piatok 24. augusta 2018

Aj prácou je človek živý :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcich príspevkoch!

Dnes mám vo výšivke aj Seinu a loď plaviacu sa po nej:



Zemiaky na našej roli dávno dozreli. Suchú vňať manžel skosil už dávnejšie. Ale vyberať zemiaky zo zeme pri takýchto horúčavách? To sa prieči zdravému rozumu :-(

Na dedine je to tak: začne jeden, pridajú sa všetci, aj my :-) Cez víkend sa má už ochladiť, ale malo by aj pršať. Po daždi budeme vyberať zemiaky zblatené, teraz pekné, suché a čisté. Ide sa na to!

Maxík takú prácu ešte nevidel, takže mu ju treba ukázať aspoň v malom vydaní. Nech chlapec vie, že život na dedine nie sú len vychádzky s Borom do krásnej prírody :-)

Mňa nechali doma. Traja chlapi vyorali a vyzbierali 6 vriec veľkých a 1vrece malých a rozseknutých zemiakov (nechali ho gazdovi v susedstve našej role, uvarí prasiatkam). 











A teraz pôjdu zemiaky do debničiek a do pivnice. Odfotím :-)


Na čaj sa mi ohlásila suseda Katka. Po dvoch týždňoch doma, v Bratislave, sa prišli "schladiť" na chalupu do Jasenovej. Snáď sa cez víkend naozaj schladia :-)





Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

5 komentárov:

  1. Dobrý den, Danka,
    výšivka hezky přibývá a dobře, že upozorňuješ na Seinu i s lodí. Také jsem měla možnost se tam projet, jednou i večer za tmy, což bylo zajímavé, z lodi pozorovat osvětlenou Paříž, hlavně mosty a také Eiffelovku, která do tmy krásně svítila. ... Hezky jsi přiblížila sklizeň brambor, dobře, že jste to ukázali i Maxíkovi, však taková práce zdravému neublíží. Já to znám, protože jsme z gymplu jezdívali na bramborové brigády a pak i v 1. ročníku na fakultě, takže brambor jsem se nasbírala dosti. Myslím, že i přes to sucho máte pěknou úrodu. Přeji krásný den, Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No, práce na poli naní žádná legrace, pocházím z vesnice, tak to znám. Ale ta dobrota! To se nedá s těmi kupovanými v obchodě srovnávat!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    úrodu ste mali parádnu a amxík sa niečo nové aj naučil a videl :-)
    U nás dnes konečne prší, snáď to vydrží aspoň do večera, lebo sucho už bolo veľké.
    A výšivka pekne pribúda, si šikovná.
    Pekný víkend, pá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Dani, úrodu brambor máte dobrou. U nás pro velké sucho je brambor málo a jsou maličké. M.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Dsnks, pekná úroda ... Ja zemiaky kupujem v marketoch, raz sú výborné, inokedy zas nie ... Niet nad dobrú domácu úrodu ... Kochám sa výšivkou ... je parádna :) pa

    OdpovedaťOdstrániť