sobota 26. júla 2014

Nekysnutý kabáč

Tak a 2/3 mám už hotové:





Dnes som upiekla kabáč podľa receptu mojej svokry. Trochu som ho vylepšila. Svokra ho robievala len z bielej múky a kyslého mlieka. Namiesto droždia, a teda kysnutia, sa použije sóda bikarbona. Ja mám dva varianty. Dnes som dala 1/3 tmavej múky a 2/3 bielej múky. Pridala som semienka. Tie si každý môže vybrať podľa chuti, alebo podľa toho, čo dá komora. Mne dnes dala sezamové, ľanové a tekvicové. A bez rasce by sa mi to nerátalo. Tú mám veľmi rada takmer všade. Namiesto kyslého mlieka dávam zakysaný cmar (podmáslí) z Lidla. Približne na kg múky dávam dve malé lyžičky sódy. Soľ podľa vlastnej chuti. 




múka, semienka, soľ, sóda sa vymieša s cmarom,
dnes som pridala trocha aj kefíru, zdalo sa mi, že to mám trocha husté,
cesto by malo byť redšie ako na kysnutie
dať na vymastený plech
plech vymazať len tukom na pečenie (teraz mám heru)
hotovo!
ešte teplý kabáč s maslom je výborný!
Dobrú chuť!
Niekedy to bude aj druhý variant. Je to rýchle pečenie, lebo nevyžaduje čas na kysnutie. Vhodné, ak zabudnete kúpiť chlieb, či príde nečakaná a hladná  návšteva.

Ďakujem za návštevu! Príďte opäť!
Daniela

2 komentáre: