sobota 20. júna 2020

Prečo som lienkovala :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Retro dovolenkový  obrázok je pred dokončením:



Minulé leto bolo pre mňa ťažké. No, nie žeby som teraz bola na tom lepšie, cítim sa stále "pod psa", ale tak, ako vlani, aj teraz mi pomáhajú ručné práce. Vlani som vyšila niekoľko malých obrázkov s lienkami, dokonca som aj jeden príspevok nazvala "lienkovanie".  Pozrieť a zaspomínať na  to si môžete TU, TU a TU

A prečo práve lienky? Jednoduché. Od vnuka Maxa som dostala super šálku a moji stáli čitatelia vedia, že pre mňa to je hotový poklad. Aby som ju mala stále na očiach a tešila sa s ňou, vymyslela som si niečo na okno v mojej izbičke na tvorenie :-)




jedno takéto lienkové srdiečko dostala Zuzka ako bonus k trom bylinkovým vrecúškam :-)

a tu je šálka, s lienkami :-)



 
tu vyšívam :-)
krása!


vankúšikovo :-)



Takže čaj bude dnes v krásnej a milej šálke od Maxíka:

a čaj s názvom zlatá ihla, ... žeby moja :-)



Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí a zostaňte zdraví!
Daniela!

11 komentárov:

  1. I love your little crosses about ladybugs and your "craft room" are só clean and comfortable! Nice photos!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. V první chvíli jsem nevěděla co to je lienka a ona je to beruška. To je roztomilý dárek od Maxíka ... z toho musí čajík chutnat! Tvoje lienkovaní na okně je krásné a vždycky tě potěší. Pivoňky už nám odkvetly.. pomohl k tomu setrvalý déšť. Krásné je, že zas pokvete něco dalšího nového. Danielko, krásnou neděli přeji. Pa Jarka.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Máš perfektnú lampu a krásny lienkový dekor k tomu! Málokto má izbičku na tvorenie, tiež by som takú chcela :-) Ten čaj má super názov ako stvorený pre Teba :-)
    Prajem pokojnú nedeľu, u nás leje a leje, dobre sa bude oddychovať s šálkou čaju :-)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka,
    prvá výšivka bude autobus?
    Veľmi sa mi páči lienková šálka a Tvoje vankúšikové zátišie, krása. Nech Ti i naďalej robí vyšívanie radosť.
    Čajík s takým názvom som ešte nemala, to je čierny čaj?
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danielko,krásná vyšívka.Moc se mi berušky líbí.Já jsem vysazená na motýlky a kopretiny.Vyšívání považuji za nejlepší pomocníka při zdravotních i osobních problémech.
    Přeji krásné letní dny.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ahoj, Danka,
    posílám ti první letní pozdrav, i když u nás pořád prší, ne, přímo leje a někde jsou záplavy. Jinak jsem si myslela, že slovenštinu znám, ale je pár slov, které objevuji a "lienka" k tomu patří. Netušila jsem, že je to beruška, bedrunka nebo slunéčko sedmitečné. Měla jsem kameninovou pokladničku ve tvaru lienky, fakt pěkná, takové dnes nejsou vidět, ale dala jsem ji do našeho muzea - byl zájem. ... Tvoje výšivky a výzdoba doma je na 1***, máš smysl pro detail. Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Lienky milujem, pripomínajú mi moju starkú, ktorá ma učila vyšívať. Začínali sme lienkou. Bola krásna ,lienka i starká. Je moc dobre, že si obklopená, Danielka, vecmi,ktoré Ti robia radosť.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Danielka, vysivky su nadherne...lienky su krasne a na vankusikoch vyzeraju velmi dobre :) Obdivujem tvoju trpezlivost...krasny den prajem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Очень красивые подушечки, яркие, стильные, очаровательные!!! Красивый и уютный подоконник и весь интерьер жизнерадостный! :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Wau, tak tie linkové vankúšiky ma úplne dostali, sú prekrásne...koľkokrát si myslím, že by som chcela tak pekne, rýchlo a s chuťou vyšívať tak ako ty Danka...len by som si musela ísť pre silnejšie okuliare, lebo neviem ako by to dopadlo, ja už asi ostanem len pri hačkovaní a štrikovaní :) ale aj to sa mi posledné mesiace nejako nechce. Dani, nech sa ti darí.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Danuška
    krásne výšivky, dušu potešia.

    OdpovedaťOdstrániť