utorok 31. mája 2022

Pre milovníčku mačiek

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Pri mačičkovom projektíku sa dala idea tajiť, i keď Aďka uhádla, čo som chcela tajiť :-) Pri tomto projektíku sa prezrádzam už v druhom diely:


Dala som sa na literatúru v xxx :-)

Ale vrátim sa k mačičke. Výšivku v rámiku som darovala kamarátke M, ktorá v posledných rokoch nadovšetko miluje mačky. Pre mňa to je záhada, pretože v mladosti sme rástli obidve rovnako v bytovke, v kolónii (neviem ako inde, ale u nás sa tak vtedy hovorilo malému sídlisku), kde sa o zvieratkách v byte nedalo ani snívať. Ona po univerzitnom štúdiu žila niekoľko rokov v Prievidzi, myslím si, že tiež v bytovke, potom sa vrátila s manželom k svojej mame, čiže domov, a posledné roky spolu s mamou žijú na dedine v rodinnom dome. No a to si mačky už môže dovoliť.

I keď sa hovorí, že človek, ktorý nemá rád zvieratká, je zlý, priznávam sa k tejto nelichotivej vlastnosti takto verejne. Kto si o mne pomyslí, že som zlý človek, má u mňa odpustené. Snáď tí, ktorí ma aj skutočne poznajú, porozmýšľajú o mne a skonštatujú, že každé pravidlo má svoje výnimky :-) Alebo si fandím? To je otázka! Našťastie som už vo veku, kedy mi na ničom takom nezáleží, nech si každý myslí, čo chce.

A teraz už k darčeku v mojom podaní:







konvalinky mám zas ja od M a moc sa im teším

Výhoda mojej mačky je v tom, že nepotrebuje jesť, otvárať a zatvárať jej dvere na terasu, upratovať po nej byt a v neposlednom rade to, že nikdy nebude vyžadovať žiadne veterinárne vyšetrenie :-) Dobrý darček, nie?

Nakoniec môj dnešný čajík. Zloženie: ibištek, jablko, pomarančová kôra, šípky, hrozienka, malina, plod bazy čiernej:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela



7 komentárov:

  1. Danka,
    výšivka je nádherná a verím, že milovníčku mačiek veľmi potešila.
    Páči sa mi aj tá druhá...
    Tak verejne sa priznám, milujem zvieratá, ale mačky akosi nemusím, je mi veľmi nepríjemné, keď sa mi obtiera o nohu a pradie :-) A bojím sa potkanov, myší a tak :-)))
    Ja dnes namiesto čaju popíjam bazovú limonádu, ešte ráno pred robotou som ju zliala a uvarila aj bazový sirup.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka, výšivka se povedla, moc se mi líbí. Je to netradiční vzor. Co se týká zvířat, mám je ráda, ale domů je nechci, nemáme ani kočku, ani pejska (kdysi byl), nechci rybičky(taky byly), měli jsme dva kanárky, ale už prostě nic. Není to z lenosti, ale ráději si někam zajedu a to je pro mě víc. Je to o zodpovědnosti, cestovat se zvířátkem nebývá jednoduché a pořád něco řešit? Tak raději tuto radost přenechám jiným. A nemyslím, že jsem "zlý" člověk. Každý nemůže být chovatelem. ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  3. jeeej Danielka, to je ale veľmi krásna micka!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, skutečně nádherná výšivka. Jsi trpělivá a přesná ve vyšívání. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko, to je kouzelný dárek a kočička se ti moc povedla. Nádherná výšivka a pěkný kukuč kočičky. Věřím že jsi s obrázkem udělala velikou radost. Danielko, ty jsi klasický případ, že výjimka potvrzuje pravidlo. Tak dobrý člověk se jen tak nevidí. Já dnes měla lípu, měsíček zahradní a řepík. Mám nasušeno ještě od loňska. Měj se krásně! Paaa

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielko,výšivka je opravdu nádherná.
    Moc se mi nelíbí trent-mít zvířata v činžáku.V našem vchodu je je 12 bytů(jeden prázdný) žije zde 8 psů.Přímo nad námi mají 3 psi.Je to často k zešílení.
    Přeji Ti nádhernou jarní neděli ☺

    OdpovedaťOdstrániť