utorok 12. apríla 2022

Po dvoch rokoch veľkonočné trhy

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Pozrite sa na ažúrku v rohoch. Ešte kúsok, myslím, že dnes večer to dám :-)



Dva roky sme boli počas veľkonočných sviatkov zavretí doma. Pandemické opatrenia boli u nás prísne. Zákaz stretávania sa nielen na akciách v exteriéry, ale aj zákaz rodinných návštev som dodržiavala. Áno, som z tých, čo poslúchajú, i keď sa nezaraďujem do stáda oviec, ako poslušných zvyknú nazývať tí, čo vždy frfľú úplne na všetko, čo sa prikáže. Snažím sa v rámci svojich možností pochopiť situáciu a vytvoriť si vlastný názor. Ten môj nie je nikdy čierno-biely. Má mnoho odtieňov rôznych farieb :-)

Vyšlo slniečko a trhom dodalo tú správnu sviatočnú atmosféru. Na trhy vidíme priamo zo školy, to láka ešte viac. Kto by dokázal odolať? Celé vyučovanie som sa tešila :-)


 






A čo som si kúpila? Myslela som, že nakupovať nebudem, veď nič mi netreba. Nuž ale domáca sladká paprika, sušený cesnak a obrovská fazuľa na mňa zapôsobili :-)




Dnes som si dala zelený Darjeeling:




Šáločka od bývalej dobrej kolegyne Soničky, pôvod má v Rusku,
tam bola Soňa kedysi pradávno na ročnom študijnom pobyte.
Šálka nemôže za vojnu v Ukrajine, mám ju stále rada, snáď každý pochopí :-(

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela

7 komentárov:

  1. Šáločka je krásna, mne sa páči♥ Mám rada aj ruskú kultúru aj umenie aj literatúru aj rôzne výrobky ... Krajina predsa nemôže za to, kto jej vládne a akú vedie politiku atď (Už mlčím :-) )
    Na trhu si dobre nakúpila, niet nad dobrú domácu papriku. Takú fazuľu pestovala aj moja starká, výborná fazulisko :-)
    Myslím, že dnes večer ukončíš ažúrku a možno aj vyperieš dečku a zajtra ju uvidíme :-) Teším sa
    Príjemné chvíle želám

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Dobrý večer, teta Danka. Milú výšivku už možno dokončujete a ja sa smejem, lebo na Vašich trhoch som našla na fotke košík, po akom už dlhšie pátram. :) Aj my sme sa s dcérkou na našich seneckých veľkonočných trhoch dnes ocitli, ale úplne náhodou. Nevedela som, že sú. :) No stánok s prúteným tovarom už záhadne zmizol. Zrejme sme dorazili neskoro. :) Boli tam už len medovníkové srdiečka, ktoré nás jednoznačne presviečali, že nás ľúbia. :) Teším sa, že od Vás zase na blogu môžeme čítať novinky. A novoročný príspevok bol krásny. :) Veselé vyšívanie želám.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Τι ωραίες φωτογραφίες από τις αγορές !!!!
    Καλό κέντημα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ahoj, Danka,
    podobné ažurky jsem také kdysi vyšívala a Tvůj vankúšik s velikonočním zajíčkem opět zdobí náš obývák. Je to stále krásné jako i pytlíček na bylinky. Na trhu tolik pěkných věcí. Stejné fazole jsem koupila v PL, také na trhu, co z nich budeš vařit? Šálka na čaj je krásná a přece nevadí, že je z Ruska.
    Danka, přeji Ti pohodové a příjemné velikonoční svátky. ☺

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Priznám sa, že neviem šiť ažurku... :-( Ale tá Tvoja je krásna.
    Aj šálka je nádherná. A čaj skvelý, mám rada túto značku čajov.
    Na trhoch som nebola aspoň tri roky, aj mi chýbajú a veru by som si vybrala :-)
    Ja som si dnes dala biely čaj s mangom.
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Krásné věcičky a nakoupila jsi moc dobře.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Závidím takové opravdové trhy.Určitě se ti tam líbilo.Už dlouho nás zužuje Covid.Musíme se chránit.Já ani nevím,jestli tady jsou trhy.Nevyhledávám místa,kde se shlukuje hodně lidí.
    Danielko,přeji další krásné jarní dny ☺

    OdpovedaťOdstrániť