nedeľa 9. februára 2014

Nedeľná prechádzka prírodou

Dnes to von vôbec nevyzeralo na deň v kalendári. A hlavne na Orave to takéto nebýva. Človek by očakával sneh, mráz a ako hovoril môj svokor, špárový vietor. Znamená to, že sneh nafúka do každej špáry. Tak tento rok to nie je pravdou. 
Dnes na obed krásne svietilo slniečko a teplomer ukazoval  +10°C. Ja som zaváhala, nešla som hneď po nedeľnom obede na prechádzku do prírody. Dala som si svojho "šlofíka". Ale potom som si obula kožené topánky, ktoré mám  len do kopčekov (v zime vždy oddychujú). Náš jazvečík Boro ich dobre pozná a vie, čo to znamená. Zanedlho ale slnko zašlo za mraky a keď sme vyšli na kopec Kublovo, začalo riadne fúkať a aj trocha mrholiť. Mne to nevadilo. 
Mne sa páči v prírode za každého času. Vždy mi poskytuje nové pohľady a zážitky. Príroda proste dokáže vyčistiť moje myšlienky a naladiť ma na lepšie frekvencie (hahaha). A zobrala som si aj foťák a tak vám môžem ukázať okolie Jasenovej:

pohľad na Choč

pohľad na Bralo

náš jazvečík  Boro



pohľad na Jasenovú

v pozadí je v oblakoch Veľký Rozsutec

pohľad na Kubínsku hoľu

pohľad na Vyšnokubínske skalky

vzadu v  údolí je okresné mesto Dolný Kubín, v popredí Vyšný Kubín

odtiaľto máme internet
 A toto je nový most postavený počas minulého leta. Už je v prevádzke,  ale dúfam, že okolie ešte upravia:



Prechádza mi trvala 1,5 hodiny. A po návrate domov som manželovi povedala svoje: "Nebolo mi nič a je mi lepšie!" Prajem aj vám takéto pocity!
Ďakujem vám za prečítanie môjho blogu. Dúfam, že sa ešte vrátite. Ja som si teraz uvarila dobrý zelený čaj a idem vyšívať. A k tomu mi ide v telke olympijské  krasokorčuľovanie. 
Daniela

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára