utorok 17. mája 2022

Pesto z medvedieho cesnaku

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Dnes dávam na obdiv prácu šikovných rúk - patchwork:


V minulom príspevku som spomínala návštevu pani Janky. Doniesla mi medvedí cesnak a cibuľky konvaliniek. 

Z medvedieho cesnaku som na druhý deň urobila pesto:

viac o píniových orieškoch sa dočítate TU

ochutila som soľou a citrónovou šťavou


Nuž, a ako by to bolo, keby som nenavarila niečo, kde je pesto z medvedieho cesnaku v hlavnej úlohe :-)

Bulgur s cuketou, paprikou a pestom, na ochutenie len soľ a čierne korenie. Morčacie prsia marinované v ústricovej a sójovej omáčke opiecť na cibuľke a dusiť vo vlastnej šťave, na ochutenie pridať len lyžicu lahôdkového droždia, ktoré nám šťavu aj zahustí. A mám hotovo :-)





Moje konvalinky nakoniec predsa len vyšli (trocha som sa bála, lebo im to trvalo dosť dlho):


V nedeľu som bola na prechádzke po okresnom meste (DK) a stihla som rozkvitnutú gaštanovú aleju:



Dnešný čaj:


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela

4 komentáre:

  1. Danka,
    ja to stále vravím, ale na Orave je krásne, rada chodím cez ten most v DK :-)
    Medvedí cesnak sme tento rok mali, ale nedošlo na pesto, lebo práve vtedy mi chýbal ako na potvoru olivový olej a parmezán... a neskôr už kvitol a ešte stále kvitne. Tvoj recept vyzerá výborne.
    A výšivka rastie rýchlosťou vetra, zato ja vyšívam pomenej, mám novú ešte jednu prácu a tak je toho času akosi málo :-)))
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ωραίο κέντημα, ωραίες φωτογραφίες !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, medvědí česnek jsem ještě nikdy neměla, určitě je výborný. No a ten patchwork nejde než obdivovat. My jsme zrovna nedávno byli v jedné kavárně, venku na zahrádce jsme si dali kafíčko a dortík. Vedle u stolku seděli nějaké čtyři paní a všechny štrikovaly, pak jim bylo chladno, tak šly dovnitř a ještě dvě přišly. Taková milá společnost. Nad těmi vzory co pletly, jsem žasla, jedna dělala přehoz přes postele - nádherný Sojovku znám, ale kde koupím ústřicovou omáčku, to bych taky zkusila, takhle marinovat maso. Vidíš, zahustit droždím, to mě nenapadlo. Ráda dělám polévku z něj nebo pomazánku. Hezky ti jdou konvalinky, počkej jak se ti budou rozrůstat okolo. Dobrý čaj jsi měla.. já mám ráda od této firmy Lady Grey. Tak si ty kaštanové květy a vůbec jaro užívej v radosti. Pááá Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Medvědí česnek nezpracovávám a dělám chybu jak vidím. Konvalinky se Ti rozrostou, také jsem je po léta měla pod balkonem, než zasáhla naše "milá" sousedka. Mám ráda kvetoucí kaštany, za domem nám jeden roste a pohled na něj dělá radost.
    Měj se pěkně. ☺

    OdpovedaťOdstrániť