piatok 22. septembra 2017

Kubínsky jarmok 2017

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Pre Zuzku dávam do pozornosti odkaz na paprikovú pomazánku a pre Danku - v pohári je ghee.

Uhádli ste, výšivka bude jesenná. Ingrid dokonca uhádla, že dizajn navrhla naša priateľka Nurdan:


Dnes bol Kubínsky jarmok. Už 36. ročník. Nevynechala som ani jeden. Dnes sa zdalo, že to urobím. Včera sme si povedali, že ak bude pršať, bude škoda sa tam "tmoliť" a nazháňať prechladnutie. Doma, pri peci, nám bude určite lepšie :-)

Nakoniec sa počasie umúdrilo. Aj keď bola zima, aspoň nepršalo. Dobre sme sa obliekli a išli sme. Prešli sme sa po jarmoku, ale nič sme si nekúpili. Dokonca som aj menej fotila:




drevené ruže





Jarmok sme zakončili v cukrárni. Stretli sme sa tam s Hankou a Milanom, našimi kamarátmi z mladosti. Žijeme v jednej dedine, ale ako rok prejde, nestretneme sa. A tu si posedíme v cukrárni  v príjemnom rozhovore :-)

Čaj som dnes nemala. Ešte pred odchodom na jarmok som si urobila zelenú kávu:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela

6 komentárov:

  1. Danielko, máte už 36 let hezkou tradici ... rukodělná práce ze dřeva je krásná a jsi dobrá, že jsi odolala a nic nekoupila, já bych asi neodolala.
    Koukám na tenis, ale zmáhá mi spaní, takže jdu do peřin.
    Dobrou noc.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Beautiful pictures Daniella ...have a nice weekend
    Hugs

    OdpovedaťOdstrániť
  3. That is wonderful that you have been able to visit the fair for so many years, Daniela! I love the wooden bowls that you've shown--someone is a very talented woodworker. And what a pretty piece you are stitching :)

    Happy weekend to you!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Yay, I thought you might :) Nurdan will be delighted!
    Looks like you had a great time at the fair too

    OdpovedaťOdstrániť
  5. ýšivka bude pekná ... Nurdan je značka ... :)
    Počasie teda Kubínskemu jarmoku neprialo ... pred dvoma týždňami bol Banícky jarmok v Prievidzi ... to ešte bolo bolo pekne a aj teplo ... Páčili sa mi tam asi štyri stánky s drevenými výrobkami a ezoterika ... Inak na kilometrovom úseku nič ... a bolo tam odhadom 150 stánkov ... Kúpila som iba doštičku na krájanie z čerešňového dreva v tvare jablka ... no, čo už ...
    papa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. A wonderful fair. I think I would have bought some of the wooden bowls.

    OdpovedaťOdstrániť