Dnes to bude bez výšivky :-(((
Zo školy som prišla po šiestich hodinách vyžmýkaná a myslela som si, že najlepšie mi spraví pobyt na čerstvom vzduchu. Najskôr som si posedela pred venčekom zo včerajška, potom som bola pozrieť úrodu ačokče a zeleru, nakoniec som zobrala Bora a hodinu sme sa prechádzali v blízkom okolí.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrjJEhUtKcfVp7Tq9pt_ZdLwLLXiBBURv0GFej-H9euHkx53TaaJgt89acf-VzC-Lv_9Ezd3T_wLApLfBq-hbFi8BNoJTlj7WfiqoOi5km69u9lUbzMQYrxgf8_nh4WvAKDhyf9hIdgxo/s400/DSC00156.JPG) |
ačokča je stále zelená a rodí,
zeler stále krásny, neviem, kedy ho treba vybrať :-( |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi3pEKP2pPWQHUMsPvkgI1cO7ceRynbNHhVPmp_zxBvA6OuTadtuqathioWntXFgRPGfZGWe_CaIKzf36BoUzQCRs5XdqLNDU1pRJhCV9ij9DJdaL1aT1PB2Xo2a_m0NDl2jXkYNjGDsEg/s400/DSC00154.JPG) |
ale tá, ktorá sa ťahá hore strechou, je už spálená chladom
(nepíšem mrazom, lebo mráz ešte nebol) |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhtFFhgzgmp-T5wVW6WNziLv8865sUXjROgRMypSsZUOgjdeiwFcuMyL9iY39zaNW6pUyxo43RPhtMbzAFOLdPBJ5EXyBQ2jWhyvWFOQD6pQ9UFpkZRn_CDgzwOZcVupYQKM8bh6Ea5ZIw/s400/DSC00155.JPG) |
úroda na streche je nedosiahnuteľná :-))) |
Po návrate som stále cítila, že treba využiť slnečné lúče, tak som sa pustila po štvrtý raz strihať šalviu a mätu:
Potom som sa dala do varenia. Opäť pre mňa niečo nové - polievka z tekvice hokaido. Prečítala som pár receptov na internete a skombinovala som ich.
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiiCzRAmn3GV1T5OZZxzvKAh_T69-9Jubc0w0ex0BwWlsxtiqSnqte1orTPhF9VeBCqVm2bllfnQC50pu_kUMY37Ir_4_owxT64CXw_1ndiXocvh8PSe_Yc58c4slS0k9T2e4BL0i5PrKY/s400/DSC00163.JPG) |
nakrájala som ju aj so šupkou, je jemná,
vo viacerých receptoch ju šúpali :-( |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiFh4T5_CedteO5XWxW8Q3JHLC93dI5szVbx5VFVzXqBfyf33OuwzX1v8SP7jYWaalQvWiu-ze8j-6R68pdJhhZQ2lkeAUfG5zzAWWrh5n5SvuulFeIw7lpacpD_B60T2kQkIalgjJobfY/s400/DSC00162.JPG) |
zemiaky, cibuľa, cesnak, mrkva, ghee, soľ, korenie, smotana |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhOIoBcrhdK7Y5a2J0_RHVhy2x9poTJWUSxJL34yarMuez1bmWyiCJ7E_N3vR_MnUr5ZEAc2931IVrBAwoqVu5QboFs7jLlgPx76gNrTSLVWNakCu9oo7hVOn0v_9U5wFoU2CdcrSUKn9Q/s400/DSC00167.JPG) |
krémová, navrchu opražené semienka |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgtq0SKlGh5-yX2C03yHKIrgKkkhVTD9dURaqK_KuPNSey-jiODJ2VGSwmUKYSm9MfOhW8WaYfwk5comFUg-rGir3fTFquE1jlA2dBp0VUmWnEcpfeDqT-c2c9JKh3wSI8_i67nbpcgktk/s400/DSC00168.JPG) |
mali by byť tekvicové, ale mala som iba zmes, zišlo by sa pár kvapiek tekvicového oleja, ale nemám a nikdy som ani nemala |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiYsRDrSm5l2fg2EFEO8c7cJtxMd0kD-mju-EVdWlxdjZB8-T9kCsQGB0kF52FmjUib32izbk2IhxUfb8DPvNl-FVDk0f5brXCVq9G6uCNw-QEfkJBewQue4z5_y3zO1wJA0oDlrsSFtjY/s400/DSC00169.JPG) |
k polievke som urobila hrianky, ktoré mám rada potreté cesnakom |
Polievka sa mi zdala moc sladká, preto som pridala ešte ocot. Mám rada kyslú a horkú chuť, najmenej sladkú. Polievku uvarím zas o rok, v čase tekvicovom :-)))
Mám ešte jedno: pri krájaní tekvice som ju jedla surovú, celkom mi chutila a tak skúsim ešte jeden recept. O tom nabudúce.
Nech sa vám darí!
Daniela
Danielko, tato polévka mi moc chutná. Hokaido vůbec neloupu. Já zpěním cibulku a dám třeba česnek ochutím a to je vše. Nedávno jsem pekla v remosce kuře plus na kousky mrkev, cibuli, celer a k tomu tu dýni. Takhle dušená mi taky moc moc chutnala. Asi si budu muset udělat ty topinky. Už poněkolikáté je u tebe vidím a děláš mi chutě.
OdpovedaťOdstrániťMěj se fajn. Jarka
Jarka, presne tak to chcem urobiť - všetko v jednom hrnci piecť.
OdstrániťDo polievky som dala aj smotanu, bolo to dobré, ale tie kalórie :-(((
Topinky mám rada v zime, doma ich maminka robievala na večeru vždy, keď nám ostávalo trocha chlebíka, k tomu čaj a veľmi mi to chutilo. Našim deťom som robila obalené vo vajci, tiež im chutilo. Ale na starosť si pripomínam svoje detstvo :-) Urob si, s cesnakom.......
Páááá
Danka, ja som robila dnes plnené pečené hokaido. Dám aj ja na blog. Polievočka sa ti vydarila a tiež aj venček máš krásny. :) Pá. D. :)
OdpovedaťOdstrániťA zeler vyberám zo zeme až keď hlásia mrazy. Zatiaľ ho mám v zemi.
Danka, takže sa to dá robiť na rôzne spôsoby, určite niečo vyskúšam. Teším sa, keď dáš receptík na blog!
OdstrániťDík za radu, vedela som, že mi niekto poradí :-)
Takže keď budú hlásiť mráz, vyberiem ho :-)
Pááá
Adoro la zucca ed i tuoi piatti chef Daniela
OdpovedaťOdstrániťun caro saluto Giovanna
Giovana, con noi ora cominciato a coltivare una varietà di zucche. C'era una volta c'era un solo tipo.
OdstrániťI pasti di loro sono grandi e sani.
Addio !!!
Pááá
Your soup looks delicious, Daniela--love the mix of seed you put on top :)
OdpovedaťOdstrániťThank you, dear Carol !!!
OdstrániťGreetings!
Páá
Как вкусно!!!! Вы чудесная кулинарка! И мы тоже всегда сушим на зиму листья мяты.
OdpovedaťOdstrániťСпасибо, дорогая Анна!
OdstrániťЗимой большой мятный чай :-)
Я Отправь приветик!
Páá
Skvelá polievka ... teším sa na ďalší recept ... :)
OdpovedaťOdstrániťpa L.
Danielka, polievocka vyzera vyborne...ja som este nevarila, ale v robote som si ju par krat dala v restauracii na obed :-) mnam...
OdpovedaťOdstrániť