štvrtok 20. decembra 2018

Posledné šitie pred sviatkami

Vitajte u mňa!
Ďakujem za komentáre v predchádzajúcom príspevku! Medovníčky sa u nás nezdobia. To by museli byť len na ozdobu, nie na jedenie. Tá cukrová zmes na zdobenie je u nás nejedlá :-)

Sviatky pred nami, ja nepečiem. Takých je asi málo, ale výnimky musia byť, nie? Robím to, čo ma baví a tak som začala vyšívať niečo nové:



A keďže budem musieť "zabaliť" svoju krajčírsku dielňu na niekoľko dní, aby mali kde byť naše deti počas Vianoc, došila som ešte v lete rozrobený vankúšik. Možno si na dve rovnaké výšivky spomeniete, lebo presne taký istý som v auguste šila pre Ali. A tu je teda ten môj oneskorený o pár mesiacov:

najskôr v mojej izbe na okne, aby som sa mohla tešiť :-)

potom prešiel pár políc s knihami :-)



i keď teraz mám na rímse vianočný venček, vyskúšala som to aj tam :-) 

potom som to skúsila na kľučkách okna v kuchyni, s výhľadom na kostol :-)

a zrejme zaparkuje na poličke :-)

asi ešte skrátiť šnúrku :-)

Horúci nápoj s príchuťou brusnice kanadskej bol mojim dnešným čajom:







Ďakujem vám, že ste sa zastavili u mňa a venovali mi chvíľu zo svojho vzácneho času!

Nech sa vám darí!

Daniela

5 komentárov:

  1. Merry Christmas, Daniela! I love your little stitched baking girl--so very sweet :) Hope you have a lovely holiday with your family!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Danka,
    super si zužitkovala výšivku, najviac mu to asi sekne zavesený na poličke :-)
    \ja mám napečených asi 11 druhov, dnes som piekla ešte do školy na besiedku a zajtra budem piecť ešte na skúšku na faru, Kubko bude vystupovať v kostole na vianočnom vystúpení... ja by som piekla stále a potom pomaly priberáme :-)
    Dnes som čaj nemala, bola som u zubárky a na čaj som nemala chuť.
    Páá

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Danka ... všade to tomu krásnemu vankúšiku svedčí ... pozdravujem a maj sa dobre ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Danka, ten vankúšik je bezvadný a ty máš takovou fantazii, kde všude ho vyfotit! Líbí se mi tvoje "robím, čo ma baví" a to je správné. Uznávám, že nepečeš, sice vás bude asi na Vánoce dost, ale každý nemusí jíst sladkosti a pak nemusí řešit, že přibral. Já jsem upekla 4 druhy a udělám jedno nepečené. Ale už mě to tak nebaví, jako kdysi, ale zatím aspoň tohle. U nás je zvykem péct vánočku, ale ani tu už pár let nepeču, my v Globusu dostaneme krásné vánočky a nejen ty. Tak proč to dělat, říkám já. :-))). Právě jsem přišla z města a tam jsem žádný předvánoční shon neviděla, asi jsem nebyla na správných místech. Užívej si ten předvánoční čas, Jana

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Já peču a moje hladové kobylky ujídají a ujídají...Slečna z polštářku také nese něco dobrého a neví kde zůstane, ale sluší jí to všude :-)
    Užij si zbytek adventu, pa Romana

    OdpovedaťOdstrániť