Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!
Spokojne som sa pustila do novej výšivky. Nebude to veľké. Zatiaľ toho moc nevidieť. Pomôže aj konečné obšívanie, takže sa nečudujte, že dievčatko má pridlhú ruku. Myslím si, a tým trochu prezradím, že obrázok sa hodí do mojej parížskej série:
Urobili sme si zásobu vitamínov na zimu. Bez kvasenej kapusty by som nedokázala prežiť. Varím ju na mnoho spôsobov a rada si ju dám aj surovú. O kyslej vode z nej - kapustnici - sa mi už aj sníva. V surovom stave je to nápoj nad všetky :-)
Každý týždeň sa o dva plné súdky stará manžel a mne pri tom vyčrpká aj vyše dva litre vitamínovej bomby :-)
cvikla z mojej úrody :-) |
Teplé dni robia svoje. Kapusta kvasí ako o preteky :-)
Môj, v poradí druhý naj, nápoj je čaj:
ľubovník bodkovaný |
Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!
Nech sa vám darí!
Daniela!
na nás čaká kapusta v stredu--i keď nejak veľa jej nepotlačíme --ale treba aj trom deťom --a bude toho ako do poriadneho suda..Tým vlastne zhruba završím jesenné práce...a už čaká na mňa drôt a výroba dekorácií...no komu lepšie ako dôchodcom ha-ha
OdpovedaťOdstrániťPěkná zásoba zelí na zimu. A na výšivku jsem zvědavá. Posílám pozdrav na Slovensko. M.
OdpovedaťOdstrániťPěkná zásoba na zimu. To bude dobrot! Romana
OdpovedaťOdstrániťDanka,
OdpovedaťOdstrániťkapusta hrá u vás prím, super. Musíš mi niekedy napísať postup a skladovanie, asi sa do toho pustím aj ja :-)
Výšivka bude síce malá, ale určite milá, teším sa.
Ja som dnes mala zelený broskyňový čaj, tesne pred piatou.
páá
Domáca kvasená kapusta sa s tou kupovanou nedá porovnať ... Raz som z takej varila u syna ... a nikdy viac ... Tiež máme súdok už nabitý ... Tak dobrú chuť, nech nám tá kapustička zdravie posilní ... :) Dani, maj sa dobre ... L.
OdpovedaťOdstrániťPretty stitching and not sure that I could drink cabbage water - lol!
OdpovedaťOdstrániťoj mňam mňam kapustička...nech vám veľa zdravia dopraje :)
OdpovedaťOdstrániťZelí jsme nakládali kdysi dávno, v mém dětství, na to byl mistr můj dědeček. Teď už zelí kupujeme a nemohu říct, že by to bylo něco jak tady čtu - nikdy více. To určitě neplatí. Ano, na trhu je více dodavatelů a my máme dvě značky, které bereme pravidelně a mají opravdu chutné zelí - je to bez práce, jen té kapustnice je tam dost málo. Jenže je to o zvyku. Já nemohu říct, že vařím zelí na mnoho způsobů. Já dělám zelí podle babičky, je to slezský způsob, kdy se zelí zahušťuje jemně nastrouhaným velkým bramborem. Jinak vaří zelí přítel a musím ho pochválit, je moc dobré. Takže zelí zdar a pěkné dny k tomu. Jana :-))
OdpovedaťOdstrániť