štvrtok 10. januára 2019

Riešim TUSAL :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Aj dnes sa zastavím aspoň pri jednom. Janka, akoby si písala môj príbeh. Presne tak to bolo aj u mňa. Strach a teda vždy vyšší tlak. Teraz kúpa poriadneho tlakomeru a pravidelné merania doma. Lenže tlak vysoký a následne dve zmeny liekov. Teraz ho mám o niečo nižší, ale čudný. Napríklad 150/70 a tep 56. Nepozdáva sa mi to. Ak to bude naďalej, budem musieť ísť zas k lekárovi :-(

Stále nevyšívam, tak aspoň štrikujem:

končím modrú kombináciu farieb, mám tam približne 360 očiek, teda prejsť rad už niečo znamená :-)

Dnes som sa trocha zaoberala mojim TUSAL :-)
O čo ide, to som písala viackrát. Pre zopakovanie si môžete prečítať v príspevku Zaváram starý rok, alebo v ďalšom Prečo nezaváram rok 2016. Je tam vysvetlená skratka TUSAL, ale pre mňa je najkrajšie vidieť moje staršie výšivky, ktoré boli darčeky a tak ich nemám na očiach a zabúdam na ne. Zaspomínam si a čo je najdôležitejšie - stále sa mi motívy páčia a veru by som sa do nich ešte pustila :-)

môj TUSAL za 3 roky: 2016 - 17 - 18

za roky 2014 a 2015


a idem ich aj odvážiť :-)

rok 2014, najviac, lebo to som aj veľa vyšívala :-)

rok 2015, len o málo menej :-) 

za posledné tri roky, veru málo :-(

spojila som dva roky, priložila 3 v 1,
a uvoľnila nádobu na nový TUSAL 
A už len vyšívať treba :-)

Dnešný čaj:


 čierny, zmes korenia podľa tradičnej nepálskej receptúry



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela

6 komentárov:

  1. Dánka, som tlakárka už dobrých pár rokov. Lieky ako tak nastavené. Tlak 150/70 je pre mňa úplne v norme asi si moje telo zvyklo 😉. Všímam si pitie Tvojich čajíkov, ak môžem poradiť čierne a zelené čaje len do 15-tej hodiny. Mne veľmi zle urobí aj lipový, šípkový a bazový čaj. A dávam si pozor na čaje, ktoré obsahujú sladké drievko. Držím palce v tomto boji, lebo s tlakom je to beh na dlhé trate. Mám fantastickú lekárku aj internistu a pekne ma nastavili na to (okrem liekov), že s tým sa musím naučiť žiť. Naučila som sa... krásne dni Ti prajem.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka, ještě k tomu tlaku. Já jsem dlouholetý hypertonik, ale také jsem si prošla obdobím, kdy jsem prožívala podobné stavy, jak ty popisuješ. Tlak, jaký uvádíš, není tak vysoký, to já v ordinaci mívala i 170/100, ale tep mívám téměř pořád 72, v klidu samozřejmě. Ty máš vyšší systolický tlak, diastolický je v normě. Říká se, že nebezpečnější je ten diastolický. Podle mne, když máš tak nízký tep, nemáš správné léky. Lékař by ti měl změnit léky. K lékaři určitě zajdeš, ale doporučím ti mluvit s ním otevřeně, mně se to vyplatilo. Samozřejmě, on ti musí věřit, že to sama sleduješ a jsi spolehlivá. Tady je základ. Přeji ti, aby se tvůj problém co nejdříve vyřešil, sama vím, co to obnáší. Drž se, Jana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Εξυπνη ιδέα τα υπόλοιπα των κλωστών να τα συγκεντρώνετε σε ένα γυάλινο βάζο!!!
    Περαστικά σας με την πιεση,ευχομαι να λυθεί το συντομοτερο το προβλημα σας!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Myslím, Danka,že Tvoja zbierka výšiviek musí byť už poriadne objemná, ale sú to naozaj krásne kúsky. Podľa mňa ručná práca nikdy nestratí na hodnote. Dúfam, že Tvoj zdravotný problém sa čoskoro vyrieši.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dani,
    prajem Ti, nech sa dá všetko čo najskôr do poriadku a Ty sa budeš cítiť výborne.
    Práve včera som bola objednať Jurka na kontrolu u internistu, mal veľmi vysoký tlak nonstop, teraz po liekoch ho má konštatný 110/80 a tep 70 a lekár povedal, že je ukážkový (meriam mu ho trikrát denne). Len mu dlho trvalo, kým si zvykol na také nízke hodnoty. Zato ja mám celý život veľmi nízky :-)
    Výšivky sú krásne a máš aj veľa TUSALu, nie ako ja...

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I hope your blood pressure gets resolved! I usually have good pressure but high pulse. Your TUSAL jars are always so full. I use TUSAL clippings to fill pillows! Or I set some outside for the birds. They gather them for their nests. :D

    OdpovedaťOdstrániť