nedeľa 23. októbra 2022

Sľúbila som smiech cez slzy, 😂

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Dnes sa vrátim k štrikovaniu, ktoré som už ukázala a to s otázkou: čo to bude, keď to bude?


Dielo je dokončené a využívané. Pozrite sa, ako som si vyrobila termofor:



plastová fľaša naplnená vriacou vodou :-)



A načo mi termofor slúži? Predstavte si, kde som sa v 21. storočí dostala! Termofor mi vyhrieva posteľ, najskôr len pred spaním a teraz som si zvykla si ho nechať v posteli aj pri spaní.  Som tam, kde boli moji rodičia v svojom detstve, a to sa narodili ešte za Rakúska-Uhorska (1912, 1916). 

Takže smiech cez slzy na dvakrát: po prvé už to, že vyrábam v dobe internetovej termofor, po druhé, že v posteli mám zdroj tepla :-)))

Nuž, a aby som nebola taká ironická, mám aj niečo na potešenie duše, niekoľko pekných záberov:




Nakoniec môj čaj:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela





6 komentárov:

  1. Ale vždyť je to parádní termofor! 🤩Paní Danielo, mně je 36 a taky ho denně používám, já tedy hlavně poránu, až když z té postele vylezu, abych se vůbec rozhýbala, jen já bohužel nemám tak luxusní "handmade" a štrikovaný termofor jako Vy.😄Ale vidíte, našinec (Čech/Slovák) si vždycky pořadí! V každé situaci! 😘😄 To jsou ty pověstné zlaté české/slovenské ručičky!🤗🥰 Jste úžasná!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    super si to vyriešila. Celkom by ma zaujímalo, ako dlho Tvoj termofor vydáva teplo... a ešte ho máš aj originálny a krásny.
    Obloha nádherná, u nás ružová býva často ráno.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko,gratuluji k dobrému nápadu ♥ Pamatuji-v dětství jsme měli takové gumové placaté termofory.Ráda jsem si na nich ohřívala nohy.Na okně mráz nakreslil nádherné obrázky a já jsem si libovala u teploučka.
    Přeji Ti krásné klidné dny ☺☺☺

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dobre si to vymyslela, super nápad! Ten pletený návlek dlhšie udrží teplo.
    Krásne zábery! Mám rada Tvoje fotografie.
    Dobrú chuť k dnešnému čaju♥

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, Danka,
    ono je to s tím termoforem trochu "směšné", ale spíše to, jak jde pokrok "kupředu". Ale viděla jsem to v nabídce katalogu Magnetu, takže jsi to vyřešila parádně a přeji Ti, aby hlavně dobře sloužil. Osobně bych to asi vyrobila tak, že bych odstřihla rukáv ze starého svetru jako návlek na tu láhev, ale Ty jsi zdatná pletařka, tak máš ode mne 1*. 😊

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Tipovala jsem záda od svetru a on termofor, dobré. V dětství jsme také měli gumové lahve v posteli, horká voda se nalívala plecháčkem z hrnce na kamnech. Vracíme se? Koupila jsem pro dceru se stále studenýma nohama v Primarku plyšového psa s gumovou lahví na vodu v břiše. zdravím Dagmar

    OdpovedaťOdstrániť