streda 16. januára 2019

Odmäk :-(

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Budú dvere:




Tešila som sa na dnešnú prechádzku, ale nevyšla podľa môjho želania. Nad ránom som už videla, že budem sklamaná. Zasnežené stromy v parku sa zbavovali snehu, sneženie sa menilo na dážď. Po včerajšej snehovej kalamite na Orave neprišla snehová romantika :-(

Mokrý a ťažký sneh narobil akurát tak problémy. Aj manžel hundral, že odhádzať tú masu zo dvora bude namáhavé. Pomohol mu synovec Oňo. Prišiel na traktore a za 5 minút si so snehom poradil. Škoda, že som to predriemala :-)

Z predpoludňajšej prechádzky:













Choč je schovaný v oblakoch



Dnes som si urobila lipový čaj s medom a citrónom:







ryžový porcelán, kliknite si na odkaz, dozviete sa o ňom viac a uvidíte moju vtedajšiu výšivku :-)



6 komentárov:

  1. Danka,
    výšivka Ti pekne pribúda, bude tam aj super bicykel :-)
    Prezrela som si aj ryžový porcelán a výšivku, tú vždy obdivujem, keď ju vidím, je krásna.
    Ja som dnes mala brusnicový čajík.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Krásna čajová súprava a chutný čajík ... :)
    Dážď cez noc zredukoval sneh aj u nás ... na polovicu. Topí sa to pekne pomaly, voda stačí vsiakať ... zem potrebuje vlahu ako soľ ... a tieto záľahy snehu jej ju dodajú. Len sa musia topiť postupne a pomaly ... Ale u vás je aj tak stále krásne, bielo ... :) papa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    přiznám se, že mě zarazilo už to slovo na začátku "odmäk", jestli je pár slov slovenských, které vůbec neznám, je to zrovna jedno z nich. Z obsahu článku jsem si domyslela, že je to možná obleva, ale nevím... S výšivkou jsi pokročila, to bude zase parádní :-). Fotky máš krásné, některé přímo parádní, ona ta zima má něco do sebe, i když já, od jisté doby, zimu už ráda nemám. Jsou s tím sněhem jen starosti, nakonec hodně práce a když to pak zmrzne, tak chodit po náledí není moje hobby. Jinak je fajn, že máš volný den v týdnu, navíc ve středu, takže uprostřed týdne trochu odpočineš. O tom, že je Orava zasypaná sněhem, vím ze zpravodajství, hlavně aby to pak netálo najednou. Měj se fajn, Jana :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, výšivka se mi moc líbí. I fota zasněžené krajiny jsou moc fajn. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Πολύ όμορφο το κέντημα !!!
    Μ αρέσει πολύ το χιόνι αρκεί να μην δημιουργεί προβλήματα και μας λείπει πολύ αυτό το τοπίο στην Αθήνα. Οι φωτογραφίες σας είναι πολύ ωραίες !!
    Πολλά χαιρετίσματα !!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Pořádná nadílka, o sněhu si u nás můžeme nechat leda tak zdát! 😀
    Pa Romana

    OdpovedaťOdstrániť