nedeľa 14. októbra 2018

Som tu :-)

Ďakujem vám všetkým, ktorý si klikli na môj blog napriek tomu, že sa tu dlhú dobu nič nedialo! Ďakujem za krásne komentáre! 

Celý mesiac som tuho pracovala na dokumentoch do školy. Začala som na staré kolená učiť nové predmety. Ono to najskôr bol jeden a potom sa pridružil aj druhý. Ako chemik učím obidva odborne, ale keďže sú to úzko špecializované odborné predmety, musela som sa najskôr prelúskať ich obsahom a potom sa dať do spracovania dokumentov na môj obraz. Lebo taká som ja, musím mať vo všetkom jasno a aj keď to bude možno len na jeden školský rok (snáď si škola už nájde náhradu za mňa), robila som to tak, aby som bola spokojná sama so sebou:-)  
Nuž, neplánujem sa v mojom veku meniť:-)

Včera večer som "slávnostne" všetko ukončila a mohla som urobiť niekoľko desiatok krížikov na začatej septembrovej úlohe na Christmas Ornie SAL. Ako mám vo zvyku, tu ukážem len rubovú stranu a kto chce vidieť aj lícnu, klikne si na tento odkaz TU.


9 po hromade, ešte 3 a budem rozmýšľať nad ich použitím :-)
Ale nemyslite si, že som sa od práce vôbec neodtrhla. To si ja na vychádzky do prírody vždy nájdem čas. Tohtoročná jeseň mi praje. Ranné hmly, krásne slnečné dni, farby, vetrík občas silnejší, čo padajúce lístie berie so sebou a zametá ním cestu, dlhé tiene pri zapadajúcom slnku, pracovití gazdovia na traktoroch pri jesenných prácach v poli, krávky pasúce na poslednej tráve, ...,  nádhera!

















Aj pohľad z okna stojí za odfotenie:

Ešte sa len slniečko derie cez hmlu, ale hodín je už dosť, hodinu pred obedom:



 



A keď je hmla preč:




Aj čaj som si popíjala:





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela!

9 komentárov:

  1. Danka, tesim sa z tvojho navratu... :) a obdivujem nadherne fotky krasnej prirody... Vyhlady ti tisko zavidim... Po cely rok mas najkrajsie obrazy priamo pred sebou... Maj peknu nedelu ... pa L.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Jéé!😍I já se těším z nového příspěvku❤, už jsem, jak vy pěkně ve slovenštině říkáte, " za Vámi smútila". ☺ Fotky úžasné, tento podzim je opravdu krásný (ale toho tepla už je na mě nějak moc). ps.Školní přípravy a všechno to papírování z domova taky dobře znám.🙏😬 Učitelství je v dnešní době tvrdá řehole. Každý na učitele nadává, jak mají pořád samé prázdniny a že chtějí zvednout platy, ale kolik času stráví prací mimo katedru, už nikdo nevidí. Krásnou neděli!❤ Lenka

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    už som si robila starosti, či sa Ti nedajbože niečo nestalo... Teším sa, že si opäť tu :-)
    Výšivka je krásna, veď ako vždy. Fotky nádherné, tohtoročná jeseň je zatiaľ príjemná, my chodíme každý deň von na bicykli.
    Verím, že už máš všetko pripravené do školy podľa svojich predstáv, tak Ti prajem usilovných študentov a Tebe veľa optimizmu...
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Ευχαριστούμε για τις όμορφες φωτογραφίες που μας επιτρέπουν να γνωρίζουμε τη χώρα σας !!! Καλή συνέχεια σε ότι κάνετε !!!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  5. It looks like you are having a beautiful October, Daniela! Such pretty landscapes you shared through your photos :) And your little dancing girl is so cute, too. Enjoy your week ahead :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, Danka,
    vítám tě zpět, také jsem téměř denně nahlížela a ta pauza byla na tvoje poměry dost dlouhá. Školní dokumenty zaberou hodně času, to ví každý učitel, který si nasadil určitou laťku a pokud je náročný ke svým žákům - studentům, je náročný i k sobě. Obojí chce čas, ale přináší to výsledky. Pokud ses rozhodla setrvat ve vyučovacím procesu, nezbývá, než všechno, co se vyžaduje (není to vždy z hlediska vyučujícího potřebné) zpracovat. Přeji ti tedy úspěšný školní rok, aby ti přinesl i to potřebné uspokojení. ... Jinak fotky jsi pořídila velmi hezké, slunečné dny já osobně vítám a přála bych si, aby jich bylo co nejvíce. Ať se ti daří, přeje Jana :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. I já děkuji tobě za tvůj čas na mém blogu :-) čajíček máš zelený? já ted ujíždím na zeleném čaji s příchutí soursupu ♥

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Už jsem se lekla, že se něco stalo a oni to byly povinnosti! Vůbec se Ti nedivím, kdo má pořád svůj poctivý styl, nebude to přece nikdy měnit.
    Letošní rok nám na teplé počasí opravdu přeje a podzim je jak vymalovaný. Pa Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Beautiful stitching, Daniela!:) Loved watching all the lovely landscape pictures:)

    OdpovedaťOdstrániť