Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Stále nie som vo svojej koži. Cítim sa unavená a že je to naozaj už moc, o tom svedčí hlavne to, že nevyšívam. V škole to nejakým zázrakom vydržím, ale doma sa cítim ako zbitý pes.
Čo by som inokedy vyšila za pár hodín, to vyšívam niekoľko dní. Takže pribudlo mi málo:
Dnešný voľný deň v škole by som inokedy využila na vyšívanie, ale tento raz veru nie. Ani som ihlou nepichla :-(
O štvrtej poobede sledujeme s manželom detektívny seriál a vtedy aspoň štrikujem. Seriál nám začali už od včera opakovať, ale skonštatovali sme, že sa dá pozerať aj druhykrát :-)
A keďže som bola dnes doma, viac som sa venovala vareniu. Trocha som experimentovala. Inšpiráciu som pochytila na čt1, v relácii Po lopate. Manžel povedal, že to by si veru aj dal, že to vyzerá dobre. Ja som si myslela svoje: pre mňa výborné a pre teba tráva pre psa, ale využijem situáciu a niečo podobné uvarím :-)
A keďže som z receptu pochytila len málo, naplánovala som si niečo svoje vlastné :-)
Celý obed pozostával z troch častí a v každej z nich je hokkaido :-)
Prvú časť som chcela nazvať zemiakovo-syrovo-hokkaidové muffiny. Pretože som nemohla nájsť muffinové formičky, ktoré som kedysi dostala na Vianoce od Jurka, musela som názov zmeniť na zemiakovo-syrovo-hokkaidovú tortu :-)
|
uvarené zemiaky, ošúpaná polovica hokkaido, syr a dve vajcia |
|
všetko nastrúhať a pridať aj petržlenovú vňať, trocha soli a korenia |
|
na slaninke cibuľka, vegetariáni namiesto slaninky použijú olej |
|
všetko dobre premiešať a naplniť muffinové formičky a ak ich nenájdete, šup s tým do tortovej formy :-) |
|
formu som potrela maslom a na dno dala semienka - sézamové a ľanové |
|
a keďže mám stále krásnu petržlenovú vňať, netreba s ňou šetriť :-) |
|
do formy dať zmes |
|
a keď už experimentujem, čo tak dať aj kyslú smotanu, ktorá mi zostala vo veľkom kelímku z prípravy včerajšieho šalátu :-) |
|
piekla som asi 40 minút pri 180ºC |
|
celkom dobre sa mi darilo aj pri zložení kruhu formy |
Druhú časť som nazvala zeleninové ragú:
|
uvarená cvikla, polovica cukety, štvrtina hokkaido, mrkva, cibuľky - koťulky, červená cibuľa |
|
všetko nakrájať |
|
na troche oleja speniť cibuľu a potom pridať zeleninu, dusiť do mäkka, pridala som jeden zeleninový bujón |
|
2/3 obeda :-) |
Tretiu časť som nazvala zeleninové placky:
|
surové zemiaky, polovica cukety, štvrtina hokkaido, varená cvikla, dve vajcia, múka |
|
nastrúhala som všetko na väčšom strúhadle, zas aj vňať :-) |
|
pridala som soľ, korenie a cesnakový granulát, premiešala a na oleji vyprážala malé placky (neodfotila som) |
|
a tu je celý obed, isto si viete predstaviť muffiny namiesto torty :-) ale páči sa mi to aj takto :-) |
|
dobrú chuť! |
A ako to dopadlo? Nuž, presne tak, ako som predpokladala. Mne veľmi chutilo a manžel zjedol celú porciu, ale videla som, že len ako pes trávu :-)))
Varenie ma zmohlo, musela som aspoň hodinu relaxovať v posteli :-)
Čaj som mala po skončení detektívky, lipový:
Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!
Nech sa vám darí!
Daniela
Danka ... si kreatívna šikulka ... toľko jedál vymyslieť ... Mne by určite chutilo ... :)
OdpovedaťOdstrániťDani, dávaj si na seba pozor, neprepínaj ... menuselo by to dobre dopadnúť ... Užívaj si slniečka a teplých dní ... pa L.
Danka, vari si sa dala ja ty na vegetariánsku stravu? :-).
OdpovedaťOdstrániťDanka,
OdpovedaťOdstrániťaj mne by určite chutilo :-)
Ani sa nedivím, že Ťa toľké varenie zmohlo...hlavne veľa oddychuj. Ani ja som nevyšívala dávno, nie si sama. Ale na výšivke pribudol psík s anglickou vlajkou, milé...
Pekný deň, páá
ej bisťu mňam...človek už neviem čo má variť...a toto sú také skvelé inšpirácie...ďakujem :)
OdpovedaťOdstrániťMilý dník želám, tie muffiny a la torta sú skvelý nápad. :) Určite ich vyskúšam spraviť. (Zeleninové ragú by mi u detí neprešlo.:) Lem na výšivke je krásny.A hej, človek sa cíti niekedy divne, akoby na nás medzi listami zo stromov padalo aj akési jesenné blues. Hádam to prejde s prvými mrazmi. :) Treba to zapiť nejakým mňamkovým veselým čajom, asi so škoricou (tá sa mi zdá taký nenásilný a nežný "životabudič").:) pá
OdpovedaťOdstrániťJá bych si pochutnala! Přeji, aby Ti bylo brzy líp. Romana
OdpovedaťOdstrániťSo very sorry to hear that you are not feeling very well, my dear - get better very soon.
OdpovedaťOdstrániťDanielka, z tvojho menu si vyberám hokkaido tortu. Ja by som snáď ešte na smotanu dala nastrúhaný syr a tak dala zapiecť. . Maj sa pekne.
OdpovedaťOdstrániťS tou cviklou sú to veľmi zaujímavé placky ale aj tá torta vyzerá vábne...čo sa mňa týka, určite by som to vyskúšala.
OdpovedaťOdstrániť