nedeľa 24. júla 2022

Ruky pracujú, mozog vypína :-)

Vitajte u mňa! Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Kytička levandule po druhý raz:




už len naštartovať šijací stroj :-)

Takže ruky sa snažia a výsledok je očividný. K levanduľovým kytičkám ruky dodali aj marhuľový džem:



A teraz k druhej časti názvu príspevku. Je to smutné, doslova sa toho bojím. Ale poporiadku:

Vlani v lete som od Maxíka dostala pekné lepky na moje domáce džemiky. Odložila som si ich na dobré miesto, aby som ich v nasledujúcu džemovú sezónu našla. 

8. júna som robila rebarborovo-jablkový džem. Dva dni som lepky hľadala, ale našla som ich.  Džemiky som označila, uložila ich do komory a lepky som odložila ešte na lepšie miesto, vraj tak, aby som ich v prípade potreby nehľadala dva dni :-)


A čo myslíte, čo robím teraz? Už dva dni hľadám lepky! Zdá sa, že marhuľový džem si ešte na označenie počká, lebo zrejme platí: čím lepšie úložné miesto, tým ťažšie nájdené :-)

Ide na mňa "teta" skleróza? Bojím sa jej, lebo maminku v mojom veku už dosť trápila. A dedičnosť nepustí. Možno aj preto sa viac pozorujem. Aj keď sa snažím o jemné trénovanie mozgových závitov, budem musieť pristúpiť k intenzívnejším formám, ktoré som si naplánovala už dávno. 

Začnem štúdiom atómovej fyziky, a to myslím vážne. Musím vyhrabať starú odbornú literatúru, ktorú som už pradávno preštudovala a ak to zvládnem, pokúsim sa aj o niečo nové v odbore, je toho určite hrozne veľa od mojich študentských čias.

Takže svoj čas budem musieť podeliť na menšie kúsky medzi vyšívanie, čítanie beletrie, prechádzky, školu a samoštúdium. Bože, ja budem mať roboty viac, ako keď som pracovala v škole na plný úväzok, na pol úväzku stála za pultom v obchode a starala sa o rodinu so štyrmi deťmi :-)

Dnešný čaj: čierny s mliekom







moja čitáreň

po dlhom čase som siahla po slovenskej tvorbe

Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času.  Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!

Daniela



6 komentárov:

  1. Danielka...smejem sa tu a hovorím si, že chváľa Bohu nie som sama, čo niekam niečo odložím, aby "som to potom našla" a keď to potrebujem, ani za toho to neviem nájsť...a to nehovorím o tom, že po niečo sa vyberiem, a v polke cesty sa zastavím, že po čo vôbec idem? :) ....a nepomôže mi nič ine, ako sa vrátiť na pôvodné miesto a rozmýšlať a dúfať, že to naskočí :))) tak zatiaľ podľa mňa žiadna panika, papa krásnu neďelu ešte, Zuzana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Som zvedavá, čo z levanduliek bude?
    Marhuľový lekvár mi tento rok nevyšiel časovo, možno snáď ešte na ne natrafím, ale u nás je už po sezóne :-( Natrafila som na nete na melónový džem, tak ho chcem vyskúšať.
    Na trénovanie pamäte je dobré aj čítanie v cudzích jazykoch a zapamätanie si nových slovíčok, to som sa dočítala pred niekoľkými rokmi a tak odvtedy odoberám niekoľko stránok, rôzne zameraných, aby som trénovala mozog. A tiež uvažujem aj nad Univerzitou tretieho veku, Ty máš blízko Žilinu a možno aj v bližších mestách by si našla. Majú celkom zaujímavé odbory a človek tam získa aj nových spolužiakov a nové priateľstvá, čo v našom veku je tiež dôležité. Neuvažovala si nad tým? Ja by som si vedela vybrať niekoľko odborov :-)))
    Zatiaľ také "hľadacie" problémy nemám :-) a to som rada.
    Prajem Ti pekný zvyšok nedele, krásny týždeň a teším sa na nový príspevok. Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Když jsem viděla tvé výšivky, uvědomila jsem si, že je na čase opět provětrat jehličku. Jen si musím lépe rozvrhnout čas. Po přečtení tvého příspěvku jsem přemýšlela, jak jsem vše zvládala, když byly děti malé, já chodila do práce a manžel neustále v práci. A kolik času mi zbývalo na vyšívání. Pohodové léto.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Musím se také smát, neustále něco hledám, většinou najdu, ale někdy už to opravdu trvá déle. Můj muž říká, že bude hůř😀 Teprve nedávno jsem se dozvěděla, že černý čaj s mlékem se dělá přesně tak, jako to děláš ty. Nejdříve mléko a do něj nalít čaj, myslím, že většina to dělá obráceně, včetně mé osoby. Moc zdravím 😉😊

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Ωραίες λεβάντες και μαρμελάδες....κι εγώ έκανα μαρμελάδες !!!
    Καλό διάβασμα και πολλά χαιρετίσματα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Jak já nenávidím ta logická místa.Nejhorší je,najít to logické místo ☻ .
    Pořád se chystám na křížkové vyšívání-ne a ne se k tomu dokopat.
    Přeji krásné dny ☺

    OdpovedaťOdstrániť