sobota 24. septembra 2016

Rekonštrukcia drevenice

Lezie na mňa nejaká pliaga, ani neviem, čo to je :-)
Zaľahlo mi v pravom uchu, ucho napuchlo a aj bolí. V hlave mi z toho duní a som ospalá. Ráno som sa rozlúčila s Jurkom a jeho kamarátmi, nakoniec boli štyria, a preležala som celé doobedie v posteli. Myslela som si, že liekom mi bude príroda. Po vyše hodine som sa vrátila a zlepšenie neprišlo. Nakoniec som pristúpila k tomu, čo neuznávam - dala som si jednu ružovú (ibuprofen). Pomohol :-)

Mohla som začať vyšívať:


V apríli, po búrke, spadol veľký strom na strechu starej dreveničky neďaleko kaštieľa. Drevenička bola síce dávno nesúca na bývanie, ale sa mi páčilo, ako zapadala do prostredia. Po burke som dreveničke venovala jeden príspevok.

Až z TV vysielania som sa dozvedela, že majiteľ kaštieľa a dreveničky, český herec Svatopluk Matyáš, sa pustil do záchrany dreveničky. Nestihla som fotiť postup pri jej čiastočnej rekonštrukcii, tak som to spravila aspoň po oprave:














Od starého domčeka som išla ku kaštieľu. V jeho okolí je veľa zdatných stromov. Začína z nich opadávať lístie. Po dažďoch je mokré, lepí sa na topánky. So sklopenou hlavou som na ne pozerala a keď som ju zdvihla a zahľadela sa dopredu, ešte v zelenej tráve som niečo uvidela. Čo to je! O tom zajtra :-)))

Dnes som si dala čierny anglický čaj:





Nech sa vám darí!
Daniela




18 komentárov:

  1. Выздоравливай поскорее!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Большое спасибо! Я буду стараться :-)

      Odstrániť
  2. Chére Daniela
    De si jolis photos que l'on aimerais si promener!j'aime beaucoup la nature,la Slovenie doit être bien symapthique.
    Bon dimanche
    Amicalement

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Je vous remercie beaucoup, chère Marie Christine! Vous avez fait une erreur! Je vis en Slovaquie, en Slovénie pas :-)
      Profitez d'un belles journées d'automne!
      Pááá

      Odstrániť
  3. Danielko, doufám, že už je ti líp ... musíš taky odpočívat .. nebo to chce teplo ? ... já léky proti bolesti taky beru až když není zbytí .. teď si občas beru půlku i na spaní, což je pro mě jev nevídaný ... je milé slyšet o záchraně dreveničky.. taky z toho mám radost ...
    Výšivku máš hezkou a veselou ... já si teď půjdu uvařit nějaký čistý zelený .. musím si vybrat v mé "čajovně" - hihihi...
    Danielko, přeju ti hodně pohody a zdraví !!
    Papa Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Och, Jacka, zajtra budem musieť ísť k lekárovi, pôjdem až na obed, po škole a teda sama, bez muža - ten so mnou chodieva, lebo mám z lekárov fóbiu :-(((
      Som totálne slabá a bolí ma pol hlavy, nemôžem nič prežierať........ zas som pol dňa predriemala.
      Ty sa tiež staraj o seba a ten spánok, to je fakt nanič, keď neprichádza a neprichádza. Poznám to, ja celý život spím menej ako iní. Smejem sa niekedy, že môj muž spí dvakrát toľko ako ja :-) Ale dobre robíš, že aj cez deň zdriemneš, vraj treba si pospať, ak sa chce. I keď vždy sa to nedá.
      Pááá

      Odstrániť
  4. Hope you are feeling better now , Daniela. Lovely stitching!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Preeti nice, thank you! Unfortunately, I was sick :-(
      Greetings!
      Pááá

      Odstrániť
  5. Danka,
    tak to sme dve, aj na mňa niečo prišlo a som dnes totálne nemožná (ale obed som navarila :)). Kubko ochorel zo škôlky, ja asi od neho, snáď nás to skoro prejde.
    Výšivka je krásna, inšpirácie máš z netu?
    My sme sa dnes zabávali gaštanmi a výtvormi z nich...
    Tak skoré uzdravenie, nám pomáha lipový čajík, vyskúšaj. Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aďka, tak to je náhoda, že sme obe nanič. Kubko donesie niečo zo škôlky, to tak býva, že mama dostane tieť, veď je s dieťaťom najviac.
      Túto inšpiráciu nemám z netu, je to graf od Ingrid, čo mi poslala v balíčku. Vlastne len druhý raz vyšívam z grafu :-) Mám od nej ešte ďalšie dva, len sa akosi k nim nemôžem dostať, mám veľa plánov stále a neviem, čo skôr :-)
      Tak sa prelieč šo najskôr!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielko, to už ti muselo být hodně špatně, když jsi přistoupila na ten růžový zázrak. Já ho taky neberu, nedělá mi dobře na žaludek, ale když není zbytí, vezmu jiný, který mi pomůže, co naděláme. Ta dřevěnice je teď krásná, to je dobře. Krásný večer přeji.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Libuška, mne zatiaľ žalúdok všeličo vydrží, ale aj tak lieky sú až na poslednom miestw, ale niekedy to fakt inakšie nejde. Včera mi pomohol, ale dnes som si už nedala, radšej trocha trpím :-(
      Maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  7. Liebe Daniela,
    was für ein schönes Muster !! Die Blumen mit Biene sind herrlich!!
    Eine herrliche Woche mit ganz viel Sonne wünscht dir
    Marion

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Tak som sa tu Danka zas začítala. Vankúšiky sa ti moc vydarili a veru si dobre k nim látku vybrala. Šikula :-) Pána Matyáša som si musela vygoogliť, lebo meno mi nič nehovorilo a hľa aká známa tvár :-) Patrí mu ku cti, že dreveničku nezbúral, ale renovuje. Prajem ti Danka, aby sa ti všetky "pliagy" oblúkom vyhli a ružové mohla zavrieť do šuflíka. Papapa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, fakt je známy a meno mu nevieme :-) Ešte že pán G vie všetko :-)
      Ďakujem ti za pochvalu vankúšika, ono sa vyplatí ísť do obchodu, kde majú väčší výber, ale niekedy sa ťažko rozhoduje a keby mali iba jednu, kúpim :-)
      Pááá

      Odstrániť
  9. Great progress on the stitching!
    I hope your ear feels better. You should go and see your doctor, you don't want it to affect your earing.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Nolto bello.
    Mi piacciono i fiori ed i loro colori vivaci.

    OdpovedaťOdstrániť