Dnes to bude bez výšivky :-(((
Zo školy som prišla po šiestich hodinách vyžmýkaná a myslela som si, že najlepšie mi spraví pobyt na čerstvom vzduchu. Najskôr som si posedela pred venčekom zo včerajška, potom som bola pozrieť úrodu ačokče a zeleru, nakoniec som zobrala Bora a hodinu sme sa prechádzali v blízkom okolí.
|
ačokča je stále zelená a rodí,
zeler stále krásny, neviem, kedy ho treba vybrať :-( |
|
ale tá, ktorá sa ťahá hore strechou, je už spálená chladom
(nepíšem mrazom, lebo mráz ešte nebol) |
|
úroda na streche je nedosiahnuteľná :-))) |
Po návrate som stále cítila, že treba využiť slnečné lúče, tak som sa pustila po štvrtý raz strihať šalviu a mätu:
Potom som sa dala do varenia. Opäť pre mňa niečo nové - polievka z tekvice hokaido. Prečítala som pár receptov na internete a skombinovala som ich.
|
nakrájala som ju aj so šupkou, je jemná,
vo viacerých receptoch ju šúpali :-( |
|
zemiaky, cibuľa, cesnak, mrkva, ghee, soľ, korenie, smotana |
|
krémová, navrchu opražené semienka |
|
mali by byť tekvicové, ale mala som iba zmes, zišlo by sa pár kvapiek tekvicového oleja, ale nemám a nikdy som ani nemala |
|
k polievke som urobila hrianky, ktoré mám rada potreté cesnakom |
Polievka sa mi zdala moc sladká, preto som pridala ešte ocot. Mám rada kyslú a horkú chuť, najmenej sladkú. Polievku uvarím zas o rok, v čase tekvicovom :-)))
Mám ešte jedno: pri krájaní tekvice som ju jedla surovú, celkom mi chutila a tak skúsim ešte jeden recept. O tom nabudúce.
Nech sa vám darí!
Daniela
Danielko, tato polévka mi moc chutná. Hokaido vůbec neloupu. Já zpěním cibulku a dám třeba česnek ochutím a to je vše. Nedávno jsem pekla v remosce kuře plus na kousky mrkev, cibuli, celer a k tomu tu dýni. Takhle dušená mi taky moc moc chutnala. Asi si budu muset udělat ty topinky. Už poněkolikáté je u tebe vidím a děláš mi chutě.
OdpovedaťOdstrániťMěj se fajn. Jarka
Jarka, presne tak to chcem urobiť - všetko v jednom hrnci piecť.
OdstrániťDo polievky som dala aj smotanu, bolo to dobré, ale tie kalórie :-(((
Topinky mám rada v zime, doma ich maminka robievala na večeru vždy, keď nám ostávalo trocha chlebíka, k tomu čaj a veľmi mi to chutilo. Našim deťom som robila obalené vo vajci, tiež im chutilo. Ale na starosť si pripomínam svoje detstvo :-) Urob si, s cesnakom.......
Páááá
Danka, ja som robila dnes plnené pečené hokaido. Dám aj ja na blog. Polievočka sa ti vydarila a tiež aj venček máš krásny. :) Pá. D. :)
OdpovedaťOdstrániťA zeler vyberám zo zeme až keď hlásia mrazy. Zatiaľ ho mám v zemi.
Danka, takže sa to dá robiť na rôzne spôsoby, určite niečo vyskúšam. Teším sa, keď dáš receptík na blog!
OdstrániťDík za radu, vedela som, že mi niekto poradí :-)
Takže keď budú hlásiť mráz, vyberiem ho :-)
Pááá
Adoro la zucca ed i tuoi piatti chef Daniela
OdpovedaťOdstrániťun caro saluto Giovanna
Giovana, con noi ora cominciato a coltivare una varietà di zucche. C'era una volta c'era un solo tipo.
OdstrániťI pasti di loro sono grandi e sani.
Addio !!!
Pááá
Your soup looks delicious, Daniela--love the mix of seed you put on top :)
OdpovedaťOdstrániťThank you, dear Carol !!!
OdstrániťGreetings!
Páá
Как вкусно!!!! Вы чудесная кулинарка! И мы тоже всегда сушим на зиму листья мяты.
OdpovedaťOdstrániťСпасибо, дорогая Анна!
OdstrániťЗимой большой мятный чай :-)
Я Отправь приветик!
Páá
Skvelá polievka ... teším sa na ďalší recept ... :)
OdpovedaťOdstrániťpa L.
Danielka, polievocka vyzera vyborne...ja som este nevarila, ale v robote som si ju par krat dala v restauracii na obed :-) mnam...
OdpovedaťOdstrániť