utorok 16. decembra 2014

Nový začiatok a Deep Forest

Po krátkej prestávke idem opäť  vyšívať. Rozhodla som sa, že to bude niečo menšie. Hľadala som, hľadala a našla. Neviem len, aká bude konečná úprava. To rozhodnem až po ukončení vyšívania. Zatiaľ mám len pripravenú bielu panamu a bavlnky. Už sa teším na večer :-))




K písaniu dnešného príspevku som si uvarila dobrý zelený čaj s názvom "Deep Forest" (hlboký les). Jeho základom je kvalitný zelený čaj Sencha. Pestuje sa v Číne, ale v súčastnosti hlavne v Japonsku. Japonci majú mimoriadny vzťah k tradíciám a sú veľmi zdvorilí. S rovnakou pokorou pristupujú k pestovaniu čaju a k jeho príprave. Dokonca príprava čaju sa dá študovať aj na vysokej škole. 

Sencha má osviežujúcu vôňu. Listy má svetlo zelené, rovno lisované, trochu nepravidelne. Zalieva sa vodou s teplotou 70 - 80°C. Nálev má svetlo zeleno-žltú farbu a sladkú chuť s jemnou trpkosťou.



Deep Forest má niekoľko prímesí. Sú to hlavne plody lesa - brusnice, baza, ruža, vres, maliny, čučoriedky, plody goji, aróma acai.

Pre nás sú neznáme goji a acai. S obidvoma som sa už stretla pri učení odborného predmetu. Používajú sa aj do kozmetických prípravkov. Takže trochu aj o nich:

Goji je kustovnica čínska. Jej plody pripomínajú scvrknuté šípky. Je to vitamínová bomba z Tibetu. Okrem vysokého obsahu vitamínov C, B1, B2, E obsahuje aj stopové prvky - Ca, Se, Fe, P...., karotenoidy, vlákninu....





Acai je štíhla palma, ktorá rastie v Amazónii. Rodí po 4 - 5 rokoch od vysadenia. Plodom sú bobule s kôstkou, ktorá predstavuje až 80% plodu. Plody vyzerajú ako veľké čučoriedky. Nezrelé plody rastúce v trsoch sú zelené, zrelé sú tmavo purpurové. Svojou vôňou a chuťou vraj pripomínajú čokoládu s lesnými plodmi. No nedali by sme si?

Plody acai obsahujú vitamíny A, B1, B2, B3, C, E, stopové prvky Ca, Na, Fe, Mg, Cu, Mn, K....Používajú sa v potravinárstve a v kozmetike. Vraj je aj výborným spaľovač tukov, takže je vhodný na chudnutie :-))



pleťová voda na zmiešanú pleť

balzam na pery

anti-celulitídne sérum
Tak a toto všetko som si dopriala v dnešnom čaji:






Ďakujem vám za váš čas a nájdite si ho aj zajtra!
Daniela

8 komentárov:

  1. :)))) Again cross stitch, and again a surprise!

    I'll try to guess what is gonna come up on the fabric - but I'll be in silence until, you receive the first guess from some other person - promise :))

    I'll definitely want to try your winter tea ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dear Nurdan!
      I'll be glad if you guess !!! Do not wait for anything, guess:-))
      I have very much like green tea, try:-)

      Odstrániť
  2. Hello Daniela

    Your new wip has beautiful colours!
    The tea looks delicious x

    OdpovedaťOdstrániť
  3. loving the colours in your new project... how exciting :)

    ooooh yes I love herbal tea :)
    mmmm

    smiles :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Podla krasnych jarnych farieb si myslim, ze aj obrazok bude v tomto duchu, ale mozno sa pletiem :) No a caj vypada vyborne, ma naozaj krasnu farbu :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru áno, hrá to všetkými farbami :-))
      U nás majú zelené čaje prím, a tento je aj ochutený, takže horkosť je tlmená.
      Cez sviatky príďte s mamou na šálku :-))))

      Odstrániť