Presnejšie to bude o dnešnej koložvárskej kapuste. Ak ju budem robiť o pol roka, bude to zas iná koložvárska kapusta. Jedlá, ktoré nerobím často, sa mi vždy o čosi líšia. Vždy varím podľa toho, čo dá kuchyňa (chladnička a mraznička) a momentálnych nápadov.
Podľa rôznych internetových receptov si skombinujem ten svoj. Z každého receptu použijem len to, čo sa mi páči. Navyše pri varení mám aj svoje miery a váhy - všetko od oka.
Vo volebnej komisii som sa zblížila s pani Jarkou. Z videnia sa poznáme roky. Jej dcéra žije v Španielsku. S priateľom, Španielom, boli nedávno pri nej na zimnej dovolenke. A vraj koložvárska kapusta chlapcovi veľmi zachutila. Uvedomila som si, že toto jedlo som dobre dávno nevarila.
Dnes mám v škole voľný deň a tak mám čas na varenie. Celý proces som zdokumentovala a teraz len formou foto ukážem (komentár netreba, všetko vidno):
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh60od67AswSFeb7_3Y0XYNYwsHb-DVyTlGw-fOeCcsE_x5_jKteGgUU4oSAxWvyX-t46Vy1U75XZwtwjcREodlBtb2To_uwLK4oe-rCtNNIEIJrl2eO-xNUIp-gESMjwTY69dlVMg23e0/s1600/k1.JPG) |
kapusta, slanina, klobása, bravčové na malé kocky , rasca, korenie |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjrQPM5FO9xRblzdtprn73j97SZcOZFO8nswEdDyJdpGwxX6xsWscG5YUtjgLq5xTfL-T_ZGw7l5x_yh9V2vVTiNM_eOgucWkW8dKGt5xC2VnRX_TacihSYxNCwlE2kDbvLTWLyjLxg1B4/s1600/k3.JPG) |
cibuľa, cesnak, ryža, biely jogurt, smotana |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi8wv_UZpK24zpIc8VcJhzeUxa-1vaM3QGf6rplPl5W0aGuo7yqwoF3Ogp0P4MBsp_eyicRH0A0_ANZCzT1a2EqUEp-SJhnNExjEKimU9bnYRKG4WZX8pN59ePvVAAf3RNPVmTAp0EKzjE/s1600/k10.JPG) |
na dno hrnca kapusta |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgAciFnOLvx3LQqRApkJzybGqTaYczE-NkL7Q9nMBDfv-y5mr-8_vH_C0jtgn5lpTJ28Lp8jh27SwfS64bGOL4lutzjgyZS2YcM2YcaN1GfYHozeyv8WWCK-cDAtEITP388VIV1jzAntVY/s1600/k11.JPG) |
udusená ryža |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjKSBelA1aZT62PVLel8zaNP-6bBlMKii4TU3ifznnoc6wFWotAlk4Cjo40ICjHfJvddSwVGPMv_4Jhl-ZtthjlWzyr5K56K_QFF0mNI5tTo0mpnKpMontydC4XLzFyc6P20Wewf1JpnOQ/s1600/k12.JPG) |
na kapustu ryža |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg0BtjhncQC3YTXOtErh9GvPEe3bZHWBQfea46WZCX9rtgzER89i5SSe4YsJWcvN51S0D4YefBB3Qab8eMOLApV69CDUHdNdCJP87k4DCi5xKf3Tj175v2-6ut-nHdXDy6gk-izL7DO4zU/s1600/k13.JPG) |
na ryžu mäso s klobásou |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEgMZddezXZ-F2eYXseFgrT-CqjvUyPJfD-mvD8LYegNJF4dsPbtJWNILQtP2iglOdZiQcwnsKymFFlzxDKBvHUSai95HHnGPiUqg_Armw1o2unCxbXz0-6AOrMQ6Iu6w4KiPmd8SKRmGuk/s1600/k14.JPG) |
