pondelok 23. januára 2023

Moje ručné práce v roku 2022

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! 

Rok 2022 sa neradí medzi moje produktívne. Vrchol mojej tvorby mám už za sebou, niet sa čím chváliť. Ale ... Keď som si teraz prešla blog, predsa som pookriala na duši, nie je to až také zlé :-)

Jasné, že sa mi počas roka striedajú obdobia aktivity s lenivosťou, asi mám na to už právo. Jednoznačne viem, že pri každej mojej práci mi chýba manžel. Nie že by sa staral o moje vyšívanie, ale akosi nepriamo ma poháňal pri práci tým, že aj on sa neustále zaoberal svojimi koníčkami, hlavne starostlivosťou o včielky. Pracoval on, pracovala som aj ja. Bohužiaľ, vzor mi odišiel, som lenivejšia :-(

Na dnes nemám nič nové, len rekapituláciu starého roka:



























Niečo si ešte počká na uja sklenára, niečo na moje šitie. Dôležité pre mňa je, že teraz cítim spokojnosť a radosť z mojich malých diel :-)

V sobotu som si posedela v referendovej komisii. Referendum skončilo podľa mojich očakávaní, ešte dobre, že sme boli zhovorčivá partia, ináč by som sa tam unudila k smrti. Po ukončení som si kráčala domov z nohy na nohu a tešila sa zo zimných, respektíve vianočných pohľadov:




Nakoniec mám čajík so šálkou retro 4:

ovocný: ibištek, jablko, pomarančová kôra, šípky hrozienka, malina, baza čierna

Ďakujem za všetko, čo je mi s láskou dávané ❤️


Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví na tele i na duši!

Daniela





6 komentárov:

  1. Paráda. To je úžasných věcí. Máš za sebou krásně plodný rok. Jsi šikovný.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    si šikovná, tvorila si oveľa viac, ako ja :-) Krásne práce, nádherné výšivky a určite aj radosť z nich. Podstatné je, že Ťa to teší a baví.
    Aj dedinku máte pekne vyzdobenú, u nás už je výzdoby pomenej.
    Páááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danielko, je to krása tvoje tvoření.. čapky tě krásně zahřejí ... ležící kočička s domečky nemá chybu a vůbec výšivky jsou kouzelné. To jsou ty radosti co zpříjemňují člověku život, když se na ně podívá a ty navíc sis je sama vytvořila. Podle mě jsi pilná jako včelka. Je fajn, že máte ještě výzdobu. U nás ve vsi je už všechno pryč .. většinou kolem Tří králů. Já zrovna dopila čistý černý čaj - tedy med jsem tam přidala, to jo. Měj se krásně a pevné zdraví přeji. Paaa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Πολύ όμορφα όλα και αρκετά !!!!
    Καλή συνέχεια !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ahoj, Danka, to je věcí a obrázků, které jsi za rok vytvořila! Všechno je krásné, hlavně, že Ti to přináší radost a uspokojení. Také jsem kdysi vyšívala, vztah k ručním pracím mám pořád, ale už jen trochu šiju. To nejvíce využiju. Měli jste hezky vyzdobenou dedinku, asi je to už pryč jako u nás, i naše město se mi letos s výzdobou hodně líbilo.
    Ať se daří a zdraví k tomu. 👍👍

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danko,moc hezké tvoření pro radost,tak to má být.

    OdpovedaťOdstrániť