sobota 24. novembra 2018

Katarínske trhy 2018

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! A ďakujem za blahoželania k narodeninám!

K nôžkam sukienka, k sukienke zaujímavá kabelka:




Takmer sme trhy nestihli. Konajú sa dva dni. A aj keď bývajú hneď vedľa našej školy a chodím okolo, neprešla som ich. Celý pracovný život sa ponáhľam domov. Kedysi za deťmi, dnes za manželom :-)

Manžel je stále doma, neláka ho ísť niekde, čomu ja nerozumiem. Nakoniec som ho "nalomila" a vytiahla na trhy :-)

Fotila som málo, pretože predávajúci začali s tým nesúhlasiť. Bolo mi povedané, že hlavne pre konkurenciu, odkukávanie prác :-(





Zaujímavejšie to bolo dnu v mestskom kultúrnom stredisku. Remeselníci tam predstavovali svoje práce. Pozorne som všetko prešla a ako vždy, zas som si pomyslela, či by nebolo od veci predstaviť aj moje výrobky. Nič podobné môjmu tvoreniu tam nebolo :-)




Dnes sa mi začalo kýchať. Možno z prachu 😜, možno pred nachladnutím :-)
Robili sme malú zmenu v mojej izbičke. Vymenili sme skrinku spod televízora za premaľovanú časť starého obývačkového nábytku. A aj keď manžel poctivo vytiera podlahy, za skrinkou som ho trocha našla :-)

Pre prípad, že by dôvodom kýchania bola druhá možnosť - pred nachladnutím - urobila som opatrenie. Lipový čaj s medom a šťava z kvasenej kapusty:







Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela

5 komentárov:

  1. Ahoj Danka--- pozrela som si Tvoje krásne "fotečky"" o Katarínskom trhu---tak teraz boli aj v kult.dome?To predtým nebývalo ,však?Bolo veľa predávajúcich?Japrídem zase na tie Vianočné....ale keď tých trhov je veľa ľudia postupne strácajú záujem o ne.Budem sa musieť aj ja preorientovať a ísť skôr.Krásnu farbu má tá Tvoja kap.šťava ja tiež mávam takú...dávam cviklu .Tak sa drž a neochor pred tými sviatkami....no to počasie je HROZNÉ.E.B.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    krásne nôžky a sukienku si vyšila :-)
    A tie trhy tíško závidím (samozrejme v dobrom), rada chodím na trhy a jarmoky...My sme dnes vybavila najnevyhnutnejšie a potom šup domov, Kubko má zapálené oko a do toho má od včera horúčku, zato energie má stále za troch... snáď bude lepšie, lebo v piatok ráno cestujeme na tri dni do Prahy :-)
    Dúfam, že nie si chorá a bolo to len z prachu.
    Ja som si dnes dala ibištekový čaj (bola som v predajni čajov na novú zásobu)
    Pekný víkend, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ja sa na jarmoky chodím predovšetkým pozerať ... kupujem veľmi málo, vždy len maličkosť na pamiatku ... Milujem tú atmosféru, aj keď v posledných rokoch je to už viac o komercii. Dnes bol veľmi sychravý deň a tiež som zaháňala prechladnutie čajom ... zázvorovým ... Danka, maj sa dobre a vylieč sa rýchlo ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Love the look of your market, always something to buy.

    OdpovedaťOdstrániť