piatok 23. decembra 2016

Svetielka

Ďakujem za milé komentáre!

Dnes sa aj u nás rozsvietil vianočný stromček. Urobil ho, tak ako už celé roky, náš Jurko. Danka príde domov až zajtra podvečer. Musela ešte pracovať aj dnes, napriek tomu, že dovolenky má až-až. Maťko tento rok nepríde a Miško na Vianoce domov nechodieva už dlho :-(

Náš stromček slúži už 41. Vianoce a podľa toho aj vyzerá. Je to už historický kúsok, trocha krivý, trocha opŕchnutý, ale náš :-)

Každý rok si spomíname na jeho kúpu. Zlatá nedeľa v roku 1976. Miškov vek sa počíta na dni, naše prvé spoločné Vianoce vo svojom byte, prvý raz s kočíkom v meste, ja rýchlo unavená tak, že ma manžel usadí do kočíka k Miškovi a "terigá" nás do kopca na nové sídlisko s provizórnou cestou :-)

Vyhodili by ste takýto stromček a nahradili ho novým, i keď nádherne urasteným? Ja nie!






Večer som urobila zemiakový šalát. To je jedlo, ktoré mnohí dnes nahrádzajú niečim ľahším, zdravším. My sa držíme tradície, dokonca aj Miško ho robí v Mníchove:







 A toto je výroba Miška a Maxíka, šaláty sme robili v rovnakom čase :-)


Kým Jurko robil stromček, ja som si pri ňom posedela s čajom. Urobila som si matchu:


až potom som zistila, že nemám zapnutý blesk

porovnajte - toto je už s bleskom


A svetielka mi nechýbajú ani teraz na okne:



Niečo z našej tradičnej kuchyne spoznáte aj zajtra, tak nazrite tu zas :-)

Nech sa vám darí!
Daniela

9 komentárov:

  1. Дорогая Даниела! Поздравляю тебя с Рождеством Христовым! Мира, любви, веры, надежды, радости! Стих из Библии "И сказал Ей Ангел: не бойся, Мария, ибо Ты обрела благодать у Бога; и вот, зачнешь во чреве, и родишь Сына, и наречешь Ему имя: Иисус. Он будет велик и наречется Сыном Всевышнего, и даст Ему Господь Бог престол Давида, отца Его; и будет царствовать над домом Иакова во веки, и Царству Его не будет конца". Красиво, празднично, уютно в этот светлый праздник у вас дома! :-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Lovely Christmas decorations, dear Daniela and your potato salad looks delicious. Merry, merry Christmas to you and yours.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milá teta Danka, zo srdca prajem Vám aj celej rodine prajem nádherné vianočné sviatky. Taký stromček si pamätám z detstva z vianočných návštev. :) Nám ocino vždy doviezol živý a zdobil ho zásadne na bielo-strieborno,no ako malej, sa mi vždy páčili tie farebné na tých návštevách.:) Oh áno, je to už vzácny vintage kúsok :), ten stromček a roztomilá spomienka. Krásny Štedrý deň. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Liebe Daniela,
    ich wünsche dir ein frohes und besinnliches Weihnachtsfest.
    Liebe Grüße Manuela

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielka, stromcek je nadherny...prave pre to, ze uz ma tolko rockov...krasne sviatky plne pohody prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danka,
    stromček je veru raritný... Šalátik robím aj ja klasicky, len tam nejde aj tatarská, iba majolka s kyslou smotanou. Ja som ho robila dnes ráno, lebe včera večer sme mali na návšteve susedov a dali sme si "svařák" :-)

    Krásne sviatky vianočné, veselé cesty polnočné, pod stromčekom veľký dar, na Silvestra pekný bal. Na tom bale ľahký krok, potom šťastný Novy rok 2017!
    Kubko a my :)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Beautiful Christmas decorations, Daniela:) Merry Christmas !!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielko, to víš, že takový stromeček je nade vše - vzpomínky co se k němu vážou. Okénko máš moc hezky nazdobené.
    A salát, že jste dělali - vlastně jako spolu - to se mi líbí.
    Přeju hezké vánoce k Vám domů ♥
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Счастливого Рождества!

    OdpovedaťOdstrániť