streda 17. októbra 2018

Do zbierky :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Nech sa páči sadnúť si do autíčka, preveziem vás:




Pred týždňom som sa stretla s dvoma bývalými kolegyňami, tiež dôchodkyňami, ktoré na rozdiel odo mňa si dôchodok užívajú naplno:-)

Soňu som vyzdvihla na autobusovej stanici a išli sme domov k Marte, ktorá má problém s pohybom a ísť do mesta je pre ňu problém. 

Strávili sme spolu vyše tri hodiny, ale ubehlo nám to veľmi rýchlo. Porozprávali sme sa o všeličom a ešte by sme dokázali rozprávať a rozprávať a tak neviem, či by sme tam neboli aj do noci, keby Soňa nemusela ísť na autobus. Možno dobre, že ona autom nejazdí :-)

Vymenili sme si drobné darčeky. Ja som dostala od Marty starý čajník. Vraj na vyhodenie. Našťastie vie, kto sa aj starine poteší :-)

Čajník je trocha poškodený, takže na používanie sa už nehodí. Dobre som ho vyumývala a našiel si miesto na polici v kuchyni:








Mám viac blogov, na ktoré veľmi rada kliknem každý deň. Zistím, čo je u bloger priateľky nové, čo robí, varí, ... Laura varila karfiolovú polievku. Keď boli ešte doma deti, varila som ju častejšie. Nazvali ju stromčeková, karfiol im pripomínal malé stromčeky :-)

Včera som parkovala hneď vedľa tržnice a keď som videla karfiol, kúpila som jeden. Zdá sa mi, že tento rok ich majú len málo, alebo to len ja som nevšímavá :-(

Dnes sme teda mali na obed karfiol aj my. Nie polievku, ale vyprážaný so zemiakmi a jablkovo-mrkvovým šalátom:





Dnes čaj len takýto, z vrecúška:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela!

4 komentáre:

  1. Je to veľmi milé , keď sa aj po rokoch stretávajú bývalé kolegyne. V dnešnej uponáhľanej dobe sa väčšinou kontakty po odchode na dôchodok prerušia. Prajem ešte veľa takýchto príjemných stretnutí.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    výšivka pekne napreduje.
    Stretnutie bolo určite milé a príjemné a verím, že si ho budete užívať ešte dlho...
    Akurát som Laure písala, že u nás boduje vyprážaný karfiol s varenými zemiakmi, dnes asi kúpim aj ja :-)
    Ja som si včera dala čaj rasca, fenykel, aníz...
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    výšivka bude zase velmi pěkná, to je zřejmé už teď. Konvice vypadá krásně, patrně byla součástí nějakého servisu. Zlatý motiv vinného listu je nadčasový, dnes by podobný servis byl určitě drahý. Pro sběratele nevadí, že je konvice poškozená, však i v muzeu nejsou věci úplně bez vady. Každá taková věc má svoji historii. To uštípnutí nevadí, škoda, že chybí ta úchytka na víčku, určitě by se to dalo přilepit, ale oni to jistě vyhodili. Je fajn pořádat takové soukromé minisrazy s kolegyněmi, mnohdy je to lepší než nějaká akce. ... Oběd vypadá výborně, podobně to dělám i já, květák mám ráda a teď je v našem obchodě v akci, tak zase koupím. Dávám ho do zeleninové polévky nebo dělám vyprážaný, jak máš na fotce, někdy dělám květákové řízečky. To také není špatné. Měj se fajn, Jana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, kamarádské setkání vždy potěší. Květák se nám letos hodně urodil. Tak polévka, smažené květák i placičky bylo naše časté letní jídlo.Trochu mám i zamraženo na zimu do bramborové polévky. Ať se ti daří ve škole i při vyšívání. M.

    OdpovedaťOdstrániť