štvrtok 9. augusta 2018

Len tak, ... kuchynsky :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Pred pár dňami som začala štrikovať s fialovými odtieňmi vĺn. Ale po kúsku som to zanechala. Prečo? Nuž tu to vidieť:


táto strana je v poriadku

 ale ľavá časť sa mi nejako zúžila :-(

Nepáčilo sa mi to. Párať? Tak to si ešte rozmyslím :-)

Dnes som rozmyslela - vypáram, začnem znovu. Nahodila som opačnú stranu, nech sa pôvodne nahodené očká trochu uložia. Teraz sa mi to už páči. Predstavte si, že to urobili navyše dve očká:





Hokkaido nepestujem, dostala som od Ivetky a tak dnes bola skvelá polievočka- recept TU:




Cukety a tekvice si v tomto teple rastú o 106 :-)
Vylepšila som recept na cuketovo - zemiakovú babu. Pridala som hrsť pokrájaných mladých cviklových listov:



výborná :-)


Zapekala som zemiaky s cuketou:


4 vajcia v smotane s trochou soli som zamiešala a zaliala takmer dopečené zemiaky,
povrch som prikryla plátkami mozzarelli, a dopiekla

vyzerá to výborne, však?  a chutilo tak, ako vyzerá :-)
Tiež som zapekala zemiaky s kuracími stehnami a krídelkami:


k tomu uhorkový šalát :-)
Ešte slepačia polievka, zeleninová polievka s prvými ačokčami, tekvicový prívarok so zemiakmi a volským okom, to nemám odfotené. Vyzerá to teraz, že len jeme. Ale pozor - to je varenia za dva týždne. Varievam na viac dní, z lenivosti a možno aj preto, že varenia nie je moje hobby :-(

Dnes som si nastrihala peržlenovú vňať na sušenie:




Vytiahla som si tri mrkvičky na večerné hryzkanie:



A čaj? No predsa petržlenový, o jeho účinkoch si prečítate TU:






Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

7 komentárov:

  1. Ahoj, Danka, jsi fakt dobrá s tím pletením, já nepletu, tak obdivuji. Jsem zvědavá, co z toho bude. ... Jinak určitě vyzkouším tu hokkaido polévku. Možná i zapékané brambory s kuřecím masem, to by nám také doma mohlo chutnat. Díky za tipy a zdravím na Oravu. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka ... samé dobroty ... a takto večer ... vieš ako tu slintám ? Tie zapekané zemiaky vyzerajú skvelo ... jedny aj druhé ... Už viem, čo urobím zajtra na obed ... Ja tiež varím aspoň na dva dni ... každý deň stáť pri sporáku sa mi nechce ... :) A večere mávame suché ... Musím ti pochváliť úrodu ... Pekná mrkvička, a tá vňaťka ... veľká, pekná zdravá ... tú moju už poznačili horúčavy ... Maj sa dobre ... pa

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Milučký večer. Tie zapekané zemiaky sú fakt s mozzarellou? Keby som nečítala, tak dám ruku do ohňa, že klobáska. :) vyzerá to mňamkovo všetko. Aj predtým. Pletenie je, ako vždy, úžasne rýchle. Tiež som zvedavá, čo to bude. A tie tetušky s bábovkami na výšivkách sú veselé. :) Iste budú radostne "vykračovať" v kuchyni ako súčasť niečohi milého. :) Hokaido polievku som ja varila 1.raz asi 2 roky dozadu. Vznikla mi taká hokaido cesnačka, ale deti by ju bez výraznejšej chuti nejedli. :) pá a krásne dníky.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Cuketu mám ráda na všechny způsoby a dýňovou polévku také. Řadím ji mezi „zahřívací” jídla, takže jí uvařím až se ochladí....a to hned tak nebude.
    To pěkné pletené bude polštářek? Vypadá už teď nádherně:-)
    Měj se krásně, Romana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka,
    pletenie Ti pekne napreduje, páčia sa mi farby.
    No a tie dobroty, iba čo mi robíš chute, niečo z toho určite vyskúšam. Zato ja varím každý deň a niekedy aj večere...
    Úrodu máš krásnu a tá vňaťka, mojej sa tento rok akosi nedarí.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. I love the knit stitch in this pattern! The colors are beautiful. :D

    Your blog often makes me hungry. My husband does not like zucchini much but I like it a lot.

    OdpovedaťOdstrániť