opäť kapusta |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjfTZbLUibh4EM_Hc1TXGz8YdxJW6sx8ST8REiSY6-6z5AKmIoGXA8tLIr_mSjVFkmtBO4aAZ4B6lOXDfV_pNxJ4hzCsjHxsTdJvON-A19ksFQ9nVsrb_BMzXGVRD9eA_0c6WmQPwGaGx4/s1600/k15.JPG) |
slaninka |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhPOkURrJ92JbjxT9mQwSsvBqJqHsFLrUsiaqUNHYUwqMtlABXqaQLR36cq3y0zHUIJumG9P0_D9HMC7vCYQlJDpr2_G2ZSz-upAlBaX4SXLKb_1DmgE_h3MEHsBcyMzoQUe8oson9IkE0/s1600/k16.JPG) |
smotana, jogurt, 3 vajcia a soľ |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhetJWuBIo0ERETchrZBYhTj6UmCaWZLOXtk2z2mbpVaOfuzhqThhkWFhnQXlx85EJdx9Bt3n6PPExRYHMvkDUyEfaoMEkR-B2o8f560eAtumJFtUD9xtondrG2ksd7JV9YXB7c5REgByM/s1600/k17.JPG) |
spolu zmiešam |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiIRfp2wq6hKPYb6fYXhMkzQBjmm54UiwwiX3d4KJpZ63ATC9dNAaKZ4Qi3PrQP00AfVfGmOCZmrxxT_GROqGH2Yu6iRZ-JAhvRafpXCXjT-bgoeF4zebAtmfz_dZW7EqR_93xiR-K1_L4/s1600/k19.JPG) |
nalejem rovnomerne do hrnca |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjIinwNCmoVGhKVUZw4g570JBgIC-4Ew3OPQUMBufqPY1erJqfwnjSASri3vZQFpfkPmYaA9PJe57PZx0fY0PymE5q-0qxUnp7orj5Zfx-cw5C3x-u425-C8I1UpLttbSPCcoAnlg3HB5I/s1600/k20.JPG) |
pečiem v rúre pri 200°C asi 30-40 min, potom ešte bez alobalu 20 min |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhgHC2cqDz2vB7FbK19Jgsca3Einl-jMhckjguaCdlwCahtu_AV6jpD8k4Enm7ePowd0inBXS1l4I7GRsaYDeqAsDvESM-D6jqGe68D5kgyj1rC-OfKFRPKiKnGExHGMv32qVgLJh0FMNs/s1600/k21.JPG) |
hotovo |
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjVq0JJ_2lP6KqmRrX82M0QWjq1Shpc-mIfzsxg6-5fTfDUSKYAiTW19sVwNtZrU2sqJpgUt-760pK9br80TPp4J4lOD-RV8MAT8cEHv4cZrALfnPU0qtk6M0mhhshcQtl5JZLK3LTtcWY/s1600/k23.JPG) |
dobrú chuť! |
A máme uvarené na 3 dni! Je to výborné!
Dnes som počas pečenia v rúre mala čas a odfotila som aj svoju najcennejšiu vec v dome - pec:
Možno sa viacerým zdá, že v 21. storočí je to zbytočnosť v dome, ale nie je to tak. Pre mňa znamená táto pec teplo (a to doslova) domova, pohodu, relax, pukanie dreva v nej ma upokojuje ........
Páči sa aspoň niekomu z vás?
A ešte hyacinty po týždni v mojej kuchyni:
Zdvojnásobili svoju výšku, onedlho rozkvitnú. Teším sa s nimi každý deň!
A moja večerná práca:
Bude ma tešiť, ak niekto z čitateľov môjho blogu sa bude inšpirovať mojou prácou, či už varením, alebo vyšívaním! Ďakujem za trpezlivosť pri čítaní, príďte zas pozrieť na moje nové "průpovídky"!
Daniela
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára