streda 27. januára 2016

Čudná to (ne)zima :-(

Potešilo ma, že nie som sama, čo sa venujem internetu viac, ako by bolo dobre. Znamená to, že sa nemusím báť, že sa stanem prvá "závisláčka" pokročilého veku. Dievčatá, ale aj tak si dávajme pozor, aby sme sa nestretli na liečení :-))))

Jasné, vyšívam kus histórie Ríma - Koloseum. Nezaprie sa priateľka Giovanna, Talianka. Napísala mi, že jej to pripomenulo film Prázdniny v Ríme s Audrey Hepburn! No, nie je to nádherné?




Už takmer týždeň som nebola na prechádzke. Tohtoročný január sa asi zapíše do histórie Oravy ako január bez snehu. Aj to málo, čo pred týždňom napadalo, sa už roztopilo. Dve noci bol mráz, ako sa na január patrí a zas oteplilo. Dnes sa pridala zrána hmla, na obed na chvíľu preblyslo slniečko, ale hneď sa nahrnuli mraky a mňa to vôbec nelákalo vyjsť z domu.  Premohla som sa a najväčšiu radosť z toho mal Boro :-)


















Nech sa vám darí!
Daniela

23 komentárov:

  1. Danielko, u nás bylo 12 stupňů doslova jaro.. bylo celkem dost sněhu a je pryč ... snad ještě přijde nějaká zima ... už nám vystrčily hlavičky talovíny, takové malé žluté kytičky co kvetou ještě před sněženkami...
    Taky jsem se chtěla jít projít, ale já se nepřekonala jako ty, říkala jsem si, že to bude samé bahno .... přitom ráda chodím ...
    Měj se hezky. Jarka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to vyzerá ako pred jarou, Jarka :-)
      U nás dnes leje ako z krhly :-(
      Vygooglila som si talovín, veru ja ho nepoznám, ale páči sa mi.
      A dobre, že som sa včera nanútila ísť von, dnes by to už nešlo, iba ak po dedine. Zajtra to má pokračovať, tak to už bude po lyžovaní aj na Kubínskej holi.
      Pááá

      Odstrániť
  2. Liebe Daniela,
    deine italienische Dame auf ihrem Roller sieht schon sehr fesch aus. Von Paris bis Rom, du bist auf Reisen...lächel..
    Ich war diesen Monat auch bisher kaum spazieren leider, das sollte ich unbedingt noch ändern.
    Grüße dich ganz lieb
    Deine Sandra

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sandra Bergwerk , zumindest habe ich unterwegs bin Kreuzstich :-)))
      Ich gehe zumindest rund um unser Dorf :-)
      Pááá

      Odstrániť
  3. Glad that you were able to get out on a walk - great pics, and yes, your scooter lady reminds me of Roman Holiday, too.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Asi to s tou tvojou závislosťou až také zlé nebude, keď stíhaš toľko vyšívať, chodiť na prechádzky a venovať sa ešte aj iným činnostiam. Ja sa tiež rátam do skupiny závisláčok. Ja už totiž nekupujem noviny, časopisy, všetko čítam na internete. Inšpirácie na varenie beriem tiež z internetu, proste je to môj veľmi častý spoločník :-) Ty koloseum vyšívaš a môj mladší syn mi ukazoval v mobile fotografiu kolosea, ktoré zložil ako posledné puzzle.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to znamená, že môžem byť zatiaľ spokojná, nie som úplne závisláčka :-)Ja tiež už dávno nekupujem noviny a časáky, všetko to nájdem na nete, nech ma počas dňa niečo napadne, hneď držím iPad v rukách a čumím, len škoda, že veľa z prečítaného si nezapamätám, mozok už nedrží nové poznatky. Keby tak mládež čítala na nete niečo osožné! Nevedia ani vyhľadať niečo, ja, stará ich to musím v škole učiť.
      A ešte k datliam - videla som tvoju foto z Chorvátska, díki! Vieš, na G+ prečítam koment a píšem odpovede až večer a to takto z blogu, na G+ zabudnem.
      Pekná zhoda okolností - ja vyšívam, tvoj syn skladá to isté :-)
      Pááá

      Odstrániť
  5. Nádherný obrázok, teda to bude z Talianska. Tam som ešte nebola. Čo sa týka času stráveného na nete, tak sa pripájam k tým "závisláčkam ". Je tiež pravda, že som väčšinu času sama, takže nikto ma neobmedzuje. Samozrejme s mierou. Niekedy sa zobudím o druhej v noci, nezaspím a nezaspím, tak čo iné mi ostáva, ako si pozrieť novinky na blogoch.
    Emily

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Emily, ja som nebola nikde, nielen v Taliansku :-(
      Myslím si, že sme v tom už viaceré, ale ako píšeš, deti nám odídu, zostaneme v prázdnom dome, tak máme aspoň virtuálnu spoločnosť. A k tomu noviny prečítať a čas tak rýchlo utekáááá.
      Pááá

      Odstrániť
  6. Danielka, výčivka už teraz vyzerá super taliansky :) a neboj nie si závyslačka...proste sa vzdelávaš :) ... ja a internet sme veľký kamaráti...na pintereste mam toľko odložených veci, že až ... od inšpirácii až po recepty :), tiež neviem spávať :) tak ako sa hovorí, browsujem :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zuzka, tak fajn, vzdelávam sa!
      Aj s pinterestom som tak, ako ty - nestačilo by mi niekoľko životov, aby som urobila to, čo tam mám :-)
      Pááá

      Odstrániť
  7. You made a beautiful progress, Daniela!! :) Are those images of Aurora Borealis? Can you see from your place ? Great!!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Thank you, Preeti!
      Unfortunately, this is not Aurora Borealis: - (((
      We do not see it!
      It's a balance for aircraft and sunset.
      Pááá

      Odstrániť
  8. Le foto sono meravigliose complimenti per i progressi. Buona giornata

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Ta výšivka se vylupuje do krásy. Látku s podobným vzorem jsem použila na kabelku pro kolegyni k "50". Itálii miluji.Řím miluji. Koloseum je kolosální.
    Máš krásné fotky a super červené botky.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vierka, ďakujem ti!
      Tak to bola krásna kabelka, kolegyňa sa určite moc potešila takému darčeku. Darček vyrobený vlastnými rukami sú tie najhodnotnejšie!
      Ja som teda Rím nevidela :-(((
      Potešilo ma, že sa ti zapáčili moje červené topánky, stará baba v červených :-)
      Pááá

      Odstrániť
  10. Какой кокетливый сюжет:))
    А фотографии смотрю и думаю: какая унылая погода, тоску намекает.. И тут красный ботинок!!! Сразу заулыбалась!! Прекрасный контраст для отличного настроения!

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. София, спасибо!
      Я рад, что вам нравится мой красный ботинки!
      Я посылаю сердечный привет вам!
      Páá

      Odstrániť
  11. Brava! Mi piace tantissimo il tuo ricamo del colosseo!

    OdpovedaťOdstrániť