sobota 28. mája 2022

Nohy

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Bude sa zdať, že som nedokončila jeden obrázok a začala som druhý. Nie, nie, nemám to tak rada. Všetko je len v tom, že obrázok išiel k sklenárovi. Takže nabudúce ho predstavím v plnej kráse :-)

Takže dnes nový projekt:



V iPade si skladujem vyše 4600 obrázkov, takmer všetky sú to xxx, teda predlohy na vyšívanie. Jasné, že ani niekoľko životov by mi nestačilo na ich realizáciu :-)

V iPhone a MacBooku skladujem fotografie. Mám ich len okolo 650, pretože ich pravidelne vyhadzujem. Páči sa mi, že ak niečo odfotím iPhonom, fotografiu mám aj v Macu, iPad mám naschvál z toho vylúčený. Fotografie držím hlavne pre blog. Zverejnené idú preč :-)

Už dlhší čas skladujem foto nôh. Myslela som, že sa mi budú množiť a budem mať tému na príspevok. Nuž ale nemnožia sa mi, tak teda príspevok s nohami bude už dnes :-)

Prvé tri sú moje a už sú na blogu, ostatné mám od mojich chlapcov:









Naložila som si skorú kapustu, cuketu, papriku a mrkvu:

už je aj zjedená a naložená nová :-)
je to veľká mňamka

V škole nám rozkvitol kaktus:


Začalo obdobie, kedy mi zavčas rána svieti slniečko do obývačky. Má totiž okno na severovýchod a v zime, keď je slniečko nízko, kostol mu bráni nazrieť do okna. Teraz je už dosť vysoko, a tak sa mu môžem v jasné ráno tešiť aj ja:


Alenka si kúpila také maličké kurčiatka, že im musí ešte lampou vyhrievať ich "obývačku":


žltučké je iba jedno, ostatné sú strakaté :-)

Vo vázičke mám kvet vlaňajšej cibuľky, ktorá mi robí od skorej jari radosť a kvet rebarbory:




Po dlhom čase som čiahla po čaji Pu Erh. Viac o tomto čaji sa dočítate v príspevku TU, ale našla som úžasný príspevok, v ktorom som pila tiež druh Pu Erhu (a možno ani nie, veď sa dočítate), ale dôležitejšie je, že v ňom vystupuje v hlavnej úlohe môj manžel, určite si kliknite, nech viete, prečo práve teraz plačem :-(



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela


6 komentárov:

  1. Tolik zajímavých věcí - výšivka, botičky, kuřátko a výborný čajík. Ať se i nadále daří.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    páči sa mi Tvoj príspevok o nohách, krásne a zaujímavé fotky.
    A výšivka tiež.
    Nakladaná kapusta vyzerá zaujímavo a obývačka je nádherná :-) ale milujem Tvoju kuchyňu :-)))
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Kéž bych měla nohy,které by mně nosily.
    Krásně jsem si početla.
    Přeji krásný den ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, ráda si u Tebe přečtu, co právě vyšíváš, vaříš, tvoříš. Mám ráda Tvé "čajové okénko" i pěkné foto z přírody. Přeji Ti, jen pěkné dny. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, ani se ti nedivím, že ti šly slzy do očí. No, já pu-erh jeden čas dost pila. Má zvláštní chuť, na kterou si musí člověk zvyknout. S fotkami nohou, to je dobrý nápad - a pobaví. Kuřátko je rozkošné. Já jsem zrovna dojedla čerstvý led.salát, rajčátka, oliv.olej,citrón, trošku balzamika a sůl - i cukr jsem si odpustila - dpoledne byla zmrzlina a dort. Krásný večer Danielko. Paaa Teď jdu posekat malý kousek - zbytek zahrady.

    OdpovedaťOdstrániť