štvrtok 31. januára 2019

... nestojím za nič :-(

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Názov príspevku na dnes som si ukradla od Milky. Ona má aspoň dôvody na svoju nečinnosť, ja nie. Deň po dni nerobím takmer nič. Pár krížikov, čo-to uvariť, aby sme nehladovali, lebo, čo ak by som schudla, ..., našťastie ma nad vodou drží škola :-)

Tu sú krížiky:




Dokonca aj včerajší voľny deň som nevyužila na svoje obľúbené aktivity. Nahradila som ich tým, čo neznášam, boli sme v Ružomberku prejsť pár obchodov. Súrne potrebujem nejakú teplú obuv. Do červených topánok mi tečie a iné, i keď staršie, ale oveľa lepšie,  neobujem, lebo mi moc puchnú nohy :-(

Prešli sme viac obchodov a už-už som prestala veriť, že niečo kúpime. Nakoniec sa našlo niečo aj na moje nohy :-)




neuveríte, ale naozaj 80 €

Na obuv je oveľa náročnejší môj manžel. V rovnakom obchode si vybral aj on, len jeho veľkosť nemali. Predavačka nám vyšla v ústrety, požadovanú veľkosť stiahne z obchodu v inom meste a po topánky si prídeme po sms správe :-)

Galantériu som nemohla obísť. Bola som v dvoch, ale v ani jednej nepoznajú aidu. Takže zas len panama a bavlnky:



Už som kedysi v obidvoch predajniach predavačkám vysvetľovala, čo to chcem, ako sa aida čísluje a čo to číslo znamená, ale včera som vysvetľovala zas :-( 

Kúpu aidy v internetovom obchode stále oddiaľujem, pretože aspoň po prvý raz by som ju chcela kúpiť v kamennom obchode, kde ju môžem chytiť, obzrieť. Takto však budem nútená porušiť svoje návyky :-(

Z obývačky som si do mojej izby zobrala hodiny, ktoré sme si kúpili pred rokom. Lenže v obývačke chýbajú. Kúpili sme ďalšie, ale veru sa nám moc nepáčia. Najradšej by som mala naše staručké, svadobný dar, ktoré sú však pokazené pol nášho manželstva a nik ich opraviť nedokázal. Napadlo mi, že najbližšie pôjdem k hodinárovi so starými aj novými a zistím, či by sa strojček z nových nedal preložiť do starých. Uvidíme (povedal slepý a išiel na nemý film) :-)

nové

namiesto čaju :-)



A ešte dnešná večera:




Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela!

6 komentárov:

  1. Dani, výšivka Ti pěkně pokračuje. V nových botách se bude dobře chodit na procházky s fotoaparátem. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No já bych to neviděla tak tragicky, vždyť sis udělala radost botkama a perlovkou. I já střídám období nečinnosti s obdobím pracovního šílenství, hlavně že tě neopouští smysl pro humor :-)
    Aidu u nás v obchodě také neměli a ani neznali. Objednala jsem si jí přes internet a předtím jsem běhala s pravítkem a měřila kolik křížků na cm se mi vejde na různé velikosti :-) vyšívá se mi na ní lépe, protože je pevnější, víc natužená. Měj se krásně, Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    nie si nečinná, veď sa staráš o teplo domova, vyučuješ a popritom aj krížikuješ...
    Topánočky vyzerajú teplo a zásoba bavlniek sa vždy zíde :-)
    Ja ani neviem, načo vyšívam, či na panamu alebo aidu, zajtra sa pozriem...
    Ja som dnes mala zázvorový s medom.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, tak veľa šťastných metrov a kilometrov v nových botičkách. :) D. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka, zaujaly mě ty nové boty. Dost se podobají těm, co jsem si koupila loni, ale ty moje byly levnější a na zip, ale je tam falešné šněrování, které se dá povolit na šířku nohy. Jenže... ty moje jsou semišové a ukazuje se, že na městské zimy nevhodné. Byla jsem v nich 1x a to je mám druhou zimu. Chce to jen sníh a ne břečku, která bývá častěji, jinak hrozí promočením. Takže to většinou končí tím, že si boty chci obout, ale venku je spíš mokro, tak to zase odložím. Prostě jsem při nákupu neodhadla materiál těch bot. Tobě přeji, abys boty využila k plné tvé spokojenosti. Jinak ten nápis nevystihuje skutečnost, protože ty toho děláš dost, navíc chodíš do práce a bylo pololetí, tak si myslím, že škola v tomto období klade dost nároků na kantora. K tomu domácnost a vaření... však si dopřej i malý výlet, třeba na nákup něčeho, co ti radost udělá. A výšivka krásně pokračuje. Jana :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Danielko, nic si z toho nedělej, že se Ti nechce nic dělat. To je takový čas. Dnešek měl být nejteplejší z celého týdne a tady je mlha, a sněží jako o závod. Taky se mi nic nechce dělat., nejsi sama.

    OdpovedaťOdstrániť