nedeľa 20. septembra 2015

Jesenné kytičky

Jeseň je tu s celou parádou. Teploty sa umúdrili a klesli a prišiel aj dážď. Dve noci sa oblohou preháňali blesky, každú chvíľu hrmelo, len môj manžel nič nepočul :-)))

K jeseni patria šípky a rastú aj tie moje, vyšívané:


Za tými skutočnými som sa vybrala dnes do prírody. Popoludní sa miestami roztrhli mraky a vykuklo slniečko. Bol by hriech sedieť doma. Zobrala som so sebou Bora a vyšla na obľúbený kopec Kublovo. Na to, že toľko pršalo, nebolo ani mokro. Dážď nebol prudký a tak nezbehol dolu brehom, ale vsiakol do vysušenej pôdy. A tá by určite prijala ešte viac.

Dnes mám pár foto vyschnutého starého stromu, obklopeného kríkmi v jesenných farbách:






Z prechádzky som doniesla dve kytičky. Jednu na dvor a jednu do kuchyne na okno:








viete, z čoho je tých 5 fľaštičiek?



Nech sa vám darí!
Daniela

15 komentárov:

  1. Danielko, moc hezké fotky jsi nafotila... na podzimu jsou krásné právě ty barvy a pořád se mění ... to listí venku v bandasce (?) je hezké ... šípky mám taky nastříhané, ale máme je blízko silnice, takže čaj udělat nemůžu, ale ty je máš z přírody, to by sis mohla udělat ... sušení asi jde těžko ... výšivku jsi vybrala stylově v období šípků... s těmi flaštičkami jsi měla dobrý nápad ... ale od čeho jsou vůbec netuším.
    Hezké pondělí ti přeju. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem ti, Jarka! Ja mám jeseň rada hlavne pre tie nádherné farby. Tie konáriky sú v 5 litrovej kanvičke na mlieko. Roky sa na mlieko nepoužíva, iba na kvietky, ale už sa spravila na dne diera, tak sa do nej nedá dať voda. Niečo z nej ešte vymyslím, nech ešte poslúži :-)
      Ešte som šípky nesušila. Tento rok to chcem skúsiť :-)
      Fľaštičky sú zo smotany do kafé značky Maresy(i?). Občas si ju kúpim a napadlo ma, že ich na niečo zúžitkujem. Celkom sa mi to páči na tie šípky, ako vyšívam, pozerám sa na okno a pohľad ma teší :-)))
      Ďakujem za krásny email, odpoviem, ale teraz nie, ideme dva dni maturovať - mimoriadny termín. No a mám to na hlave ja :-(((
      Pááá

      Odstrániť
  2. Your autumn wreath is really wonderful and beautiful photos of autumnal nature.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Autumn is looking lovely in your part of the world, Daniela! The berries in bottles are so cute!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you, Carol!
      I am glad that you like our nature!
      The autumn is beautiful, full of colors!
      Greetings!
      Páá

      Odstrániť
  4. Dobrý den,včera jsme byly s dcerou na procházce a donesly jsme si také množství "surovin" k podzimnímu aranžování.flaštičky bych řekla,že jsou od kapucína-smetánky...??? delší dobu jsem se neozvala,maminka "na pokračování" slaví 90-ku.....tož tak,přeju krásné podzimní dny.z Moravského Slovácka na Oravu zdraví Helena.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Helenka, rozhodla som sa, že tak, ako si na blogoch všetci tykáme, budem aj tebe tykať, beriem ťa ako bloger priateľku :-)
      Dúfam, že ťa to neuráža.
      Uhádla si, fľaštičky sú z Maresi do kafé.
      Helenka, máte v rodine vzácnu príležitosť na oslavu. Maminke blahoželám aj ja, nech si ešte život užíva v zdraví a kruhu rodiny!!!!!!!!!!
      A tebe tiež prajem, aby si s ňou mohla tráviť krásne chvíle! Vieš, ja už nemám nikoho a je to zlé. Chýbajú mi :-(((((((((
      Pááá

      Odstrániť
  5. Aktuálny obrázok vyšívaš Danielka...jeseň nemám veľmi rada kvôli tomu že príde zima a tú ja veľmi nemusím....ale krásy jesene zbožňujem, tie nádherne zafarbené listy stromov, prechádzka pri zbere šípok...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Evka, už dlhšie som si naň robila zálusk :-)
      Ja mám rada každé obdobie a aj počasie, len nech nič netrvá moc dlho, nech sa to strieda a je mi fajn :-)
      Ale jesenné farby určite vyhrávajú!
      Pááá

      Odstrániť
  6. Dani ... výšivka je krásna ... viem si z nej predstaviť vankúš v jesenných farbách ... ale aj vrecúško na sušené šípky by sa mi páčilo ... Musím sa aj ja vybrať na šípky ... v našom okolí ich je veru dosť ... Mám rada jesenné dekorácie z prírody ...
    Danka maj sa dobre ... pa ... L.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Lauri, presne tak, vankúš, či vrecko, neviem sa rozhodnúť. Ale mám času dosť, mám pokazený šijací stroj a stále som ho neodniesla do opravy.
      Jeseň je fakt nádherná, mám to veľmi rada, keď je už chladnejšie, ale svieti slniečko dlho, fúka vietor....
      na šípky sa vraj má ísť až po prvom mraze, vtedy majú v sebe najviac vitamínov, tak chcem ísť aj ja, ešte som nesušila šípky, ale hádam na peci mi to pôjde :-)
      Lauri, maj sa fajn!
      Pááá

      Odstrániť
  7. Was für herrliche Herbstfotos, liebe Daniela. Bei uns ist noch alles grün - aber ich glaube, nicht mehr lange Zeit. Heute war erster Tag Nebel in der Frühe - da verfärbt sich das Laub bald. Ich liebe die schönen Herbstfarben und die bunten Beeren in den Hecken und auf deiner Stickerei :))
    Einen schönen Abend
    Marion

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Danke, Marion!
      Ich habe auch gerne fallen und alle seine Farben!
      Es kommt sehr schnell, und es ist an Ihnen schnell kommt :-)
      Süße Träume!
      Páá

      Odstrániť
  8. Was für herrliche Herbstfotos, liebe Daniela. Bei uns ist noch alles grün - aber ich glaube, nicht mehr lange Zeit. Heute war erster Tag Nebel in der Frühe - da verfärbt sich das Laub bald. Ich liebe die schönen Herbstfarben und die bunten Beeren in den Hecken und auf deiner Stickerei :))
    Einen schönen Abend
    Marion

    OdpovedaťOdstrániť