Milí moji čitatelia, všetkým vám ďakujem za krásne komentáre, ktoré ma vždy rovnako potešia, len ja nie vždy na ne odpovedám! Viem, že z mojej strany to nie je moc pekné, ale môj čas sa stále skracuje, čo nie je v súlade so špeciálnou teóriou relativity od Einsteina (r. 1905) :-)))
Tá hovorí o dilatácii času (predlžovanie) a kontrakcii dĺžky (skracovanie). U mňa je to naopak, čas sa skracuje a dĺžky sa mi náramne zväčšujú. Alebo to je len staroba?????
Počasie nám ukazuje svoju moc, robí si, čo chce. Jeseň sa predvádza, ako to len ona vie a tak to je aj na mojej výšivke:
Náhodne som na internete objavila zaujímavý recept. V prvom rade ma zaujal názov - valašský kontrabáš. Z názvu som nemala ani potuchy, čo sa za ním môže skrývať. Zvedavosť klikla a recept ma zaujal. Zemiaky uvarené a pomiesené, so zemiakmi v jednom hrnci uvarená mrkva a potom nakrájaná na kocky, pohánka uvarená, kúsok údeného mäsa na slaninke s cibuľou a cesnakom opečené, kyslá kapusta surová, všetko zmiešať, bryndza na posypanie:
Recept je plný všetkého, čo mám rada, čo je zdravé, ale jedlo je to poriadne sýte, fakt pre valachov. Ja niečo jednoduchšie varievam - uhrabčiak, už som o ňom písala TU. A uvidíte aj, čo som vtedy vyšívala, je to síce len začiatok, ale výsledok bol skvelý :-)
Vyhodnotenie valašského kontrabášu:
- nechutila mi v tom mrkva, bez nej by to bolo lepšie
- bryndza navrchu bola síce dobrá, ale zbytočná, veľa rôznych chutí
- kto fyzicky ťažko pracuje, odporúčam
- viac ho variť nebudem, ostanem verná svojmu uhrabčiaku :-)
Dnes som si uvarila biely čínsky čaj:
Nech sa vám darí!
Daniela
Výšivka moc pěkná. Recept zajímavý ,ale obdivuji Tvůj podvečerní čajový obřad. Každý den jinak. M.
OdpovedaťOdstrániťDanka, sa mi páči, ako si vyhodnotila ten kontrabáš. :) Super. Ten tvoj uhrabčiak som už skúšala dávnejšie, bol výborný. Musím urobiť niekedy zas, čoskoro. :) Ahoj. D. :)
OdpovedaťOdstrániťVýšivka krása.
Meravigliosa la signora in veste autunnale è molto romantica . I colori sono stupendi. Bravissima come sempre.
OdpovedaťOdstrániťOui le bel automne sur la broderie,j'aime beaucoup ces couleurs!
OdpovedaťOdstrániťune saison si riche dans des coloris fantastiques.
Ah ,la choucroute et du fromage quel étonnant mélange......je préfére la choucroute avec de la viande et pomme de terre.
Belle journée avec beaucoup de temps Daniela a broder et promener.
Amicalement
Осеняя дама от Парижских вышивальщиц прекрасна! Восхищаюсь твоими вечерними чайными посиделками:)
OdpovedaťOdstrániťDanielko, výšivka je parádní ... a čas ... ten myslím letí čím dál rychleji... nic s tím nenaděláme .. dnes je tu od rána absolutní jasno ... no veliká paráda ... my děláváme vařené brambory i zelí rozšťouchat, smíchat a navrch trochu sádla, toť vše, jindy i třeba cibulku nebo když jsou škvarečky (ale kvůli mami vše odlehčuju)... není nad klasický jednoduchý jídla... brzy to udělám.. dnes bude čočka ..
OdpovedaťOdstrániťJá včera kolem páté měla po dlouhé době MB... vždycky, když otevřu skříňku, tak na mě vyčítavě koukají naše domácí bylinky .. tak dneska bude senecká směska ...
Měj se co nejlíp !! papa Jarka
Πολύ όμορφο αυτό το σχέδιο για ο κέντημα !!!! Η συνταγή σας νομίζω είναι καλή αλλά πρέπει να περιμένω τον Χειμώνα να την κάνω, γιατί εδώ ακόμα έχουμε ζέστη (20 βαθμούς) !!! Πολλά χαιρετίσματα !!!!
OdpovedaťOdstrániťHi Daniela, Your embroidery is looking beautiful !! :)
OdpovedaťOdstrániťДаниеэла, привет! :-)) Снова у тебя красивая и элегантная парижская вышивка, дама стильна и элегантна!
OdpovedaťOdstrániťУверена, твоё новое блюдо получилось очень вкусным и полезным! Молодец!:-))
Zase ďaľšia z tvojich krásnych výšiviek a to jedlo vyzerá veľmi chutne, idem si napísať recept...Maj sa pekne Danka
OdpovedaťOdstrániťGreat autumn colours on your beautiful cross stitch project!
OdpovedaťOdstrániťBeautiful Autumn lady ♥♥♥
OdpovedaťOdstrániťTvoje výšivka je moc pěkná:)Jídlo může být dobré a určitě je zdravé:)Moc se mi taky líbí konvička a dózička na čaj i hrníček:)
OdpovedaťOdstrániťElegantvá dáma v jesenných farbách ... zasa Parížanka ? Krásna výšivka ... A ešte sa mi páči tvoja recenzia na jedlo, ktoré si uvarila a zjedla ... supeeeer ... :)))) a musím s tebou súhlasiť ... tá bryndza je tam už navyše ... :) Dani paa L.
OdpovedaťOdstrániť