nedeľa 23. februára 2014

Narodeniny

Pred týždňom mal narodeniny (12) môj drahý a jediný vnúčik Max. Včera mali narodeniny naše dvojičky, Danka a Jurko (24), zajtra má meniny druhý syn v poradí - Maťko a ten o týždeň oslávi aj svoje narodeniny (33).

Je toho dosť v priebehu 2 týždňov, ale u nás sa nekonala žiadna oslava. Max je v Mníchove, Danka a Maťko v Prahe a Jurko v USA. 

Ja som si však dopriala darček pre seba, aspoň nejaký kvietok, nie? Veď aj ja si zaslúžim pri príležitosti narodenín mojich detí! Mnohým sa to nemusí páčiť, ale ja som ja! V piatok som si išla kúpiť hyacint, nech mi nahradí rozkvitnutú liesku. Bola som sklamaná, hyacint nemali. Zaujal ma rozkvitnutý kaktus. Kedysi som mala niekoľko pekných kaktusov. Na leto som ich dávala von. Dovtedy, kým mi tam nepodľahli prvému mrazu. Bolo po nich. 





No a dnes som upiekla koláčik, ktorý všetkým oslávencom pošlem aspoň e-mailom. 
Urobila som kysnuté cesto asi z 0,5 kg polohrubej múky. Trocha cesta mi zostalo. Z neho som urobila jednu lekvárovú šatôčku. Tú som vypražila na oleji na panvici.
Mak som nakoniec nepoužila, lebo mi ho nemal kto zomlieť. Bola som dnes celý deň doma sama. Moja opora, pomocník a poskok - manžel - má dnes včelársku nedeľu.
















Poobede som si uvarila jasmínový čaj, odkrojila kúsok koláča a usadila som sa do svojho kresla k vyšívaniu. Samozrejme som si k tomu pustila finále v hokeji. Hokej bol úžasný, Kanada super hráči, zlato si zaslúžia.
Teraz toto všetko spíšem, zverejním a idem na prechádzku. Ešte stále pekne svieti slniečko, ale fúka dosť silný vietor. 

Takže som sa venovala mojim deťom bez nich!
Vám prajem príjemný koniec nedele a dobrý začiatok nového týždňa!
Ďakujem za vašu pozornosť!
Daniela

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára