radšej do školy, minimálne pre socializáciu.:) Držím palce, nech Vám ide všetko od ruky a milý týždeň. :)

    OdpovedaťOdstrániť