Dnes som upiekla kabáč podľa receptu mojej svokry. Trochu som ho vylepšila. Svokra ho robievala len z bielej múky a kyslého mlieka. Namiesto droždia, a teda kysnutia, sa použije sóda bikarbona. Ja mám dva varianty. Dnes som dala 1/3 tmavej múky a 2/3 bielej múky. Pridala som semienka. Tie si každý môže vybrať podľa chuti, alebo podľa toho, čo dá komora. Mne dnes dala sezamové, ľanové a tekvicové. A bez rasce by sa mi to nerátalo. Tú mám veľmi rada takmer všade. Namiesto kyslého mlieka dávam zakysaný cmar (podmáslí) z Lidla. Približne na kg múky dávam dve malé lyžičky sódy. Soľ podľa vlastnej chuti.
múka, semienka, soľ, sóda sa vymieša s cmarom, dnes som pridala trocha aj kefíru, zdalo sa mi, že to mám trocha husté, cesto by malo byť redšie ako na kysnutie |
dať na vymastený plech |
plech vymazať len tukom na pečenie (teraz mám heru) |
hotovo! |
ešte teplý kabáč s maslom je výborný! |
Dobrú chuť! |
Niekedy to bude aj druhý variant. Je to rýchle pečenie, lebo nevyžaduje čas na kysnutie. Vhodné, ak zabudnete kúpiť chlieb, či príde nečakaná a hladná návšteva.
Ďakujem za návštevu! Príďte opäť!
Daniela
Cupcakes and home made bread - pastry are looking so very sweet!
OdpovedaťOdstrániťWell done Daniela :)
Nurdan thank you for your kind words!
OdpovedaťOdstrániť