streda 18. júla 2018

Tri Grácie :-)

Vitajte u mňa!
Ďakujem vám za komentáre v predchádzajúcom príspevku!

Vyšívala som len ráno:


Celé poobedie som strávila s mojimi kamarátkami, Hankou a Maňou. Celé štyri roky štúdia na gymnáziu sme tvorili nerozlučnú trojicu. Navzájom sme si pomáhali pri štúdiu, spolu sme chodili trikrát v týždni do kina, absolvovali sme tanečnú, každý podvečer sme sa spolu prechádzali a rozoberali "politiku na blízkom východe", spolu sme sa radovali i smútili,  navzájom sa utešovali i povzbudzovali, ...

Po čtyroch rokoch sme sa rozpŕchli na vysoké školy. Hanka do Prahy a už tam aj ostala, Maňa do Košíc, odtiaľ za prácou do Prievidze, potom sa vrátila do Istebného k starnúcej a chorľavej mame a nakoniec spolu s mamou zakotvili v Osádke, nuž a ja do Bratislavy a odtiaľ, už vydatá, do Jasenovej. 

V roku 1974 sme sa rozišli a už sme sa v trojici viac nezišli. Až dnes! Hanka prišla z Prahy na týždeň k bratovi, dohodli sme sa a išli sme k Mani. Stretnutie to bolo dojímavé, so slzami, aj teta mala veľkú radosť z nášho stretnutia :-)

Vyrozprávali sme sa, zaspomínali, zasmiali a ešte dlho by sme vydržali, len čas je neúprostný. Takmer šesť hodín spolu a nám to ubehlo ako voda. Ani sme sa spolu nevyfotili :-(

Doma mi nedalo a našla som pár starých fotiek. Starých a nekvalitných, ale snáď na nich niečo bude vidieť:

tri Grácie v akcii:-)
Trocha z wikipedie:
Charitky (v gréckej mytológii) resp. Grácie (v rímskej mytológii) (gr. Χάριτες - Charites, lat. Gratiae) boli starogrécke (resp. starorímske) bohyne pôvabu a krásy, dcéry najvyššieho boha Dia a ókeanidy Eurynomy.

tri Grácie na chate na výlete v druhom ročníku :-)

tri Grácie sedia na vedrách na zemiakovej brigáde :-)

tu nám jedna Grácia chýba, určite je vľavo, či vpravo, lebo dve Grácie sa pozerajú každá v inú stranu :-)
je to na stužkovej slávnosti 23. novembra 1973,
inakšie tu a vtedy som sa ja zoznámila s mojim manželom  a odvtedy sme spolu:-)

Viac som nenašla :-(

Čaj bol dnes až po našom stretnutí a v príslušnom servise - Tri Grácie:









Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!
Daniela!

10 komentárov:

  1. Tak to muselo být super setkání, určitě jste si to všechny užily :).

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Takéto priateľstvá na celý život sú veľmi vzácne ... a krásne ... Porozprávať sa s odstupom času o všetkom možnom i nemožnom ... ale to vieš aj sama ... :) Danka, prajem pekné dni ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka,
    verím, že ste si to stretnutie po rokoch užili a bolo to krásne stretnutie, vtedy čas plynie rýchlejšie...
    Čajník so šálkou sú krásne, aj čaj z nich musel chutiť lepšie :-)
    Pááá

    OdpovedaťOdstrániť
  4. To je úžasné, že ste sa zase stretli! Teším sa spolu s Vami. :) Na fotkách vyzeráte krásne. My sme boli na gympli tiež takéto 3 kamošky, (ja tiež jediná blondína) a máme super vzťah dodnes aj keď sa vidíme 1-2x do roka, vždy si bez okolkov čokoľvek môžeme jedna druhej "na nos zavesiť" a vieme, že nájdeme priateľskú podporu. :) Čajník so šálkou sú rozkošné. Krásne dníky.

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Danka -.--- aj ja som to teraz zažila stretla som sa s priateľkou zo zákl.školy ...je to úžasná radosť a toho rozprávania.... tak pokračujte v stretkách držím vám palce

    OdpovedaťOdstrániť
  6. It is always so nice to meet old friends and remember those days:)

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Krásni ľudia, milé stretnutie. Nie je jedna z Vás náhodou pani profesorka Sabová, najmilovanejšia fyzikárka nielen mojej dcéry, ale väčšiny gymnazistov z Dolného Kubína?

    OdpovedaťOdstrániť
  8. To je moc pěkná vzpomínka. V naší třídě na gymnáziu jsme také jedné trojici děvčat říkali tři grácie, ale ony bydlely v jednom domě a kamarádily se od malička. V mém případě také tvořím trojici kamarádek od gymplu a setkáváme se několikrát ročně, známe své rodiny, prostě fajn. Takže - ať žijí tři grácie! Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Danka, muselo to byť veľmi príjemné stretnutie po toľkých rokoch, je to veľký dar keď má človek výborné kamarátky, ja mám takých tiež pár, som za ne vďačná a vážim si ich.

    OdpovedaťOdstrániť
  10. Danielko, krásné setkání. Kamarádství je úžasná věc. Musíte na plánovat další sraz...ty fotky to je parádní vzpomínka. Měj se hezky papa Jarka.

    OdpovedaťOdstrániť